Ги отстранувам со брич, ама планирам да почнам со депил крема, бидејќи ме болат жлездите и ми кажаа дека може да е од бричење. Има некој искуство со креми за депилација под пазувите?
Океј, разбравме дека влакната си ги отстаруваш со брич, не мора неколку пати да повторуваш. Инаку јас почнав ова лето со восок да ги отстранувам и воопшто не боли.
Да јас имам искуство со веет, крема за депилација, се депилирав долго време со неа. Не е лошо само скапо излегува на крај, инаку кожата и многу помека отколку со брич.
Со брич... Кај пазувите има многу жлезди кој можат да бидат повредени со тргањето на лентите...А и немам многу влакна така да ништо не ми се познава...
Тоа го правам додека се туширам, такашто ставам сапун и насапунети пазувите ги фаќам со бричот. Без сапунот ми е суво, а потоа ставам бебешка пудра.
Со депилатор, подобро е бидејќи побавно растат влакната под пазувите Користам депилатор 4-5 години и воопшто не ме боли. Мајка ми користи брич и има поцврсти и потемни влакна, а со депилатор тој проблем воопшто го нема.
Дали ќе имаш потемни влакна и по цврсти не зависи од тоа со што ги отстрануваш. Тоа е уште еден мит што се провлекува мегу младите. Дали влакното ќе биде потенко или подебело, или со потемен или по светол тен, зависи од самата структура на влакното, а не со што ги отсрануваш. Исто како што влакното на косата кај секого е различно кај некои е подебело кај други потенко... не зависи од тоа дали се шишате со ножици или машинка, туку од структурата на коренот и генетската предодреденост. Исто така многу е битно со што ја третираш кожете по отстранувањето на влакната, бидејки меката и нежна кожа овозможува и влакната кога ќе пораснат да бидат со по мека структура. Со тоа ќе се избегне впечатокот дека тие се по дебели а всушност се само по крути, и оставаат впечатк дека се дебели. Има разни креми на глицеринска основа кои може да се нанесуваат во многу тенок слој навечер пред спиење на пазувите, за да бидат нежни а со тоа и влакната ќе изгледаат помалку крути.
да е жив и здрав бричот, инаку треба да вриштам од болка-меко и нежно е местото таму и болиииии со депилација.
Со брич. Искрено, не ни помислувам на друго бидејќи пред 2 години пробав со депилатор. Издржав болка, меко, нежно, мх мх.. Ама по 1 недела завршив на болница. Воспаление на жлездите, од депилирањето. Се лекував, но сеуште жлездата е воспалена (како топче над градата). Милион филмови низ главава ми поминаа дури не ми кажаа што е.