Јас еднаш си ги чупав, влакно по влакно. Ми одзема се на се саат време за двете пазуви. Не ме болеше ич, ама после ми се направија мнооогу поткожни влакна, така да не препорачувам. Инаку проблемот со бричот е што никогаш нема да изгледа толку мазно како со депилација бидејќи по малку се гледаат црни точкички, а со депилација е скроз чисто. Е сега за несекани ефекти и слично искрено не се замарам, јас се мислам за летово дали да се депилирам со машинка... Страв ми е пак пред одмор да не ми се направат поткожни
јас ги вадам со чупалица... така запоцнав усте од почетокот... веке 2 години на поцетокот малку ме заболувасе но повеке не ни чувствувам со бричот не се мазни и растат на 2 дена вака сум раа цела недела па и повеке и бас се убави и мазни
Со златно 3 жилетно бикче и каков депилатор еднаш пробав и ке умрев на ниту едно др место не ме боли како таму
Jas da vi kazam si se izdepilirav so pasta i tolku mi e ubavo vise 10 dena uzivam nenormalno mi e ubavo
Имам погоре пишувано дека со депилатор ги вадам влакната под пазуви. Е сега читав овде за штетноста на депилацијата со восок или паста. Да не бидам оф топик ама морам да ве прашам, сте се запрашале што правите на кожата и жлездите кога се депилирате на интимата со восоци ? Мислите дека таму нема што да направите беља? Депилацијата под пазуви со восок не е штетна доколку ја прави стручно лице и со ладен восок. Имам другарка која од кога знам се депилира редовно со восок па фала богу до сега нема никакви стетни последици. А имам другарка и која закачи ХПВ од интимна депилација со топол восок на козметичар. Кој како сака така нека си прави. Сега во светот има и со ласер ги вадат влакната како добар ден.
Ласер не е така безболно како што си мислите и плус во македонија нема нормален ласер сеуште пече и гори што не треба да прави , и многу чеша. Иначе депилација со топол восок, на претопување никако - се слагам не ме ни чуди што другарка ти фатила хпв , пошо која стигне доаѓа и си се депилира, а за мишките само депилација во раст на влакна или брич др ништо не е во ред
Исклучиво со брич. Да, брзо растат, но мене тоа секако не ми прави разлика. Се поминувам со бричот при секое бањање, а се бањам секој ден, така што немам гајле и никогаш не ми се подраснати.
И јас исклучиво со брич ги отстранувам влакната под пазувите сакав да пробам со вит крема ама ми е страв и не пробувам.
Па исто е и со крема, пак брзо растат влакната, исто како да си се избричила. Јас не би ставала хемикалии на телото непотребно, зошто со крема кога може и со брич, а ефектот е ист.
Со брич , ги имам депилирано кај козметичар , не ме болеше многу малку онака .. ама трпам јас ... бавно растат со депилација и се меки и нежни , а со брич оооууфф секој ден иста работа да правиш и пак не се мазни како што треба
Со брич, бидејки со депилатор многу боли, а бидејки е меко место може и капиларите да испукаат, и се случи тоа на другарка ми и не се осудувам со депилатор