Сакам да живеам во мала куќичка, уредна по мој вкус, не пренатрупано, средана едноставно, со мала градина ама многууу љубов kуќата Дневна кујна и трепезарија задно детска Соба со играчки (за да не растураат по дома, да не мават секаде играчки спална купатило градината
Пред се да е некоја куќа на 2 ката + поткровје. Со средена градина, многу многу зеленило во дворот и некое базенче со 2-3 лежалки околу него. Нешто како ова: Во дворот да има и куќичка на дрво, да ми се радуваат дечињата. На првиот кат да има кујна, дневна соба, трпезарија, купатило и гостинска соба. Кујната да е во црно-бело, со мини-бар кој ќе ја поврзува со дневната која ќе е во црвено-златно. Трпезаријата да е поврзана и со кујната и со дневната, и исто така да е во црвено-златно како дневната соба. Купатилото да е во бело-сино, слично на ова: За гостинската соба уште размишљам На вториот кат сакам да се наоѓаат собите на дечурналата, плус уште една соба кога ќе се со друштво (да не праат џумбус во нивните), спалната соба на мене и маженцето, гардеробер и кино соба. Секоја спална соба да има свое купатило, да не биде војна наутро. Поткровјето да е простор за релаксација, баш вакво. Фантазии до немајкаде
Кујната заедно со трпезаријата Спојлер Дневната соба Спојлер Спалната соба Спојлер Детската соба Спојлер Бањата Спојлер И сето тоа скоцкано во оваа куќичка Спојлер
Ете ова е мојот дом од соништата,прикажан само однадвор визуелно Спојлер Дневната Спојлер Терпезарија Спојлер Кујна Спојлер Купатило Спојлер Детска соба Ако е женско Спојлер А ова ако е машко Спојлер Ете толку ,доста е
Еве: Куќата од надвор. Спојлер Дневната соба: Спојлер Спална соба: Спојлер Детска соба: Спојлер Детска соба: Спојлер Кујна и трпезарија: Спојлер Градина: Спојлер Бања: Спојлер
Однадвор вилата Спојлер Дневната Спојлер Спалната Спојлер Купатило Спојлер Библиотека Спојлер Кујна и трпезарија Спојлер Детска Женско Спојлер Машко Спојлер и така..
Дефинитивно сум тип кој го обожава градот, сака светла, сака билборди, сака бучава, сака толпи на луѓе, сака брз живот... Па според ова, би сакала да поседувам некој стан пример, во самиот центар на некој елитен град, со огромни стаклени површини, каде што целиот град, целото негово пространство би ми било на видик. Сакам многу светла, сакам уникатни работи, сакам колекции на разно разни работи да бидат сместени во него. Сакам огромна тераса со поглед од кој ти застанува здивот! Ај да скратам, што го тупам за џабе! Сакам стан во Њу Јорк, со поглед на Емпајр Стејт или Централ Парк, во понудата се вклучува нормално и rooftop местенце, убаво средено, со многу цвеќиња и удобни мста за седење!
Со оглед на тоа дека цел живот живеам во куќа и никогаш не би можела да замислам да живеам во стан, се подразбира дека мојот иден дом од соништата би бил куќа Да напоменам дека не сакам да живеам во огромна куќа во која би си играле криенка, туку помала и практична во која секој ќош ќе биде искористен. Сакам топли бои, а модерните ентериери со црн кожен мебел и без теписи и завеси, мене ми делуваат многу ладно и ми изгледаат канцелариски. Така што, дневниот простор сигурно би бил во бордо кремаста варијанта. Многу сакам антиквитети, па сигурно во домот ќе најдам место за грамофон, стара машина за пишување и стар телефон Се подразбира дека ќе имам и помала библиотека која ќе се трудам постојано да ја надоградувам. А ѕидовите сакам да ги украсам со тапети и уметнички слики. Ги сакам и оние дискретни светла кои даваат посебен шмек на просторот. Би сакала да имам и една посебна работна просторија, која не мора да биде голема. Описот за ваков простор го пишав во друга тема на фоумов Со оглед на тоа дека јас сум од оние што сакаат да спијат во комплетна темнина и се будат при првиот сончев зрак, спалната сигурно ќе ми биде свртена кон запад (како што е и сега) и ќе ја обојам во некоја потемна нијанса на виолетова или цигла боја. И сакам голем и убаво уреден двор! Пролетно дете сум, и обожавам да го поминувам времето надвор кога е потопло, а работата околу дворот отсекогаш ми делувала смирувачки
Воопшто не сакам некоја огромна куќа, палата... Си сакам малечка куќа, на еден спрат. Напред да има двор и жива ограда од околу. За внатрешноста, не сум размислувала многу, само сакам да биде пријатно. А, да, сакам да има и камин. И тоа онаков, отворен, како на филмовите
Долго време симнувам слики од нет од разни ентериери и екстериери.Правам разни комбинации како би сакала да изгледа мојот иден дом.Ни многу голем,ни пак многу мал во квадратура но со доволно голем двор.Дворот сакам да има една фонтана од камења,многу цвеќиња,дел за релаксирање со многу зеленило и по можност би сакала да имам голем овоштарник.Ќе обратам внимание на собите за спиење да бидат уредени по Фенг Шуи стил,а во останатите соби да доминираат светли бои.Не сакам многу пренатрупаност со предмети низ собите,сакам едноставно се да е светло,секој предмет да си го најде своето место и да има намена да се користи.Еве преку слики дел од тоа како јас би сакала да биде.
lele od sekogas sum mectaela za kuќа на остров огромна со дворец на 4-5 спрата со базент во дворот со затворен базент со џакузи со огроми дневни трпезарии аиии цел дворец бе ко принцеза да сум аааа ке заборавев и слугинки па не планирам толкава палата сама да чистам xD