Како мама со јунско бебе, ама почеток на јуни ќе ти кажам јас што имав. Повеќето ми беа работи со кратки ракави а имав у неколку бодиња со долги. И 2 комплетчиња по долги и неколку пара хеланчиња. Мене најпрактични ми беа бодињата по кратки. Ако ми беше посвежо и облекував и хеланки ако не само по боди. Исто во стан во Скопје, за навечер уште од втор ден дома спиеше само по боди по кратки и покриена со тетра пелена.
За спиење по шпихозни. Преку ден по боди и тенки тренерчиња или само по боди. Овие 2 дена беше претопло, а уште не ми е за клима пуштање, така да дома си седеше по боди на кратки.
За спиење на боди и надолу пижамки. Исто и за денски. Ако носи боди на прекорамки кога сме во поладна просторија (секаде ни е различна температура), тогаш си носи и тенка блуза. Маичките ги исправ, планирам да почнам наместо блуза маица да му облекувам за по дома.
Zdravo mamicki, bi trebalo da se porodam do kraj na maj, no mozno e sekoj moment. Mi treba sovet za inesuvanje na bebe od bolnica, dali da zemam nesto po kratki ili dolgi? Posto e toplo planiram da go pokrijam so tetra samo ama sepak mi treba sovet
По долги, мало е за по кратки. Ќерка ми е август родена па горе по ептен тенко блузиче по долги ја изнесов.
Јас во август го изнесов по кошула на кратки и шорцеви. И клима во кола Како ли ме трпи ова мое бебе? Кошула на бебе од 2 дена
Значи во фустан по прерамки беше мојава ама ме фати паника во болница дека многу мала ми се виде, па го натерав маж да бара дома тенко блузиче за под фустанот и ептен битно да одговара требаше. Паники сиротиот, 5 пути ми се јави Сега да ми е памет во шпикозна ќе ја облечев... фустан бе
Милина денес го разголев моево со ромперче тенко и одоздола боди на прерамки абе уживанција му беше за шетање, дури и во ваикики пжотидов да му купам бермуди кратки и ромперчиња нови, ептен ми е мерак
А го покриваш плус со нешто за навечер? Мојов многу се врти и ми е страв со ќебенце тенко, а вреќичкава ѓи е зимна веќе морам да ја исфрлам!?
Мене ми е исто термин во август и веќе фустанот е купен Ах, овие труднички хормони. А, знам дека ќе се смеам понатака
Не го покривам затоа што одма се поти кога е покриен. Пробав и со чаршав и со тенко ќебенце, вреќата исто многу топло му држи...
Женски, Со оглед на времево надвор кога ги шетате бебињата, и како облечени...? Нас ни е време за спиење окулу 19 таман кога заладува
И нас и никако да се привикнеме на покасно. Јас планирам во шпихозни да ја изнесувам ако шетаме покасно, да си заспие и дома да ја префрлам во кревет. Вака неколку пати направив кога бевме и со кола излезени. Се расонува ама после цица и си продолжува. Инаку уште излегувам кога ќе ми текне не ми е уште пекол. Вчера беше по кратки, тенки лесни хеланки и боса без чорапи
Јас го шетам по боди на кратки или маичка на кратки и надолу тренерчиња. Пошто околу 8 и пол - 9 кога си поаѓаме накај дома ми заспива, пред да заспие му облечам тренерка или блуза. Кога стигнеме дома го пресоблечам и пак заспива. Ама некако лош ми е планот оти почна да се бори дома пред да заспие.
Не знам веќе што да направам. Боди на прекорамки и долен дел ептен тенки пижамки носи за спиење, не го покривам, не му облачам чорапи, се поти, жива вода станува. По цела ноќ само се пресоблачаме. А насабајле веќе накај 4-5 знам дека му е ладно, тогаш го покривам со тенко ќебенце.