Колку што видов доста си млада и немој да брзаш толку со често бричење, на влакната под пазувите а особено сега зимно време. Затоа што мислам дека немапотреба од толку често бричење бидејки претпоставувам дека и не се толку густи во тие години.
Па еднаш неделно не е воопшто често бричење дури е ретко ама со оглед на тоа девојчето што има 13 години е ок,а јас би сакала да кажам кога веќе си толку мала и сигурно не ти се толку густи влакненцата ич не се ни бричи депилирај си се со топол восок или со депилатор и со тоа уште повеќе ќе ти се изретчат,па понатака ќе бидат ептен тенки влакненца.
Советов не ти држи вода jarec6 затоа што на тие години секако сама неможе да се депилира со топол восок и со депилатор а на тие години да дава пари за депилирање на пазувите во козметички салон немалогика, знаеме каде живееме и колкав ни е буџетот во тие години.
Глупости тешка работа за депилирање па мајка и иили другарка и ќе ја издепилираат,ти па само да контрираш нешто
E и вие па колку е ефтин восокот да се купи на парче,или ако не можеш домашен да направиш,има видеа на јутјуб колку да сакаш
Девојки помагајте! До пред година се правев со VEET кремата за отстранување... и почнав со брич ... влакненцата многу почесто ми растат (во рок од 24 сати), и неможам повторно да се избричам затоа што има црвени оточиња и боли... знам дека се работи за подкожни влакненца ... кажете некоја солуција/решение...
Јас откако почнав да отстранувам влакна од моето тело користам брич за под пазуви, се бричам секој втор ден. До сега не ми се случило да имам поткожни влакна. Кога ги депилирам нозете со машинка знам да се поминам и под пазуви и не ме боли многу. Инаку креми за отстранување на влакна еднаш имам користено и никогаш повеќе. Многу одвратно смрди од киселината што ја содржи кремата за да ги гори влакната и откако ќе ја отстранам изгледа ко со запалка да сум се потфатила Ангел92 поткожните влакненца јас ги стискам за да искочат, најчесто ми излегуваат на колениците на нозете, незнам зошто. Остави да ти се смири кожата, не се бричи деновиве, ако не е итно, црвенилото да се повлече малку од малку и ке ти помине. Нареден пат пробај со восок или со ленти, подобро е од кремата.
сепак со брич поубаво е. Секој ден треба да се бричам. а ако е со ленти или крема ќе треба да чекам да пораснат. златна трајна депилација... кај и да е
дефинитли со депилатор . веќе подолго време и сакам да кажам дека се ретчат и тоа многу шо се вика 5 влакна в крст имам сега и плус раат сум подолго време мазно е иначе дада ми е со бричот секој ден ама и не е така мазно и плус се иритира повеќе кожата. само првите неколку пати болеше сега не ни сеќавам така да женски истрпете за убавина
Со брич. Само се нервирам уште утредента више почнуваат да боцкаат, ама тоа е тоа. Со восок сум слушнала дека не било здраво, А со крема немам пробано.
Со брич,бидејки не е убаво да се депилира под пазувите,има многу ситни жлездички кои може лесно да се повредат-јас имав такво искуство и веке не,подобро секој втор ден брич отколку да трпам болки
Брич. Порано користев крема, ама многу мачно ми се виде. Братучетка ми се депилираше под пазуви со депилатор, а на нозе со брич. Е тоа никогаш нема да и го сфатам.
бричам. едно време сакав да ги депилирам и отидов но козметичарката со два збора ме предомисли и така никогаш не ми падна на памет да ги депилирам, стално со брич.
Мене за жал уште од 4то одд почнаа да ми растат, прво не се забележуваа па малку со ножици. Ама после со крема почнаф и така тераф едно време, ама после ме смрзе, некако долго и мачно ми се чинеше, а брзо ми растат, треба на секое бањање да се депилирам. И ај со брич. -.- ми се згустија ми се зацрнија. ама тоа е.. иначу сум слушнала со восок не е добро зашто има многу потни жлезди
Само со брич.Никако депилација. Иако малку повеќе се шират влакната(ама не ми се згуснуваат)не гледам многу кога се бричам и залутам некаде со бикчето и затоа почнаа малку да ми се шираат.ама не е страшно сигурно си е сигурно!
jas so laden vosok na pocetokot prvite nekolku pati boli no potoa ne! Vlaknencata omeknuvaat i si mazen i sloboden dve nedeli. [mod-kirilica:1bw14ju1][/mod-kirilica:1bw14ju1]