Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како ги отстранувате влакната под пазувите?

Дискусија во 'Тело' започната од LadyStyle, 18 јуни 2010.

?

На каков начин ги отстранувате влакната под пазувите?

1. Со брич

1.074 глас(а)
    81,4%
  2. Со крема

54 глас(а)
    4,1%
  3. Депилација (со депилатор)

88 глас(а)
    6,7%
  4. Депилација (восок/ленти)

103 глас(а)
    7,8%
  1. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    18.330
    И јас бев 'сива' под пазувите додека се бричев и заради тоа никогаѓ не носев маици по прерамки,не знам ете ми беше комплекс и почнав да се депилирам со депилатор,некои 10дена сум раат и после чекам само 3-4 дена да потпораснат и пак ги депилирам,не чекам да пораснат долги и немам веќе таков проблем

2. SoNi55

SoNi55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    54
    Со брич,ма да што сакам да почнам да се депилирам,ама ми е страв дека мноооооогу ќе боли :sweat:

3. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    1.651
    Ново мислење 27 Апр 2011, 16:21

BarbaraMorii напиша:со брич :| но пазувите ми се црни од често бриченје а мора бидејки брзо ми растат и излгледа многу грубо осебено лето на плажа знаете некое решение ? :doh:

И јас бев 'сива' под пазувите додека се бричев и заради тоа никогаѓ не носев маици по прерамки,не знам ете ми беше комплекс и почнав да се депилирам со депилатор,некои 10дена сум раат и после чекам само 3-4 дена да потпораснат и пак ги депилирам,не чекам да пораснат долги и немам веќе таков пробледа

да но никогаш не би пробала со депилатор таму пред се страв ми е да не си направам некоа беља :worried: сакав да прашам дали некој знае некој крем за избелување :|

4. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    навистина боли со депилатор, ама подобро со депилатор еднаш месечно, отколку на два дена со брич -.-

5. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    И јас се депилирам со машинка и во почетокот ме болеше сега ми се истенчени и поретки и скоро и да не ме боли (колку се пократки толку помалку боли) :clap:

6. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    со крема се разбира,не можам да замислам со машинка кујзнае колку боли :o

7. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Со брич. Не сум пробала поинаку. Местото под пазувите е многу нежно, па депилирањето со восок или користењето депилатор не ми се чини некако за добра идеја :^)

8. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    И мене исто вака...девојки дајте некој совет..ама без користење на депилатор или восок :?:

9. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Па вака се однесува до отстрануванје на влакната под пазувите мислам дека депилаторот ни на сон нетреба да помислите, да го користите за тој дел покрај другите несакани ефекти сто ги има е и тоа сто ја прави козата погруба под пазувите а пазувите се нешто кое покрај другите атрибути жената ја прави по женствена.
    Според мене најдобар начин за отстранување на влакната под пазувите е бричењето но тоа да се прави нежно и со квалитетен брич и што е можно почесто да го менувате бричот а не да чекате скроз да отупи да го искористите максимум, и двежењата на бричот да бидат нежни.
    И обавезно да се користи пена за бричење а не на брзина и на суво ко да ке ви избега автобусот.
    Бидејки ако претходно се користи млак туш кој ке ги омекне влакната потоа се нанесе пена и незно се помине со бричот верувајте ми дека ке имате прекрасна и нежна кожа под пазувите, и никако да не се користи шампон или сапун или било што друго во замена за пена за бриченје бидејки ако ставите шампон усте при првиот потег со жилетот ја иритирате кожата и почнува да ве пецка, и си правите само контра услуга.
    Потоа откако ке излезете од под туш почекајте половина час и нанесете дав крема немора многу доволно е само тенок слој и добро фртитего, и ке имате феноменална и нежна кожа под пазувите која со задоволство ке ја покажувате наместо да ви биде срам да кренете рака и никако немојте да нанесувате стк рол он или дезодоранс веднас по бричењето.

10. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Некогаш со депилатор некогаш со крема. Со депилатор најпрво болеше но човек на се се навикнува :)

11. chocolate-girl2

chocolate-girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    14
    Брич си е брич..:$
    Иначи со veet кремата на колку дена растат?

12. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    80
    како помалецка со крем, ама сега ме мрзи да го чекам 5 минути да продејствува и на крај да ми останат некои влакна.. секој ден со брич, мн често и на суво.. мајка ми постојано ми се дери.. ама кога се брза се мора :D

13. bigfish

bigfish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    со бриџ нормално

14. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Јас сум си љубител на брич брзо и лесно
    А за тие што користат депилатор, луѓе внимавајте или намалете со користење, многу е лошо да се користи депилатор за под пазуви тука се сместени потните жлезди и може да си направите сериозен проблем.

15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    100.377
    Само брич ,се друго ми е незамисливо :)

16. ragazzamacedone

ragazzamacedone Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Имам пробано и со брич ама многу брзо растат влакната, а и не се толку мазни пазувите. Сега ги депилирам со депилатор :) .

17. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    со крема, ама многу ми е мачно на секои 2 недели, па имам пробано со брич ама од тоа бетер нема ко на маж после ќе ти бидат, ќе боцкаат-.-

18. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Со депилација или депилатор никогаш не ги вадам, бидејки колку што знам со депилација може да се активираат повеќе потните жледи :puke: , бетер да се потам.

На одмор кога ке одам, ги отстранувам влакната со крема бидејки сакам да ми бидат мазни пазувите, а
    + не сакам да се заморувам секој втор ден да се бричам.

И вака секојдневно со брич ги отстранувам.

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Со топла депилација до сега, но еве последниот пат ме мпзеше да одам и оти сум надвор од мк и не можам стално кога посакам јас да одам да се депилирам во козметички салон, се издепилирав со депилатор, цели нозе и влакната под пазувите, за прв пат со депилатор и многу ми беше страв, не сакав пак со брич затоа што таман ми се изретчија не сакам пак да ми се згуснат и плус тоа ептен ме мрзи секој 2 ден да се бричам :tmi: не можам стварно и си викам ај ќе пробам со депилатор, не да ме болеше ооооооо ама трпи бабо за убавина :D и еве во понеделникот се депилирав денес сме четврток и немам ниту 1 влакненце под паувите , супер е , ќе видиме на колку време ќе ми изникнат, на пример со топла депилација кога ги депилирам на 2 недели ми никнат :)

20. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Користење на восок и крема за пазувите некаде сумпрочитала дека е лошо.. затоа што таму се наоѓаат многу потни жлезди и со тек на време се оштетуваат од таквата депилација..