1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го замислувате вашиот иден дом од соништата?

Дискусија во 'Дом' започната од anita.lipsy, 10 мај 2011.

1. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    341
    Мојот дом го замислувам во елитна населба но смирена. Не многу голема куќа, но огромен двор. Да има многу прозорци и светлина, слики и топли тонови. Се на се, сакам да имам топол дом :)

И да има едно вакво за читање и гоооооолема библиотека.

Домот пожелно е да биде надополнет со куче или други домашни миленичиња, маж и дечиња :)

На Chasicka01 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Сакам да имам огромна куќа со огромен двор, среден и убав, да има многу зеленило и природа.. односно трева и рози, и по неколку големи раскошни дрвја. Куќата да биде чиста уредна и да е осветлена.. Секако сакам и домашни миленичиња, персиски мачиња кои ќе ми го разубавуваат денот.

3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Еве ми ја библиотекатаДневнаСпална

4. Chasicka01

Chasicka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    9
    Сакам вака да изгледа [​IMG]
    Мора да има вакви скали внатре [​IMG]
    Дневна [​IMG]
    Кујна [​IMG]
    Бања [​IMG]
    Спална [​IMG]
    Библиотека [​IMG]
    :inlove: :inlove: :inlove:

5. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Како прво, дефинитивно куќа. Огромна, покрај море секако. Да има 5-6 соби, по една за дечињата, една за мене и љубениот, една гостинска...дневна, цела убаво скоцкана, бела, кујна исто така бела :) Бањи неколку. Џакузи. Библиотека. Соба за вежбање, со разни справи. Потоа една посебна соба за дечињата, со разни игри внатре. Базенче. Покрај базенот лежалки, чадори. Шанк. Двор огромен, зеленило. Дрвциња, цвеќиња. Со еден збор, рај. Кревет за нишање ( како се викаат незнам, веројатно ќе ме разберете)
    Just a dream.. :)

6. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Голема двокатна куќа со скали со ковано железо, 4 спални, 2 гостински соби, голема дневна, и голема кујна со работна маса на средина, или со шанк...Двор со базен и место за неколку кучиња, мачки... :rofl:

7. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    9.503
    вака нешто
    а собите да се вакви и да има голема библиотека

Прикачени фајлови:

8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Вака

На SunnyGirl2, MacaLove и crazylady им се допаѓа ова.
  9. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.038
    Па значи би сакала или гоолем стан или куќа, не некоја палата но да можам да си наместам се по желба. Во црно бела комбинација можеби и со темно сина (тегет), да има светлина и доволно простор, да биде комотно , едноставно но модерно и убаво искомбинирано, во никој случај пренатрупано...нешто слично како на сликиве подолу само со црно бела комбинација или со темно сина. Си имам се јас испланирано ама тешко да најдам идеални слики за да пренесам :D :D :D :D

Прикачени фајлови:

На lovegirl196 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hell0.kitty

Hell0.kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    40
    уфф :D ако почнам нема да завршам .. накратко куќата да биде голема со огромен двор ,да има голем базен со тобоган многу цвекиња , дрва, зеленило таква работа .. внатре да биде црно црвена комбинација да имам тапети на ѕидот и слики на него да биде квалитетно ,удобно ,модерно да не биде пренатрупано , да има свежина кога ке влезе човек, светлина . И секако да има љубов во домот :P :P ...... ааа и да секако домашно милениче Куче .. да има кој да ја моча гарнитурата :D :D :D се шалам ..

11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    718
    Отсекогаш си замислував ОГРООООМНА куќа, ама во последно време сфаќам дека не ми треба толкава :D Удобна куќа пред се, некаде надвор од градот во мирна околина. На два спрата, со многу тераси, со убаво средено дворче со дрвца, цвеќиња,фонтана, не сакам базен, без комшии во непосредна околина (двор до двор) :!:
    Еве нешто вака
    само друг распоред на врати, прозорци и тераси :wasntme:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Дефинитивно ќе биде кујќа не е важно каква и каде,уваво уредена(јас да ја уредувам мора),со голем двор,целосно посаден со трева и многу,многу шарени цвеќиња. И јас исто како и Јојоба сакам да има многу прозорци и тераси,од секогаш сакам ќуќа во која од сите страни ќе ме гали сонцето. Внатре јас,моето маже и многу дечина.
    внатре да е се црно-бела комбинација,гооолема дневна,со камин обавезно,трпезарија во која барем еднаш во денот ќе се собира моето семејство да касни од јадењето кое јас ќе го зготвам.
    Спалната не мора да е многу голема,но да е мирно внатре и секогаш полно со љубов.
    Добро би ми дошла и некоја само моја соба каде ќе можам да се одморам,но е некој огромен гардеробер преполн со алишта и чевли. :$

