Како ги отстранувате влакната под пазувите?

Дискусија во 'Тело' започната од LadyStyle, 18 јуни 2010.

?

На каков начин ги отстранувате влакната под пазувите?

1. Со брич

1.074 глас(а)
    81,4%
  2. Со крема

54 глас(а)
    4,1%
  3. Депилација (со депилатор)

88 глас(а)
    6,7%
  4. Депилација (восок/ленти)

103 глас(а)
    7,8%
  1. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Златен брич :D

2. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Со пења за бричење и брич-едноставно,брзо и пред се безболно.

3. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218
    Скоро и ги немам чат пат по некое, се депилирам со депилатор и тоа еднаш месечно. Спасена сум барем од една женска мака :))))

4. ljulju

ljulju Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    jas so bric, sakam da probam so depilator ili so vosok ama mi e strav da ne e mnogu bolno, a i plus pod pazuvite ima mnogu zlezdii pa e opasno :/
    [mod-kirilica:2e38yzoe][/mod-kirilica:2e38yzoe]

5. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    немој вакви работи најдобро си е со брич јас само тоа го користам една пријателка беше пробала со депилатор си направи таков проблем па стигна и до доктор и затоа мој совет не ти треба тоа тие места се многу нежни за вакви работи.

6. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Со пења за бричење и брич :) Иако на грешка погоре гласав со восок ...

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Минатото лето, си закажав на депилација на нозе, раце, препони и под пазувите. Леле девојки не знаете каква е таа болка :@ , на едната ме издепилира на другата не и дозволив , потоа 1 недела ми течеше крв и многу ме болеше, затоа сега на секои два дена си ги бричам со бричот и немам никакви проблеми.

8. Vivaforever

Vivaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    17
    Јас редовно депилирам нозе и препони ...многу другарки мои се бричат на нозе и на интимата...Јас пробав еднаш и цела кожа ми се нафрла со ситни мозолчиња и покрај тоа што употребив крема ...башка и брзо растат влакната па мораш секој втор ден да ги отстрануваш...Затоа златна депилација со топол восок и ич не бери гајле и похигиенски е....а за под пазуви дефинитивно брич јас имам една како паста за бричење од алкалоид чиј ефект е да го смали убрзаното растење на влакната и стварно е ефикасна 5 дена сум раат дури 5от ден почнуваат тие ситните...

9. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    Па вака што се однесува до мозолчињата и црвенилото што се појавува, при бричење на интимната зона не се работи за тоа дали бричот е нов или не туку се работи за грешка што ја правиме, при бричењето.
    И јас го имав тој проблем до скоро се појавуваше црвенило ненормално чешање итн.
    Проблемот е во тоа што кога се бричиме тоа го правиме во сите правци па дури и контра од правецот на растењето на влакната што е тотално погрешно.
    Секогаш треба да се бричоме во правец на растењето на влакното а тоа е одозора надолу.
    Јас еве 3-4 месеци како го пронајдов тој податок на нет и се обидов да го применам и верувајте ми како повторно да се родив се бричам долу еднаш неделно и ниту имамцрвенило ниту мозолчиња, истото се однесува и запазувите за да не ви се појавува црвенило и мозолчиња кога се бричите треба од средина на пазувата да ги бричите, влакнатаво правец на раката а другата половина во правец на телото.

На Vivaforever му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Како и сите останати влакна на телото,така и оние под пазуви ги отстранувам со топол восок. Ме болеше единствено првиот пат ,а сега веќе не .Со редовно депилирање сега имам одвај дваесетина влакна.

11. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Докажано, со депилирање се повредувале (оштетувале) жлездите, потоа потта повеќе се лачела и добивала поинтензивен мирис... Нешто така беше, сум слушала од медицинско лице, но ако ве интересира можат да ви објаснат дури и аптекарите.
    Инаку користам исклучиво брич.

12. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    И јас само со брич со друго нешто не сум пробала,во лето секој ден ама во зима 2 пати во неделата.

13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Па пробав 2-3 пута со ленти се извадија ама си боли тоа! :!:
    И да си потрошиш на тоа лента а за 2-3 недели па мораш |( !
    Сеа си ги бричам еднаш во недела доста е.

14. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Откако знам за влакна по мишки, мајка ми ме депилира со топол восок, бидејќи тоа и го работи. Никогаш не сум имала никакви проблеми, освен болката, ама таа е нормална и со тек на време се навикнуваш. Башка се поретки и поретки ми стануваат влакната, и вака зимно време поретко ги депилирам. Искрено речено, никогаш не би се бричела зошто имам приметено кај тие што се бричат, имаат црни точки и ептен лошо изгледа...

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.432
    Допаѓања:
    120.667
    Со депилатор. Го имам овај[​IMG] со додаток за осетливи места и скоро и да не боли. Плус, додекакорисрев брич кожата под пазувите ми изгледаше како потемна, грува и секогаш сува. Откога почнав со депилатор се преродив, блакната се ретчат, посветли се тие што растат, и не штети а никакви жлезди.

16. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Со брич,со депилатор слушав дека не чинело се оштетоувале некои жлезди а и мн боли така да со брич најубо ;)

17. beticka

beticka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    22
    со бикче се разбира ,и ова ги надразнува жлездите,ама е најмалку штетно

18. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    со брич затоа што со крема не ми излегуваат влакнава ни под пазуви ни на нозе а за восок имам слушано нешто дека не било убав шознам ти јас зошто... :)

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    потните и млечните жлезди слушнав дека биле во тој дел...затоа јас златен брич :lol: и гајле немам

20. SweetCandy

SweetCandy Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    20