Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како ги отстранувате влакната под пазувите?

Дискусија во 'Тело' започната од LadyStyle, 18 јуни 2010.

?

На каков начин ги отстранувате влакната под пазувите?

1. Со брич

1.074 глас(а)
    81,4%
  2. Со крема

54 глас(а)
    4,1%
  3. Депилација (со депилатор)

88 глас(а)
    6,7%
  4. Депилација (восок/ленти)

103 глас(а)
    7,8%
  1. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Брич! Пазувите се толку осетлив дел што влакната таму не треба ни да се бричат. Ама не иде сега да потсмрднуваме и да ни се пуштаме летки од под пазуви па затоа со брич. Депилацијата таму е доста ризичен потег има премногу жлезди. :fubar:

2. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Со брич, не би се осудила со ништо друго...Не можам да ги сфатам девојките кои се депилираат таму и заради болката но најмногу заради тоа што знаат дека таму е осетливо местото и може да се повредат со депилаторот, да ги повредат жлездите.

3. avemaria

avemaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Точно !!!!
    пред 2 години добив на поклон крема за самостојно паѓање на влакната од пазувите да ок сами си паѓаа но со секое користење се ретчеа и си побарав пак да ми пратат од германиа истото пакувње го добив но за жал кремата беше толку разредена што со мака ги вадев влакната и добив толку лоса алергија и инфекција што кога би имала нерви и пари би ги тужела тие што ја произведуваат се викаше ДУНГАЛ сега е под друго некое име но ист квалитет-квантитет толку е тоа место нежно и доволно е една капка крв да протече за бактеријата од кремот или восокот или што и да се користи да навлезе внатре одма не се појавува ама по краток период ке има чешање мозлки,отоци а од кога ке се дознае ова на себе ке имат еден белег што ке ве потсетува дека се што лета не се јаде ..и бричот не е сигурен иако само ТИ го користиш оние гумчиња и сунгери се преполни со бактерии што се активираат на некои сапуни и топла вода ....

4. avemaria

avemaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    но како и да е жени сме сакаме да сме ТОП секогаш па мора да се стгнат забите за да бидеме убави и средени секогаш

На beleca му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sungerce

sungerce Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Брич на секои два-три дена и јас не би се осудила со друго.

6. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Со веет крема за депилација ледно време почесто отприлика еднас неделно, а зимно време на 3-4 недели ми се допага, кога имам онака малку влакнеца бас ми е некако секси.
    Знам дека заради тоа ке ме осудувате, и ке рецете дека не сум нормалнба ама што да правам само сум искрена.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.284
    Допаѓања:
    113.763
    Депилатор и 2 -3 недели сум раат а и толку се истенцени и проретчени што не ги осеќам за разлика од непријатното боцкање додека ги бричев :(

8. sun-flower

sun-flower Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    Со брич. Најсигурно ми е и наједноставно.
    Не би се депилирала ни со восок ни со депилатор, од проста причина што не трпам болка :worried:

9. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Не би се согласила дека ако не се брициме, под мишки ке смрдиме!
    Напротив јас мислам дека и без влакната може да смрдиме ако не одржуваме или ако незнаеме правилно да одржуваме, лична хигиена.
    Прва грешка што се прави ако се користи дезодоранс и се нанесува дезодоранс на дезодоранс без претходно да ги измијат пазувите, или уште полошо кога ке се испотиме наместо дискретно да појдеме во тоалет и да ги измиеме пазувите па потоа да нанесеме, стик или во полос случај дезодоранс ние ја бираме полесната варијанта нанесуваме, дезодоранс на потта и што мислите како се осекаат тие околу нас?
    така да не е само бриценјето пресудно дали ке смрдиме, или мирисаме и немора бас да бидеме опседнати со тоа секој ден да се брициме нема да бидеме помалку вредни ако се брициме на секои десетина, петнаесет дена битно е да бидеме чисти понекогаш влакненцата може да бидат толку секси и како еден вид на афродизијак за мажите.

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.284
    Допаѓања:
    113.763
    Јас не познавам маж на кој влакна под женски пазуви му се афродизијак!!! напротив, одбивни им се !!!

11. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Брич, еднаш неделно во текот на зимата, 2 пати во летен период.
    Мислам нема подобра солуција за отстранување влакна под пазувите, кремата за депилација ми е најбљак, машинка - боли, депилација со восок no way, кај трпам на препони и интима уште пазуви ми фалат, така да - брич.

12. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Само со брич до друго нешто не се осмелувам. Еднаш пробав со чупалица да чупнам едно влакно да видам како е и ѕвездите мислам дека ги избројав,така да вака,што си е сигурно,сигурно си е :)

13. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.887
    Брич не се осмелувам со ништо друго зашто мн боли.

14. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Со брич :)
    Порано ги отстранував со восок и со креми за депилација, но ми кажаа дека тие начини се многу ризични :worried: Бидејќи кожата под пазувите е многу осетлива

15. malecka.ta

malecka.ta Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Со брич :) брзо и безболно :P

16. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Јас си се бричам со брич и шампонче. Брзо лесно и ефикасно, а што е битно немам болки ниту црвенила.

леле ме изнаесмеа :D :D
    како си можела со чупалица, па нели можеше со брич што мајка бараш со чупалица..многу ги има за на тој начин да се требиш :D

17. Night.Star

Night.Star Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    117
    Ги вадам со топол восок веќе неколку години, не можам секој втор-трет ден да ги бричам, а и поцврсти стануваат така. Ептен кога немам време да отидам на козметичар ги бричам, ама ретко.

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.722
    со брич ( не боли барем ) :D

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Или со крема или со брич, и со брич кога ги отстранувам секое туширање не ги сеќавам дека боцкаат, не ги оставам да растат.

20. Pasion

Pasion Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    sama se cupam so cupalica.. nekako mi e mnogu grozno bez navreda koga gledam kaj devojka crni tocki odma se poznava deka so bric se pominala.. a i sekoj den nemam nervi..