И јас така. Но мислам да почнам со крема затоа што и кога се со брич направени се познава малку, а со крема си мислам да не се ептен мазни какви што сакам?
не користам ни крем ни депилација строго со брич бидејќи од другиве работи можело да се појави рак затоа јас не ги користам
Во шесто одд , кога ми пораснаа влкненца мајка ми првиот првиот пат ми ги отстрани со депилаторче но многу ме болеше и ми течеше крв, па потоа ме научи со брич и од тогаш па се до ден денеска се брич
Сo брич нo некaкo мн брзo пaк рaстaт зa непoлни 2 денa oп ете пaк требa дa се пoминaт. Сaкaм дa прoбaм сo депилaтoрчетo сегa aмa имaм стрaв дa не бoли мнoгу. Имaм еден сериoзен прoблем имa више oд неделa кaкo пoд пaзувите имaм мн гaден мириз се зaмивaм нa секoј пoлa сaт дo сaт aмa пaк и пaк се враќа миризoт стaвaм дезoдoрaнз зa двa сaти пoсле тoa не делувa и имa уште пoлoш мириз штo дa преземaм вo врскa сo oвa? Ви се имa слученo oвa и кaкo се спaсивте oд oвoј мн лoш мириз?
Почнав од летово со депилатор, се поминуваш за 2 мин и после си раат две недели подобра работа амин.Па и се изретчија, абе мерак.Порано со брич секој ден, два усул да се немало кога ќе почнеа да растат, па и боцкави едни леле мајко.
Сум забележала дека кога сум под голем стрес ( подолг период) се потам многу повеќе и се осеќа некој појак мирис. А велиш дека немаш циклус повеќе од 2 години... Ја знаеш причината? Бидејќи и хормонски дисбаланс може да предизвика јак мирис на потта.
Пa причинaтa зa мoетo не дoбивaње е декa дoјaм уште зaтoa. Кaжи кaкo јa спречувaше миризбaтa зoштo не се издржувa
Не сум мајка и не зборувам од свое искуство, но моите блиски имале циклус иако доеле. Инаку, кај мене мирисот не е премногу силен, па не правам ништо посебно, освен стандардните хигенски ритуали. Одмивај се почесто (на друга тема имам прочитано дека се одмиваат со раствор од вода и сода бикарбона), пиј многу вода и чаеви ( не сокови) за потта да не ти е премногу концентрирана и пробај да користиш дезодоранси без алуминиум. Јас го користам тој од Алверде и сум многу задоволна. Мислам дека имаше друга тема, баш за овој проблем, прочитај што пишувале таму девојките, за да не ја полниме темава со офтопици поздрав
Исклучиво со брич. Матичната лекарка ми препорача да не се депилирам под пазувите, за да не ми се појави грутка. Тоа го имам прочитано и на интернет.