Брич! Пазувите се толку осетлив дел што влакната таму не треба ни да се бричат. Ама не иде сега да потсмрднуваме и да ни се пуштаме летки од под пазуви па затоа со брич. Депилацијата таму е доста ризичен потег има премногу жлезди.
Со брич, не би се осудила со ништо друго...Не можам да ги сфатам девојките кои се депилираат таму и заради болката но најмногу заради тоа што знаат дека таму е осетливо местото и може да се повредат со депилаторот, да ги повредат жлездите.
Точно !!!! пред 2 години добив на поклон крема за самостојно паѓање на влакната од пазувите да ок сами си паѓаа но со секое користење се ретчеа и си побарав пак да ми пратат од германиа истото пакувње го добив но за жал кремата беше толку разредена што со мака ги вадев влакната и добив толку лоса алергија и инфекција што кога би имала нерви и пари би ги тужела тие што ја произведуваат се викаше ДУНГАЛ сега е под друго некое име но ист квалитет-квантитет толку е тоа место нежно и доволно е една капка крв да протече за бактеријата од кремот или восокот или што и да се користи да навлезе внатре одма не се појавува ама по краток период ке има чешање мозлки,отоци а од кога ке се дознае ова на себе ке имат еден белег што ке ве потсетува дека се што лета не се јаде ..и бричот не е сигурен иако само ТИ го користиш оние гумчиња и сунгери се преполни со бактерии што се активираат на некои сапуни и топла вода ....
но како и да е жени сме сакаме да сме ТОП секогаш па мора да се стгнат забите за да бидеме убави и средени секогаш
Со веет крема за депилација ледно време почесто отприлика еднас неделно, а зимно време на 3-4 недели ми се допага, кога имам онака малку влакнеца бас ми е некако секси. Знам дека заради тоа ке ме осудувате, и ке рецете дека не сум нормалнба ама што да правам само сум искрена.
Депилатор и 2 -3 недели сум раат а и толку се истенцени и проретчени што не ги осеќам за разлика од непријатното боцкање додека ги бричев
Со брич. Најсигурно ми е и наједноставно. Не би се депилирала ни со восок ни со депилатор, од проста причина што не трпам болка
Не би се согласила дека ако не се брициме, под мишки ке смрдиме! Напротив јас мислам дека и без влакната може да смрдиме ако не одржуваме или ако незнаеме правилно да одржуваме, лична хигиена. Прва грешка што се прави ако се користи дезодоранс и се нанесува дезодоранс на дезодоранс без претходно да ги измијат пазувите, или уште полошо кога ке се испотиме наместо дискретно да појдеме во тоалет и да ги измиеме пазувите па потоа да нанесеме, стик или во полос случај дезодоранс ние ја бираме полесната варијанта нанесуваме, дезодоранс на потта и што мислите како се осекаат тие околу нас? така да не е само бриценјето пресудно дали ке смрдиме, или мирисаме и немора бас да бидеме опседнати со тоа секој ден да се брициме нема да бидеме помалку вредни ако се брициме на секои десетина, петнаесет дена битно е да бидеме чисти понекогаш влакненцата може да бидат толку секси и како еден вид на афродизијак за мажите.
Брич, еднаш неделно во текот на зимата, 2 пати во летен период. Мислам нема подобра солуција за отстранување влакна под пазувите, кремата за депилација ми е најбљак, машинка - боли, депилација со восок no way, кај трпам на препони и интима уште пазуви ми фалат, така да - брич.
Само со брич до друго нешто не се осмелувам. Еднаш пробав со чупалица да чупнам едно влакно да видам како е и ѕвездите мислам дека ги избројав,така да вака,што си е сигурно,сигурно си е
Со брич Порано ги отстранував со восок и со креми за депилација, но ми кажаа дека тие начини се многу ризични Бидејќи кожата под пазувите е многу осетлива
Јас си се бричам со брич и шампонче. Брзо лесно и ефикасно, а што е битно немам болки ниту црвенила. леле ме изнаесмеа како си можела со чупалица, па нели можеше со брич што мајка бараш со чупалица..многу ги има за на тој начин да се требиш
Ги вадам со топол восок веќе неколку години, не можам секој втор-трет ден да ги бричам, а и поцврсти стануваат така. Ептен кога немам време да отидам на козметичар ги бричам, ама ретко.
Или со крема или со брич, и со брич кога ги отстранувам секое туширање не ги сеќавам дека боцкаат, не ги оставам да растат.
sama se cupam so cupalica.. nekako mi e mnogu grozno bez navreda koga gledam kaj devojka crni tocki odma se poznava deka so bric se pominala.. a i sekoj den nemam nervi..