Брич си е брич!Зимно време после тоа ги премачкува со мааалку павловичева,а сега си ставам џин џира прсната на памук,многу ми е страв од бактерии и инфекции таму,па чекам да се подисуши и ставам антиперспирант и беби пудра.
so bric,no vcera se izdepilirav so vosok, i ne me bolese mn, neznam moze zatoa sto stavav tenki lenti
I jas koristam bric no pocnav i so kremata veet, znaete od ona bricenje ostanuva kako fleka golema pod pazuvite toa e od bricenjeto, stavam nivea pomada no nisto. Daj kazete mi sto da koristam za da izbledat tie fleki pod pazuvite??! pozz
Па..ја пробав со крема..ама не ми ги отстранува од корен.А со брич па исто...А со депилатор и восок малце мислам дека ќе боли повеќе него што треба па не ризикувам
Со брич.Не се многу густи па да морам со ленти.Најлесно на секое туширање помини еднаш двапати и готово
Јас имам многггууу влакна и пред една година пробав со депилатор.Првиот пат болеше стварно многу,ама решив да не се откажам и после 3 депилирања имав само по 5 влакна на секој пазув И сега се депилирам на 2 недели а некогаш и повеќе
со депилатор премногу боли и јас си се поминувам со брич, па кај што морам да трпам болка од депилација по други делови од телото не морам и под пазуви да трпам кога можам на безболен начин да ги отстранам влакненцата
Имам пробано и со крема и со депилатор откако бев на кожно, ми препорачаа да не се депилирам под пазувите. Користам брич, е сега мора на секој два дена, ама депилацијата била лоша затоа што под пазувите се најважните жлезди и тоа може да предизвика здравствени проблеми.
da, ne mi bese nisto prvite 3-4 dena , no posle pod edniot pazuv mi se napravija vnatresni kako zlezdi bea i me bolese mn, ne mozev ubavo raka da si zatvoram, i zatoa bric si e bric, neznam ni zosto eksperimentirav
Колку што сум запознаена, депилацијата под пазувите е штетна зошто тоа место е застапено со многу потни жлезди и затоа е препорачливо брич...Затоа бричот и секој ден пред огледало
Освен со брич и со крем не сум пробала поинаку. Баш би сакала да пробам со восок, бидејќи со депилатор мислам дека боли повеќе бидејќи отстранува влакно по влакно, а мислам дека со восок и да боли, барем набрзина, но некако ми е страв... Тој што се издепилирал со восок нека ми кажи дали боли многу?
I jas gi otstranuvam so bric ama nesmeeme so bric oti mozi da dojdi do potekuvanje na zlezdite pod pazuvite;S
Со брич . Мајка ми читала дека било многу опасно депилација под пазувите бидејќи има многу лимфни жлезди таму.