Како ги отстранувате влакната под пазувите?

Дискусија во 'Тело' започната од LadyStyle, 18 јуни 2010.

?

На каков начин ги отстранувате влакната под пазувите?

1. Со брич

1.074 глас(а)
    81,4%
  2. Со крема

54 глас(а)
    4,1%
  3. Депилација (со депилатор)

89 глас(а)
    6,7%
  4. Депилација (восок/ленти)

103 глас(а)
    7,8%
  1. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    201
    Брич! Пазувите се толку осетлив дел што влакната таму не треба ни да се бричат. Ама не иде сега да потсмрднуваме и да ни се пуштаме летки од под пазуви па затоа со брич. Депилацијата таму е доста ризичен потег има премногу жлезди. :fubar:

2. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Со брич, не би се осудила со ништо друго...Не можам да ги сфатам девојките кои се депилираат таму и заради болката но најмногу заради тоа што знаат дека таму е осетливо местото и може да се повредат со депилаторот, да ги повредат жлездите.

3. avemaria

avemaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Точно !!!!
    пред 2 години добив на поклон крема за самостојно паѓање на влакната од пазувите да ок сами си паѓаа но со секое користење се ретчеа и си побарав пак да ми пратат од германиа истото пакувње го добив но за жал кремата беше толку разредена што со мака ги вадев влакната и добив толку лоса алергија и инфекција што кога би имала нерви и пари би ги тужела тие што ја произведуваат се викаше ДУНГАЛ сега е под друго некое име но ист квалитет-квантитет толку е тоа место нежно и доволно е една капка крв да протече за бактеријата од кремот или восокот или што и да се користи да навлезе внатре одма не се појавува ама по краток период ке има чешање мозлки,отоци а од кога ке се дознае ова на себе ке имат еден белег што ке ве потсетува дека се што лета не се јаде ..и бричот не е сигурен иако само ТИ го користиш оние гумчиња и сунгери се преполни со бактерии што се активираат на некои сапуни и топла вода ....

4. avemaria

avemaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    но како и да е жени сме сакаме да сме ТОП секогаш па мора да се стгнат забите за да бидеме убави и средени секогаш

На beleca му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sungerce

sungerce Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Брич на секои два-три дена и јас не би се осудила со друго.

6. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    Со веет крема за депилација ледно време почесто отприлика еднас неделно, а зимно време на 3-4 недели ми се допага, кога имам онака малку влакнеца бас ми е некако секси.
    Знам дека заради тоа ке ме осудувате, и ке рецете дека не сум нормалнба ама што да правам само сум искрена.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    121.820
    Депилатор и 2 -3 недели сум раат а и толку се истенцени и проретчени што не ги осеќам за разлика од непријатното боцкање додека ги бричев :(

8. sun-flower

sun-flower Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    Со брич. Најсигурно ми е и наједноставно.
    Не би се депилирала ни со восок ни со депилатор, од проста причина што не трпам болка :worried:

9. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    Не би се согласила дека ако не се брициме, под мишки ке смрдиме!
    Напротив јас мислам дека и без влакната може да смрдиме ако не одржуваме или ако незнаеме правилно да одржуваме, лична хигиена.
    Прва грешка што се прави ако се користи дезодоранс и се нанесува дезодоранс на дезодоранс без претходно да ги измијат пазувите, или уште полошо кога ке се испотиме наместо дискретно да појдеме во тоалет и да ги измиеме пазувите па потоа да нанесеме, стик или во полос случај дезодоранс ние ја бираме полесната варијанта нанесуваме, дезодоранс на потта и што мислите како се осекаат тие околу нас?
    така да не е само бриценјето пресудно дали ке смрдиме, или мирисаме и немора бас да бидеме опседнати со тоа секој ден да се брициме нема да бидеме помалку вредни ако се брициме на секои десетина, петнаесет дена битно е да бидеме чисти понекогаш влакненцата може да бидат толку секси и како еден вид на афродизијак за мажите.

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    121.820
    Јас не познавам маж на кој влакна под женски пазуви му се афродизијак!!! напротив, одбивни им се !!!

11. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Брич, еднаш неделно во текот на зимата, 2 пати во летен период.
    Мислам нема подобра солуција за отстранување влакна под пазувите, кремата за депилација ми е најбљак, машинка - боли, депилација со восок no way, кај трпам на препони и интима уште пазуви ми фалат, така да - брич.

12. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Само со брич до друго нешто не се осмелувам. Еднаш пробав со чупалица да чупнам едно влакно да видам како е и ѕвездите мислам дека ги избројав,така да вака,што си е сигурно,сигурно си е :)

13. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.928
    Брич не се осмелувам со ништо друго зашто мн боли.

14. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Со брич :)
    Порано ги отстранував со восок и со креми за депилација, но ми кажаа дека тие начини се многу ризични :worried: Бидејќи кожата под пазувите е многу осетлива

15. malecka.ta

malecka.ta Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Со брич :) брзо и безболно :P

16. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Јас си се бричам со брич и шампонче. Брзо лесно и ефикасно, а што е битно немам болки ниту црвенила.

леле ме изнаесмеа :D :D
    како си можела со чупалица, па нели можеше со брич што мајка бараш со чупалица..многу ги има за на тој начин да се требиш :D

17. Night.Star

Night.Star Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    117
    Ги вадам со топол восок веќе неколку години, не можам секој втор-трет ден да ги бричам, а и поцврсти стануваат така. Ептен кога немам време да отидам на козметичар ги бричам, ама ретко.

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    6.772
    со брич ( не боли барем ) :D

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Или со крема или со брич, и со брич кога ги отстранувам секое туширање не ги сеќавам дека боцкаат, не ги оставам да растат.

20. Pasion

Pasion Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    sama se cupam so cupalica.. nekako mi e mnogu grozno bez navreda koga gledam kaj devojka crni tocki odma se poznava deka so bric se pominala.. a i sekoj den nemam nervi..