ги депилирам, кај докторка која има козметичко студио, и премногу пази бидејки има многу жлезди. Боли ама презадоволна сум и 3 недели мирна главата
Jas gi depiliram so mashinka (depilator) znaci ne treba pustanje dolgi dovolni se tri dena,prviot pat boli ponataka voopsto i 10tina dena sum raat [mod-kirilica:q1685cnu][/mod-kirilica:q1685cnu]
Користам брич! Не сакам да почнувам со депилатор, поради тоа што тој дел е осетлив, и има многу жлезди!
Со депилатор, првиот пат сите ѕвезди ги избројав, но после тоа мирна глава, на секои 2-3 дена има по некое влакненце и воопшто не боли.
само што се издепилирав со ленти, не ме боли ич ама почна крв да ми течи. јас мислам дека е така дека прв пат се депилирам овде, или... да не има некој проблем??
Користам брич! Ми е страв со депилатор и мислам дека никогаш нема да употребам депилатор за отстрабување на влакната под пазувите, ми е страв!
Исто - со брич, и тоа секој ден, може не е баш најпрепорачливо ама што да правам кога не можам се поднесам со влакна таму. Инаку ми е страв со депилација, еднаш и тоа од бричење ми излезе една голема жлезда, едвај антибиотици две недели и ја снема, не пак со депилирање таму, не знам страв ми е да не се повтори ова...
Јас само еднаш ги имам издепилирано, не боли премногу но што знам.. има премногу жлезди таму ми е страв да не зезнам нешто Инаку со брич ги отсранувам и страшно ме нервира колку брзо растат
Сум пробала само со брич и ги бричам на 2-3 дена, ми идат на живци шо толку брзо растат а и неможам скроз да ги отстранам.еднаш пробав и цела се испосеков, крв ми течеше и од тогаш не пробав хахах ќе пробам со крема може поефикасно ќе биде.со депилатор, уфф никогаш.ни најмала болка неможам да поднесам, а камоли тоаа ухуу, не дај боже!
СО брич... Досадно е секој ден, ама неможам поинаку... Сум пробала со ленти ама многу боли и башка тече крв...така да бигче си е бигче
Ѓи бричам а понекогаш ги депилирам со депилатор но многу боли, сепак не се замараш со влакна две недели а и имам болки во рамото па не знам дали ми е од депилаторот тоа, вие што мислите?
Со брич немам поинаку пробано, со деплатор не чини за здравјето (таму има многу жлезди и посебно за нас женскиве недај Боже тумори она-она на постари години) можи ке се бричиш почесто ама поубо е тоа е мое мислење
СО брич и после тоа си користам Дове дезодоранс со кафеавко-розевко капаче за намалување на растот на влакната. И јас си гледам ефект.Кога растат влакненцата не се многу остри, а и не тераат како трева на пролет, ами некако растот е забавен.
Со брич. Депилатор никако. Ме стра. Ги бричам на секои 4дена во лето а секоја недела во зима. Малку ми се и бавно растат, но многу ме боцкаат па морам да ги избричам. Најчесто насабајле ќе станам ќе земам едно мало фротирско крпче (оние со влакненца на нив) и ќе го намокрам и ќе ставам шампон за тело. Ќе направам пена и напред со бричот. Си земав рачка за брич и сега само жилетите ги менувам. Тоа повеќе ми се исплаќа.
Со брич мислам дека е најдобро бидејќи е безболно . Инаку јас немам пробано со ништо друго, и се средувам со брич преку еден ден зима и секој ден лето