Скоро и ги немам чат пат по некое, се депилирам со депилатор и тоа еднаш месечно. Спасена сум барем од една женска мака )))
jas so bric, sakam da probam so depilator ili so vosok ama mi e strav da ne e mnogu bolno, a i plus pod pazuvite ima mnogu zlezdii pa e opasno :/ [mod-kirilica:2e38yzoe][/mod-kirilica:2e38yzoe]
немој вакви работи најдобро си е со брич јас само тоа го користам една пријателка беше пробала со депилатор си направи таков проблем па стигна и до доктор и затоа мој совет не ти треба тоа тие места се многу нежни за вакви работи.
Минатото лето, си закажав на депилација на нозе, раце, препони и под пазувите. Леле девојки не знаете каква е таа болка , на едната ме издепилира на другата не и дозволив , потоа 1 недела ми течеше крв и многу ме болеше, затоа сега на секои два дена си ги бричам со бричот и немам никакви проблеми.
Јас редовно депилирам нозе и препони ...многу другарки мои се бричат на нозе и на интимата...Јас пробав еднаш и цела кожа ми се нафрла со ситни мозолчиња и покрај тоа што употребив крема ...башка и брзо растат влакната па мораш секој втор ден да ги отстрануваш...Затоа златна депилација со топол восок и ич не бери гајле и похигиенски е....а за под пазуви дефинитивно брич јас имам една како паста за бричење од алкалоид чиј ефект е да го смали убрзаното растење на влакната и стварно е ефикасна 5 дена сум раат дури 5от ден почнуваат тие ситните...
Па вака што се однесува до мозолчињата и црвенилото што се појавува, при бричење на интимната зона не се работи за тоа дали бричот е нов или не туку се работи за грешка што ја правиме, при бричењето. И јас го имав тој проблем до скоро се појавуваше црвенило ненормално чешање итн. Проблемот е во тоа што кога се бричиме тоа го правиме во сите правци па дури и контра од правецот на растењето на влакната што е тотално погрешно. Секогаш треба да се бричоме во правец на растењето на влакното а тоа е одозора надолу. Јас еве 3-4 месеци како го пронајдов тој податок на нет и се обидов да го применам и верувајте ми како повторно да се родив се бричам долу еднаш неделно и ниту имамцрвенило ниту мозолчиња, истото се однесува и запазувите за да не ви се појавува црвенило и мозолчиња кога се бричите треба од средина на пазувата да ги бричите, влакнатаво правец на раката а другата половина во правец на телото.
Како и сите останати влакна на телото,така и оние под пазуви ги отстранувам со топол восок. Ме болеше единствено првиот пат ,а сега веќе не .Со редовно депилирање сега имам одвај дваесетина влакна.
Докажано, со депилирање се повредувале (оштетувале) жлездите, потоа потта повеќе се лачела и добивала поинтензивен мирис... Нешто така беше, сум слушала од медицинско лице, но ако ве интересира можат да ви објаснат дури и аптекарите. Инаку користам исклучиво брич.
Па пробав 2-3 пута со ленти се извадија ама си боли тоа! И да си потрошиш на тоа лента а за 2-3 недели па мораш ! Сеа си ги бричам еднаш во недела доста е.
Откако знам за влакна по мишки, мајка ми ме депилира со топол восок, бидејќи тоа и го работи. Никогаш не сум имала никакви проблеми, освен болката, ама таа е нормална и со тек на време се навикнуваш. Башка се поретки и поретки ми стануваат влакната, и вака зимно време поретко ги депилирам. Искрено речено, никогаш не би се бричела зошто имам приметено кај тие што се бричат, имаат црни точки и ептен лошо изгледа...
Со депилатор. Го имам овај со додаток за осетливи места и скоро и да не боли. Плус, додекакорисрев брич кожата под пазувите ми изгледаше како потемна, грува и секогаш сува. Откога почнав со депилатор се преродив, блакната се ретчат, посветли се тие што растат, и не штети а никакви жлезди.
Со брич,со депилатор слушав дека не чинело се оштетоувале некои жлезди а и мн боли така да со брич најубо
со брич затоа што со крема не ми излегуваат влакнава ни под пазуви ни на нозе а за восок имам слушано нешто дека не било убав шознам ти јас зошто...