И јас бев 'сива' под пазувите додека се бричев и заради тоа никогаѓ не носев маици по прерамки,не знам ете ми беше комплекс и почнав да се депилирам со депилатор,некои 10дена сум раат и после чекам само 3-4 дена да потпораснат и пак ги депилирам,не чекам да пораснат долги и немам веќе таков проблем
Ново мислење 27 Апр 2011, 16:21 BarbaraMorii напиша:со брич но пазувите ми се црни од често бриченје а мора бидејки брзо ми растат и излгледа многу грубо осебено лето на плажа знаете некое решение ? И јас бев 'сива' под пазувите додека се бричев и заради тоа никогаѓ не носев маици по прерамки,не знам ете ми беше комплекс и почнав да се депилирам со депилатор,некои 10дена сум раат и после чекам само 3-4 дена да потпораснат и пак ги депилирам,не чекам да пораснат долги и немам веќе таков пробледа да но никогаш не би пробала со депилатор таму пред се страв ми е да не си направам некоа беља сакав да прашам дали некој знае некој крем за избелување
И јас се депилирам со машинка и во почетокот ме болеше сега ми се истенчени и поретки и скоро и да не ме боли (колку се пократки толку помалку боли)
Со брич. Не сум пробала поинаку. Местото под пазувите е многу нежно, па депилирањето со восок или користењето депилатор не ми се чини некако за добра идеја
Па вака се однесува до отстрануванје на влакната под пазувите мислам дека депилаторот ни на сон нетреба да помислите, да го користите за тој дел покрај другите несакани ефекти сто ги има е и тоа сто ја прави козата погруба под пазувите а пазувите се нешто кое покрај другите атрибути жената ја прави по женствена. Според мене најдобар начин за отстранување на влакната под пазувите е бричењето но тоа да се прави нежно и со квалитетен брич и што е можно почесто да го менувате бричот а не да чекате скроз да отупи да го искористите максимум, и двежењата на бричот да бидат нежни. И обавезно да се користи пена за бричење а не на брзина и на суво ко да ке ви избега автобусот. Бидејки ако претходно се користи млак туш кој ке ги омекне влакната потоа се нанесе пена и незно се помине со бричот верувајте ми дека ке имате прекрасна и нежна кожа под пазувите, и никако да не се користи шампон или сапун или било што друго во замена за пена за бриченје бидејки ако ставите шампон усте при првиот потег со жилетот ја иритирате кожата и почнува да ве пецка, и си правите само контра услуга. Потоа откако ке излезете од под туш почекајте половина час и нанесете дав крема немора многу доволно е само тенок слој и добро фртитего, и ке имате феноменална и нежна кожа под пазувите која со задоволство ке ја покажувате наместо да ви биде срам да кренете рака и никако немојте да нанесувате стк рол он или дезодоранс веднас по бричењето.
како помалецка со крем, ама сега ме мрзи да го чекам 5 минути да продејствува и на крај да ми останат некои влакна.. секој ден со брич, мн често и на суво.. мајка ми постојано ми се дери.. ама кога се брза се мора
Јас сум си љубител на брич брзо и лесно А за тие што користат депилатор, луѓе внимавајте или намалете со користење, многу е лошо да се користи депилатор за под пазуви тука се сместени потните жлезди и може да си направите сериозен проблем.
Имам пробано и со брич ама многу брзо растат влакната, а и не се толку мазни пазувите. Сега ги депилирам со депилатор .
со крема, ама многу ми е мачно на секои 2 недели, па имам пробано со брич ама од тоа бетер нема ко на маж после ќе ти бидат, ќе боцкаат-.-
Со депилација или депилатор никогаш не ги вадам, бидејки колку што знам со депилација може да се активираат повеќе потните жледи , бетер да се потам. На одмор кога ке одам, ги отстранувам влакната со крема бидејки сакам да ми бидат мазни пазувите, а + не сакам да се заморувам секој втор ден да се бричам. И вака секојдневно со брич ги отстранувам.
Со топла депилација до сега, но еве последниот пат ме мпзеше да одам и оти сум надвор од мк и не можам стално кога посакам јас да одам да се депилирам во козметички салон, се издепилирав со депилатор, цели нозе и влакната под пазувите, за прв пат со депилатор и многу ми беше страв, не сакав пак со брич затоа што таман ми се изретчија не сакам пак да ми се згуснат и плус тоа ептен ме мрзи секој 2 ден да се бричам не можам стварно и си викам ај ќе пробам со депилатор, не да ме болеше ооооооо ама трпи бабо за убавина и еве во понеделникот се депилирав денес сме четврток и немам ниту 1 влакненце под паувите , супер е , ќе видиме на колку време ќе ми изникнат, на пример со топла депилација кога ги депилирам на 2 недели ми никнат
Користење на восок и крема за пазувите некаде сумпрочитала дека е лошо.. затоа што таму се наоѓаат многу потни жлезди и со тек на време се оштетуваат од таквата депилација..