Имам пишано и предходно во темава.Ама пак ќе пишам.Но овој пат во врска со фемина. Како што поминува времето,и престојот тука сфаќам дека се' е за лајкови,мислења и цветчиња.Се пишуваат глупости во сите теми се полнат од еден ист член,само заради рангот. Не е убаво.
Сфаќам дека: ***не е измислена крема која ќе ги избрише темните кругови под очите ...тоа го прави само корективната шминка ***Не постои крема која ќе ги отстрани брчките-тоа го прави пластичниот хирург и ботоксот ***не постои кармин ни сјај за усни кој ќе стои 24 саати-секој се брише после 1 цигара или срк на кафе ***не постои пудер кој нема да засвети после 8 саати во канцеларија а камоли некаде надвор ***не измислија обичен црвен лак кој нема да се излупи на врвовите по 2 пати измиени садови ***не постои препарат за изгорена и оштетена коса кој ќе и го поврати сјајот,за тоа постојата ножиците ***од баба никој не направил девојка ама затоа направија фотошоп Сега ми е многу полесно
Сваќам дека сум трошела премногу време мислејќи и грижејќи се за една личност која ни со прст не би мрднала за мене
..дека треба најголем дел од слободното време да го минувам со син ми. Неверојатно брзо расте. И почнав да го правам тоа. Го гушкам, бакнувам, постојано
како што минува времето, ми минуваат и годините а со тоа ми се множат искуствата што на овој или оној начин ме прави позрела од тоа што бев. а што научив - сфаќам дека се се менува и дека ништо не е постојано, промената иако навидум е застрашувачка со време сфаќаме дека е неопходна. сите луѓе можат да бидат среќни ако знаат како да живеат. парите никогаш не можат да ни ја исполнат душата како прегратката на особа која ти значи, треба да го негуваме тоа што го имаме зашто кога ќе го загубиме веќе никогаш нема да ни се врати онака како што било претходно..
Мораш да бидеш карактер за да успееш. Се трудам многу за да направам нешто од себе, па кога ќе остарам внуците да се гордеат со мене. Сфаќам дека туѓото мислење не е важно, ниту ќе ми помогне, ниту ќе ми одмогне.
Баш така, пронаоѓањето на вистинскиот партнер стана невозможна мисија. Многу луѓе глумат дека во брак или во врска им е супер , а кутрите многу се намачени, оптоварени со фрустрации и секојдневни нервози.
На место донесена правилна одлука за некои работи, некои се со мене, а трети ќе пукнат од љубомора, за последниве, џабе потрошено време...ама ете колку да се научи нешто и од нив. На злобата и нема граници...
Дека ако немаш верба во самата себе,нема никој да верува во тебе и да те цени. Дека во животот за ништо нетреба да се рече-јас неможам тоа,додека не се проба дали вистина не си можел.