Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како ги отстранувате влакната под пазувите?

Дискусија во 'Тело' започната од LadyStyle, 18 јуни 2010.

?

На каков начин ги отстранувате влакната под пазувите?

1. Со брич

1.074 глас(а)
    81,4%
  2. Со крема

54 глас(а)
    4,1%
  3. Депилација (со депилатор)

88 глас(а)
    6,7%
  4. Депилација (восок/ленти)

103 глас(а)
    7,8%
  1. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Дефинитивно со брич,друг начин не практикувам :D

2. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Девојки јас никогаш не сум се депилирала под пазуви, е сега ме чека свадба невеста ќе бидам и сакам да ве прашам дали е ризично нешто да се издепилирам под пазуви со восок или бричот да си го удрам. Не знам што да правам, некако со восок како ризично да ми е од причина што под пазувите се наоѓаат завршетоци на жлезди. Па ќе ве замолам да споделите искуство некое дали да се избричам со некој добар брич или да се издепилирам.

3. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706

Agrona еве јас како "тазе" невеста од јуни :D ќе ти кажам мое искуство.
    Јас за свадбата за првпат се издепилирав под пазуви. Некако бричот секогаш ми остава црни точки а и цел ден треба да се активна па што останува со потењето и иритација (пошто нели мора да се избричиш дента од сабајлето, инаку влакната би пораснале).

Јас се издепилирав 2 дена претходно, не ме болеше многу, а таман до денот на свадбата и црвенилото се смири. Тој ден барем си бев мирна, а и сигурна дека кога ќе ги кренам рацете нема да се избламирам :D . После тоа пак се вратив на бричот.

Инаку проблеми после депилација немав воопшто :) . Сепак, на тебе останува ;)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Се бричам.. :)

5. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ти благодарам Sweetheart87 :* И јас се мислам само за свадбава да се издепилирам под пазувите. После тоа со бричот пак ќе си се дружиме. Уште еднаш фала ти многу. :* :inlove: :hai:

6. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Нема проблем, затоа сме тука... колку можеме да си помогнеме со некој совет ;)

Ке ти дадам уште еден совет плус: пред депилација истуширај се со потопла вода, да се отворат порите и така ќе ти биде побезболно депилирањето. И тој ден (кога ќе се депилираш) никако ставање стикче или дезодоранс, за да не ти се иритира местото. Мене сето ова ми помогна многу и затоа си поминав супер со моето прво искуство со депилација под пазуви.
    А од тогаш наваму повторно сме си верни другарчиња со бричот :D

П.С Како и да е, твојата насмевка и сјајот во очите ќе бидат единственото нешто кое луѓето околу тебе ќе го забележат тој ден. Секако ќе бидеш преубава невеста :* :hug:

7. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Со депилатор, ем не ми остава црвенило како со брич, ем после подолго време си немам мака.

8. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    бапни пудра и шетај...
    може и со темперни боички или фарба за коса да се намачкате
    се шалам бе :D

9. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    како за прво депилирање мислам дека нема да биде ништо ризично, инаку во врска со депилацијата, јас би ти препорачала шеќерна паста, затоа што не остава црвенило..
    испробано е, и тоа на извесен период,
    не знам колку си информирана, но во случај да ти е прв пат, треба да се обратиш кај поискусни, затоа што сама, од прва, може да се исполепиш и да се разочараш. а инаку стварно е добар начин на депил...

10. AniAngie

AniAngie Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    5.887
    3
    ...и исто како да не сум се бричала по бричењето ..како да ми стојат влакната... :@

12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Може да ми препорачате добар крем за отстранување на влакната под пазувите,значи да е за бричење ама да е крем,ако постои некој што го намалува растот,има на авон ролон таков,ама не сум сретнала крем до сега.

13. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
  14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Со брич единствено.

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Секогаш само со брич, ако треба и секој ден ги бричам за да немам ич никнато бидејќи ме нервира, ама не би се осмелила со восок никогаш, многу се осетливи жлездите таму. :!:

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.070
    Допаѓања:
    36.156
    Јас секој ден ги бричам влакната под пазувите. Не сакам таму да имам влакна. Користам брич BIC со 2 сечила. А некогаш го користам и тој со 3 сечила.

17. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
  18. Osamena-Srna

Osamena-Srna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Небитно е кој брич го користи битно е жилетот да не биде тап, т.е ногу користен. Исто така битно е правилно да се отстрануваат влакната, пред бричење да се натопат со млака вода, да се втрие местото за да омекнат, затоа најдобро е да се прави тоа при туширање. Исто така битно е да не се бричи без да се нанесе пена за бричење. Треба кремата добро да се втрие, и потоа со нежно движење на жилетот да се отстранат влакната. Исто така многу е битно раката да се исправи доволно добро за да се отстранат влакната квалитетно. Правете го тоа секогаш пред огледало а не со подвиткување на главата.
    Имајте трпение кога ги бричите пазувите, а не само на брзина и на суво повлечи со жилетот и готово, бидејки пазувите многу зборуаат за вас. Следно што треба да направите по бричењето да нанесете алкохол или колонска доколку не излеувате. Следно е да нанесете благ слој од некоја неутрална крема,на пример бекутан или даф, која ќе и даде мекост и нежност на мишката. Дафинитиво пазувите се многу битен дел и неубава груба, кожа под пазуите или исеченици и црвенило никако не делува убаво колку и да се вие згодни. Со секојдневното отстранување на влакната, мишката станува груба, а и со често иритирање на кожата се појавува црвенило и мозолчиња. Мој совет, обрнувајте исто внимание на мишката колку што посветувате и време и внимание на вагината.

19. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Со брич офкорс.

20. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Со депилатор, раат сум после цела недела. :)