Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како ги отстранувате влакната под пазувите?

Дискусија во 'Тело' започната од LadyStyle, 18 јуни 2010.

?

На каков начин ги отстранувате влакната под пазувите?

1. Со брич

1.074 глас(а)
    81,4%
  2. Со крема

54 глас(а)
    4,1%
  3. Депилација (со депилатор)

88 глас(а)
    6,7%
  4. Депилација (восок/ленти)

103 глас(а)
    7,8%
  1. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Претежно со бикче. Се случува и со крема, но кај мене ниедна крема не ги вади целосно, И 10 минути да стои кремата џабе е. А смее само 3 мин. Инаку, не сум броела колку дена издржувам, но строго водам сметка, не сакам шишка под мишка.

2. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Јас со шекерна паста и топ ми е мазно ко свила.. 8) .

На Mendence му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivo-na

ivo-na Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    39
    Само со брич, ептен ми е морничаво со депилатор :shake:

4. AnaHawaiian

AnaHawaiian Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    Јас отсекогаш сум користела брич, ама баш вчера, ете, си ги извадив повеќето со чупалица. Се разбира, внимателно, полека, во правецот на растење. Процесот добро ми идеше, со мерак си ги вадев (кога не ти се учи, имаш трпение за се друго, нели? :) ) а и чупалицата ми е квалитетна, па лесно ги фаќав. Никако копање за да дофатиш некое, никако! Тоа остава белези, дупчиња и брунчиња!
    Е сега, не го пробувајте ова и вие, јас еве ќе видам што-како ќе се одвива следниве денови и ќе ве известам за моево искуство :) Договорено? Зошто не знам како ќе биде понатаму, држете ми среќа :) Да видиме како ќе почнат пак да растат :)
    Бричот е секогаш тука, и се сложувам, треба само да се биде нежен во бричењето, не грубо по секоја цена да се поминува по кожата, СЕПАК ЕДНИ ПАЗУВИ ИМАМЕ, нели? Наши си се, и ќе си посветуваме внимание во бањата колку што е потребно :) Ќе ви пишам за 2-3 дена пак, за да ви кажам до каде е работава :) Поздрав пријателки!

5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Свесна сум за возраста, ама се бричам. Да не сум луда да одам со влакна под пазувитге!?? :D Првиот пат го направив тоа со крема. Инаку, сега само со брич. :) Само, некако ми се познава кога ќе се бричам (не знам дали ќе ми се прави така со крема), како црна флека, а јас немам влакна воопшто. :| :devil: :$ :angel: Дали знае некој нешто за тоа, дали на некој му се прави нешто такво? Стварно не знам како да го опишам тоа.

6. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Обично со ленти. Можеби боли, ама после си раат подолго време. И се изретчија влакненцата и сега се меки.

7. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    После туширање, со брич, во правец на растење на влакната -не се згуснуваат и поцрнуваат до толку.

8. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Со брич најчесто, а имам пробано и со крема. Некако страв ми е со восок.

9. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Ова го немам пробано, можеби за свадбата :lol: Брич си користам...
    Ама мајка ми има спомнато дека тука се лимфните жлезди и дека тргањето на влакната од тука може да предизвикаат воспалување, преметување некое.. страв ми е :tmi:

А за депилатор... иууу од помислата ми се ежит и интимната зона!

10. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Дали може да се користи некое средство за побелување на влакната под пазувите?

11. KrystalTears

KrystalTears Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    29
    Само со брич.

12. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    18.330
    Не знам каква функција би имало тоа? :^) Мислиш да ги избледиш за да не ги депилираш?Не ти препорачувам,невкусно е,избричи си ги и готова работа

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Со брич... Ги имам и депилирано, и со крема... ама страв ми е некако, многу жлезди има таму, да не си направам некој проблем.

14. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936

Почнаа да ми растат многу рано, значи мнооогу мнооогу рано. Негде 3-4 одд. И многу брзо ми растат. Се обидувам да не ги ширам ама џабе. Си викам ја до 30 ќе имам до лакти :lol:
    И ме подзамисли, тие и онака брзо растат па ќе бидат никакви. Да не викам двапати. :lol:

15. Forgotten

Forgotten Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    185
    Со ленти ладен восок, недела две сум раат. А лимфните чворови не се наоѓаат толку блиску до кожата за да би ги оштетила. ;)

16. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Кога ќе им влезам со бикчето, абе ни едно не останува...Иако не сум којзнае колку влакнеста, негде од 6-7 одделение користам бикче а не ми се многу густи и не се на некој широк предел.

Со депилатор нема теоретски шанси, зошто ќе умрам од болка, а со депилација, со ленти и шеќерна паста некако ми страв, поготово моментот кога ќе треба да повлечам, има да се покакам од страв :)

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Со брич. Некако страв ми е таму да тегнам со ленти или восок. :worried:

18. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    18.330
    Еве и на другарка ми сестричката има 10 години и и пораснаа влакненца,ама јас баш и реков рано ти е од другата година,малечка е некако,а ако веќе толку ти пречат,со крема направи ги,ако мислиш дека ти е рано да ги бричиш,не знам колку години имаш

19. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Со бикче. Сум пробала и со крема, ама не ги вади целосно.. може не ја ставам како што треба? :^)

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Јас сакам да почнам да се депилирам под пазуви, затоа што секој ден со бричот не се издржува, и многу брзо ми растат. Навистина ли е толку штетно како што се зборува? Ве молам за совет. :)