Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како ги отстранувате влакната под пазувите?

Дискусија во 'Тело' започната од LadyStyle, 18 јуни 2010.

?

На каков начин ги отстранувате влакната под пазувите?

1. Со брич

1.074 глас(а)
    81,4%
  2. Со крема

54 глас(а)
    4,1%
  3. Депилација (со депилатор)

88 глас(а)
    6,7%
  4. Депилација (восок/ленти)

103 глас(а)
    7,8%
  1. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Дојдов еве 8мо одделение а влакна под пазувите сеуште немам...Нормално ли е ова?/ :?: :?: Што мислите вие?

2. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Јас еднаш си ги чупав, влакно по влакно. Ми одзема се на се саат време за двете пазуви. Не ме болеше ич, ама после ми се направија мнооогу поткожни влакна, така да не препорачувам. Инаку проблемот со бричот е што никогаш нема да изгледа толку мазно како со депилација бидејќи по малку се гледаат црни точкички, а со депилација е скроз чисто. Е сега за несекани ефекти и слично искрено не се замарам, јас се мислам за летово дали да се депилирам со машинка... Страв ми е пак пред одмор да не ми се направат поткожни :|

3. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    јас ги вадам со чупалица... така запоцнав усте од почетокот... веке 2 години на поцетокот малку ме заболувасе но повеке не ни чувствувам :) со бричот не се мазни и растат на 2 дена вака сум раа цела недела па и повеке и бас се убави и мазни :)

4. vale.96

vale.96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    10
  5. elinela

elinela Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    20
    Со златно 3 жилетно бикче :) и каков депилатор еднаш пробав и ке умрев на ниту едно др место не ме боли како таму :!:

6. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Само со брич,пола минута работа,а знам дека нема да си направам никакви компликации

7. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Jas da vi kazam si se izdepilirav so pasta i tolku mi e ubavo vise 10 dena uzivam :D nenormalno mi e ubavo :D

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.240
    Допаѓања:
    113.524
    Имам погоре пишувано дека со депилатор ги вадам влакната под пазуви. Е сега читав овде за штетноста на депилацијата со восок или паста. Да не бидам оф топик ама морам да ве прашам, сте се запрашале што правите на кожата и жлездите кога се депилирате на интимата со восоци ? Мислите дека таму нема што да направите беља? Депилацијата под пазуви со восок не е штетна доколку ја прави стручно лице и со ладен восок. Имам другарка која од кога знам се депилира редовно со восок па фала богу до сега нема никакви стетни последици. А имам другарка и која закачи ХПВ од интимна депилација со топол восок на козметичар. Кој како сака така нека си прави. Сега во светот има и со ласер ги вадат влакната како добар ден.

9. sweetyy18

sweetyy18 Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Депилација , само за тоа знам .. xx

10. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Ласер не е така безболно како што си мислите и плус во македонија нема нормален ласер сеуште пече и гори што не треба да прави , и многу чеша. Иначе депилација со топол восок, на претопување никако - се слагам не ме ни чуди што другарка ти фатила хпв , пошо која стигне доаѓа и си се депилира, а за мишките само депилација во раст на влакна или брич др ништо не е во ред

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    А јас порано се депилирав и сега сум бремена и незнам што да правам, се бричам ама ич не ми е мерак.
    :sweat:

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Исклучиво со брич. Да, брзо растат, но мене тоа секако не ми прави разлика. Се поминувам со бричот при секое бањање, а се бањам секој ден, така што немам гајле и никогаш не ми се подраснати.

13. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    И јас исклучиво со брич ги отстранувам влакната под пазувите сакав да пробам со вит крема ама ми е страв и не пробувам.

14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Па исто е и со крема, пак брзо растат влакната, исто како да си се избричила. Јас не би ставала хемикалии на телото непотребно, зошто со крема кога може и со брич, а ефектот е ист. :)

15. Wooden

Wooden Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    38
    Со брич.

16. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Со брич , ги имам депилирано кај козметичар , не ме болеше многу малку онака .. ама трпам јас ... бавно растат со депилација и се меки и нежни , а со брич оооууфф секој ден иста работа да правиш и пак не се мазни како што треба :doh:

17. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.448
    Со брич, бидејки со депилатор многу боли, а бидејки е меко место може и капиларите да испукаат, и се случи тоа на другарка ми и не се осудувам со депилатор

18. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Чупкање :D

19. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    312
    Со една крема,еднаш неделно. :DD

20. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Со косач за трева, јбт. Со брич и тоа секој ден. Таман ќе се исбричам, другиот ден - оп, еве пак.

На LittleFairy и PeaceLoveBasketball им се допаѓа ова.