Може и ќе ве лиже некој под пазуви Морав Јас со брич ги отстранувам, ми имаат кажано дека штетно било да се депилираат.
Со депилатор, еднаш во месецот сега зимата бидејќи растат побавно и дека е зима па не ме гледа никој под пазуви а летно време на едно 10 дена , малку е болно ама 2 мин.е тоа само и после сум раат едно 2 недели
Со брич, има многу лимфни жлезди во овој предел и не ми се ризикува да си направам белја. Инаку кога бев средно еднаш ги истргав сите влакненца со пинцета, многу макотрпна дејност, ми се укочи вратот, ама толку беше еднаш и никогаш повеќе !
Само со брич на секои два дена. Пораснале или не, обавезно се бричам на секои два дена. Мразам влакна под мишка, без разлика дали е лето или зима, дали се гледале или не.
Со брич ги отстранувам од кога знам за себе дека ми пркнале влакна под пазуви, и никогаш не сум пробала на др. начин да ги отстранам. А и не би пробала, на секое туширање ги бричам и не ми сметаат ни најмалку, со еден потег ги снемува.
со брич негде во некоја тема за депилирање мислам дека беше прочитав дека депелирањето било штетно нешто таму
Само со брич, никогаш не сум пробала со нешто друго. И на секое туширање (секој ден или секој втор ден) и да има и да нема си поминувам .
Пак сменив на брич. Не е до болката, туку се појавуваа поткожни влакна, а и акни. Со ленти сум пробала еднаш... не знам како се воздржав да не врескам.
Порано користев крема, веќе не. Се запознав со чика брич и полесно оди работата. Исти ефект, само кремата има дупло полош мирис, подолг период додека да почне да дејствува и сл. Пофино ми е вака, а за депилација не сакам ни да слушнам. Језива ми е и самата помисла.
Со брич, сум размислувала и за депилација до некако не ми фаќа умот ми е страв, па вака посигурна варијанта секако се тушираме почесто и тогаш ја користам шансата хахаа!
Депилација, со восок. Топол и тоа. Никогаш не ме болело, ни првиот пат. И не се замарам подолг период.
Со брич, но во последно време ми излегоа некои топчиња кои многу ме болат и два месеца не сум се избричила, но тие не ги снемува. Се мислев да одам на лекар ама не сакам докторката да ми се смее.