Мајка ми цел живот се депилира со шеќерна паста, брич во рака нема фатено и досега фала богу ништо не и е, се е во ред. Коа беше време и јас веќе да ги отстранам влакната под пазуви ме убедуваше дека е подобро депилација, али јас ради пуста болка одбрав брич. И не е толку деликатно, на две недели ми растат влакна, и ниту се згуснати , нити ништо
Јас имам слушнато дека е штетно, не знам колку е точно. Али сметај после депилација посебно таму на тоа нежно место може да се нафрлиш или да си носиш црвено неколку дена. Поедноставно од бричење нема.
со крема пробав не ми се допаѓа и не ми излегуваше баш се, еден период се депилирав и со ленти веет убаво е ама малку болно а понекогаш и црвенило неколку денови под пазувите и пецкање и поцна некој си брунки да ми излегуват и баталив а почна да ми се разретчуват влакната и да не ми се толку црни ама се вратив на брич најпрактично и лесно е сега што да правам летно време секој ден ќе стргам под пазувите за да не ми се познават
Едно време со крема,ама тоа после треба со ладна вода да се измие па попрактично ми е со брич,така да-со брич.
Некогаш со брич, некогаш со депилатор. Зависи од расположение. Со депилатор не боли, само после дејствието има печење, но кратко трае. А со брич секако, е практично, но брзо растат влакната.