со брич најбезболно....депилација како што прочитав погоре девојката сериозно настрадала и не би препорачала никому затоа што станува збор за место кое доста е меко, нежно, осетливо.за да не се искомплицира нешто подобро со брич него со депилација.
^ И јас,најпрвин ми беше страв,бидејќи имав бенка под едната пазува,ама летово ми падна.И сега не ми е страв. Сакам да пробам и со восок Ама мислам боли..
I јас со брич сум се депирила неколку пати со восок и нее толку болно но сега само со брич зошто ми е полесно
Откако почнав да ги отстранувам влакната од пазувите тоа го правам со брич. На почетокот, мајка ми ми кажа дека е опасно да се депилирам таму затоа што има жлезди и не знам како да ги тргам лентите. Потоа истото ми го кажа и жената каде што се депилирав и си останав на брич. Растат побрзо, ама не би сакала да се изложувам на ризици.
Со чупалка ги чупам, имам ретки влакна и уште повеќе ми се изретчиња од чупањето, плус помек корен, а и ич не боли
имам бемка под едната пазува и некако неможам да ги отсранам влакната околу бемката страв ми е да не ја закачам па да си отворам проблеми како да ги отранам и околу бемката влакната не се многу али сепак има малку глупо ми е многу ........
Ме интересира дали некој знае да ми каже дали навистина е штетно да ги депилираш пазувите со восок(топол/ладен).Слушнав дека поради отварањето на порите со депилацијата можело да си направиш проблем со лојните жлезди. Јас стварно би сакала да ги депилирам бидејќи сметам дека навистина е наједноставно и 1 недела,мирна глава
Штетно е, но твој избор си е тоа, ако сакаш депилирај се. Имам една другарка што стално се депилира и ништо не и е, до сега.