Прикачени фајлови:

13. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Па не сакам огромна куќа сакам да биди на на еден спрат ама онака долга широка иако е на еден спрат да има голем двор со трева и цвеќиња и маса за седење и над куќата
    ама не низ цела
    да има како тераса и таму мажот ми ќе си чува тоа што му е по кеф :lol: и оградата да биди онака повисока за да имам барем малце приватнос потоа внатре сакам да имаме 1 спална 2 децки кујна бања дневна соба 2 гаражи и 1 библиотека добро уредени од мене се разбира :D и пред се да биди убаво и добро за живеење ;) скормна сум нели :$

14. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    ваква најубава ;)

15. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Не сонувам за огромна куќа со многу соби и скап луксузен мебел...сакам скромен спрат од куќа и убаво дворче (за кое ни сама не знам кој би се грижел пошто јас сигурно нема :lol: )
    Замислувам дневен престој, трепезарија и кујна во некоја црно-сива, кремаста комбинација! Не знам зашто ама многу сакам да имам црна-кремаста кујна, пусти мерак за кујна а немам врска од готвење :rofl: !
    Друго, не сакам натрупен мебел, сакам големи соби со малку мебел и малку украси (пример ноќна ламба, некоја миризлива свеќа, рамка со слика) но да не биде претерано!
    Сакам соба за нашите деца која би ја уредила по нивни вкус,и сакам наша голема спална со голем гардаробер, со голем кревет по можност да преовладува некоја јака боја!

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.865
    Допаѓања:
    122.954
    Можеби во мојата фантазија би сакала луксуз,базенти,џакузи ,најскап мебел и што ти знам...Но,back in reality ;) би сакала пред се да биде чисто,фино средено и да се чувствува љубов,среќа и хармонија во него :inlove:
    Инаку би сакала да имавме куќа на еден спрат со поткровје,на првиот кат да е дневната и кујната а на поткровјете спалните соби со веце,но сепак имаме стан за средување.Малечка куќичка отсекогаш ми била сон,со убав двор.Станот ќе си го средам сеуште незнам како и во какви бои :lol: ама кога ќе биде може ќе ве почастам со некоја фотка :)

17. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    4.302
    Доаѓам од добро ситуирано - финансиско стабилни родители па луѓето мислат дека посакувам палати или кој знае што. НЕ, не е тоа суштината на животот. За мене дом ќе е комплетен со човекот што ќе го сакам за цел живот а не материјалистично уреден стан/куќа.

На UbavkaBube и bal0n43 им се допаѓа ова.
  18. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    Уфф, да можам...
    Кука на едно ниво, со неколку спални соби, огромни прозорци и прекрасен двор, големи дрвја... Па може еве и базен :D
    Ама би дигнала една ограда од 5 метра-па да не може никој да видеи што има внатре :rofl:
    Приватност, молам ;)

19. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Надворешно:
    И како таа најскапата куќа во светот, само доста помала верзија. Не сакам огромни куќи. :)

Сакам куќа во Laguna Beach.
    Внатре уредено vintage стил. Сликиве се само делимен приказ, аксесорисот дефинитивно е плус. Сакам многу уметнички слики, книги, скулптури. Дефинитивно посебно катче за антика, без него нема да може.
    Орман како посебна соба, останатите стандардни соби, плус библиотека и имаше уште едно ама ми излета од ум сега. :)
    Ми се допадна станот на Кери Бредшо. Прекрасен. Такво нешто не е на одмет во секој случај. :)

20. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Многу сакам :D