Со брич. Депилација НИКАКО, ни пак со крема. Со самото вадење на влакната од корен, потните жлезди што се околу фоликулот на влакното се надразнуваат а и оштетуваат. Така да само со брич!!!
Со брич нормално, на депилација не ни мислам неможам да издржам, фала богу малку влакна имам, и ми растат на секои 4 дена па така да супер. Инаку крема не ми отстранува а депилатор немам.
Се имам депилиринао со крема за бричење онаа розевата на Veet-добро беше, со топол восок-никад више , а највеќе користам и најубаво ми е со бикче.
Не е препорачлива депилација под мишки, поради лимфните жлезди, ама затоа бикчето врши огромна работа
Девојки да ве прашам нешто, користам бикче цел живот ама мн мн најмногу ме нервира кога се појавуваат црни точки и забележувам како тој предел цел боцка како машка брада како да се избегне тоа а сепак да не се користи восок или депилатор, мислам дека што е сигурно сигурно е нежно е местото со восок не се пипкам,....ама сакам да ми е мазнам кожата таму и онака чиста гледам кај некои девојки како никогаш влакна да не им растеле тамо...ќе ме сфатите што сакам да казажм позз
Со секакви други препарати растат брзо влакната. Но со восок 3 недели нема да ти пораснат и токму мазно како никогаш да не ти растеле влакна. Јас со восок ги депилирам секогаш (иако е многу болно), бидејќи ако ги избричам нема да се осеќам удобно со восок најдобро ми е. П.С цела со восок се депилирам
со брич но пазувите ми се црни од често бриченје а мора бидејки брзо ми растат и излгледа многу грубо осебено лето на плажа знаете некое решение ?