Како ги отстранувате влакната под пазувите?

Дискусија во 'Тело' започната од LadyStyle, 18 јуни 2010.

?

На каков начин ги отстранувате влакната под пазувите?

1. Со брич

1.074 глас(а)
    81,4%
  2. Со крема

54 глас(а)
    4,1%
  3. Депилација (со депилатор)

88 глас(а)
    6,7%
  4. Депилација (восок/ленти)

103 глас(а)
    7,8%
  1. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    Колку што видов доста си млада и немој да брзаш толку со често бричење, на влакната под пазувите а особено сега зимно време.
    Затоа што мислам дека немапотреба од толку често бричење бидејки претпоставувам дека и не се толку густи во тие години.

2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Па еднаш неделно не е воопшто често бричење дури е ретко ама со оглед на тоа девојчето што има 13 години е ок,а јас би сакала да кажам кога веќе си толку мала и сигурно не ти се толку густи влакненцата ич не се ни бричи депилирај си се со топол восок или со депилатор и со тоа уште повеќе ќе ти се изретчат,па понатака ќе бидат ептен тенки влакненца.

3. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    Советов не ти држи вода jarec6 затоа што на тие години секако сама неможе да се депилира со топол восок и со депилатор а на тие години да дава пари за депилирање на пазувите во козметички салон немалогика, знаеме каде живееме и колкав ни е буџетот во тие години.

4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Глупости тешка работа за депилирање па мајка и иили другарка и ќе ја издепилираат,ти па само да контрираш нешто

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    E и вие па колку е ефтин восокот да се купи на парче,или ако не можеш домашен да направиш,има видеа на јутјуб колку да сакаш :D

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    5.060
    Девојки помагајте!
    До пред година се правев со VEET кремата за отстранување... и почнав со брич ...
    влакненцата многу почесто ми растат (во рок од 24 сати), и неможам повторно да се избричам затоа што има црвени оточиња и боли... знам дека се работи за подкожни влакненца ...
    кажете некоја солуција/решение...

7. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Јас откако почнав да отстранувам влакна од моето тело :D користам брич за под пазуви, се бричам секој втор ден. До сега не ми се случило да имам поткожни влакна. Кога ги депилирам нозете со машинка знам да се поминам и под пазуви и не ме боли многу.

Инаку креми за отстранување на влакна еднаш имам користено и никогаш повеќе. Многу одвратно смрди од киселината што ја содржи кремата за да ги гори влакната и откако ќе ја отстранам изгледа ко со запалка да сум се потфатила :D :D :D

Ангел92 поткожните влакненца јас ги стискам за да искочат, најчесто ми излегуваат на колениците на нозете, незнам зошто. Остави да ти се смири кожата, не се бричи деновиве, ако не е итно, црвенилото да се повлече малку од малку и ке ти помине. Нареден пат пробај со восок или со ленти, подобро е од кремата.

8. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    5.060
    сепак со брич поубаво е. Секој ден треба да се бричам. а ако е со ленти или крема ќе треба да чекам да пораснат. златна трајна депилација... кај и да е :?:

9. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Нормално, брич си е брич :D
    Причекај само да ти се смири црвенилото.

10. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    дефинитли со депилатор . веќе подолго време и сакам да кажам дека се ретчат и тоа многу шо се вика 5 влакна в крст имам сега :lol: и плус раат сум подолго време мазно е иначе дада ми е со бричот секој ден ама и не е така мазно и плус се иритира повеќе кожата. само првите неколку пати болеше сега не ни сеќавам така да женски истрпете за убавина :)

11. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Со крема не е штетно така? Бидејки за депилирање имам слушнато дека не е убаво ради жлездите....

12. OlenceE

OlenceE Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Со брич. Само се нервирам уште утредента више почнуваат да боцкаат, ама тоа е тоа. Со восок сум слушнала дека не било здраво, А со крема немам пробано.

13. eli12

eli12 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Со брич,бидејки не е убаво да се депилира под пазувите,има многу ситни жлездички кои може лесно да се повредат-јас имав такво искуство и веке не,подобро секој втор ден брич отколку да трпам болки

14. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Брич. :)
    Порано користев крема, ама многу мачно ми се виде.
    Братучетка ми се депилираше под пазуви со депилатор, а на нозе со брич. Е тоа никогаш нема да и го сфатам.

15. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    бричам.

едно време сакав да ги депилирам и отидов но козметичарката со два збора ме предомисли и така никогаш не ми падна на памет да ги депилирам, стално со брич. :)

16. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Мене за жал уште од 4то одд почнаа да ми растат, прво не се забележуваа па малку со ножици. Ама после со крема почнаф и така тераф едно време, ама после ме смрзе, некако долго и мачно ми се чинеше, а брзо ми растат, треба на секое бањање да се депилирам. И ај со брич. -.- ми се згустија ми се зацрнија. ама тоа е.. иначу сум слушнала со восок не е добро зашто има многу потни жлезди;)

17. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Само со брич.Никако депилација.
    Иако малку повеќе се шират влакната(ама не ми се згуснуваат)не гледам многу кога се бричам и залутам некаде со бикчето и затоа почнаа малку да ми се шираат.ама не е страшно сигурно си е сигурно!

18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670

да точно никако депилација може да доведе до компликации на потните жлезди :)

19. irena.nenamk

irena.nenamk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    jas so laden vosok na pocetokot prvite nekolku pati boli no potoa ne! Vlaknencata omeknuvaat i si mazen i sloboden dve nedeli.
    [mod-kirilica:1bw14ju1][/mod-kirilica:1bw14ju1]

20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.581
    Допаѓања:
    23.768
    Само со брич. :!: