Мојот дом го замислувам во елитна населба но смирена. Не многу голема куќа, но огромен двор. Да има многу прозорци и светлина, слики и топли тонови. Се на се, сакам да имам топол дом И да има едно вакво за читање и гоооооолема библиотека. Спојлер Домот пожелно е да биде надополнет со куче или други домашни миленичиња, маж и дечиња
Сакам да имам огромна куќа со огромен двор, среден и убав, да има многу зеленило и природа.. односно трева и рози, и по неколку големи раскошни дрвја. Куќата да биде чиста уредна и да е осветлена.. Секако сакам и домашни миленичиња, персиски мачиња кои ќе ми го разубавуваат денот.
Како прво, дефинитивно куќа. Огромна, покрај море секако. Да има 5-6 соби, по една за дечињата, една за мене и љубениот, една гостинска...дневна, цела убаво скоцкана, бела, кујна исто така бела Бањи неколку. Џакузи. Библиотека. Соба за вежбање, со разни справи. Потоа една посебна соба за дечињата, со разни игри внатре. Базенче. Покрај базенот лежалки, чадори. Шанк. Двор огромен, зеленило. Дрвциња, цвеќиња. Со еден збор, рај. Кревет за нишање ( како се викаат незнам, веројатно ќе ме разберете) Just a dream..
Голема двокатна куќа со скали со ковано железо, 4 спални, 2 гостински соби, голема дневна, и голема кујна со работна маса на средина, или со шанк...Двор со базен и место за неколку кучиња, мачки...
Па значи би сакала или гоолем стан или куќа, не некоја палата но да можам да си наместам се по желба. Во црно бела комбинација можеби и со темно сина (тегет), да има светлина и доволно простор, да биде комотно , едноставно но модерно и убаво искомбинирано, во никој случај пренатрупано...нешто слично како на сликиве подолу само со црно бела комбинација или со темно сина. Си имам се јас испланирано ама тешко да најдам идеални слики за да пренесам
уфф ако почнам нема да завршам .. накратко куќата да биде голема со огромен двор ,да има голем базен со тобоган многу цвекиња , дрва, зеленило таква работа .. внатре да биде црно црвена комбинација да имам тапети на ѕидот и слики на него да биде квалитетно ,удобно ,модерно да не биде пренатрупано , да има свежина кога ке влезе човек, светлина . И секако да има љубов во домот ...... ааа и да секако домашно милениче Куче .. да има кој да ја моча гарнитурата се шалам ..
Отсекогаш си замислував ОГРООООМНА куќа, ама во последно време сфаќам дека не ми треба толкава Удобна куќа пред се, некаде надвор од градот во мирна околина. На два спрата, со многу тераси, со убаво средено дворче со дрвца, цвеќиња,фонтана, не сакам базен, без комшии во непосредна околина (двор до двор) Еве нешто вака Спојлер само друг распоред на врати, прозорци и тераси
Дефинитивно ќе биде кујќа не е важно каква и каде,уваво уредена(јас да ја уредувам мора),со голем двор,целосно посаден со трева и многу,многу шарени цвеќиња. И јас исто како и Јојоба сакам да има многу прозорци и тераси,од секогаш сакам ќуќа во која од сите страни ќе ме гали сонцето. Внатре јас,моето маже и многу дечина. внатре да е се црно-бела комбинација,гооолема дневна,со камин обавезно,трпезарија во која барем еднаш во денот ќе се собира моето семејство да касни од јадењето кое јас ќе го зготвам. Спалната не мора да е многу голема,но да е мирно внатре и секогаш полно со љубов. Добро би ми дошла и некоја само моја соба каде ќе можам да се одморам,но е некој огромен гардеробер преполн со алишта и чевли.
Па не сакам огромна куќа сакам да биди на на еден спрат ама онака долга широка иако е на еден спрат да има голем двор со трева и цвеќиња и маса за седење и над куќата Спојлер ама не низ цела да има како тераса и таму мажот ми ќе си чува тоа што му е по кеф и оградата да биди онака повисока за да имам барем малце приватнос потоа внатре сакам да имаме 1 спална 2 децки кујна бања дневна соба 2 гаражи и 1 библиотека добро уредени од мене се разбира и пред се да биди убаво и добро за живеење скормна сум нели
Не сонувам за огромна куќа со многу соби и скап луксузен мебел...сакам скромен спрат од куќа и убаво дворче (за кое ни сама не знам кој би се грижел пошто јас сигурно нема ) Замислувам дневен престој, трепезарија и кујна во некоја црно-сива, кремаста комбинација! Не знам зашто ама многу сакам да имам црна-кремаста кујна, пусти мерак за кујна а немам врска од готвење ! Друго, не сакам натрупен мебел, сакам големи соби со малку мебел и малку украси (пример ноќна ламба, некоја миризлива свеќа, рамка со слика) но да не биде претерано! Сакам соба за нашите деца која би ја уредила по нивни вкус,и сакам наша голема спална со голем гардаробер, со голем кревет по можност да преовладува некоја јака боја! Спојлер
Можеби во мојата фантазија би сакала луксуз,базенти,џакузи ,најскап мебел и што ти знам...Но,back in reality би сакала пред се да биде чисто,фино средено и да се чувствува љубов,среќа и хармонија во него Инаку би сакала да имавме куќа на еден спрат со поткровје,на првиот кат да е дневната и кујната а на поткровјете спалните соби со веце,но сепак имаме стан за средување.Малечка куќичка отсекогаш ми била сон,со убав двор.Станот ќе си го средам сеуште незнам како и во какви бои ама кога ќе биде може ќе ве почастам со некоја фотка
Доаѓам од добро ситуирано - финансиско стабилни родители па луѓето мислат дека посакувам палати или кој знае што. НЕ, не е тоа суштината на животот. За мене дом ќе е комплетен со човекот што ќе го сакам за цел живот а не материјалистично уреден стан/куќа.
Уфф, да можам... Кука на едно ниво, со неколку спални соби, огромни прозорци и прекрасен двор, големи дрвја... Па може еве и базен Ама би дигнала една ограда од 5 метра-па да не може никој да видеи што има внатре Приватност, молам
Надворешно: И како таа најскапата куќа во светот, само доста помала верзија. Не сакам огромни куќи. Сакам куќа во Laguna Beach. Внатре уредено vintage стил. Сликиве се само делимен приказ, аксесорисот дефинитивно е плус. Сакам многу уметнички слики, книги, скулптури. Дефинитивно посебно катче за антика, без него нема да може. Орман како посебна соба, останатите стандардни соби, плус библиотека и имаше уште едно ама ми излета од ум сега. Ми се допадна станот на Кери Бредшо. Прекрасен. Такво нешто не е на одмет во секој случај.