Да да од пред некој ден горе по кратки долу тенки пижами и таман му е. Инаку по долги тенки се потеше во главата.
Мојава до пред некој ден спиеше на боди на кратки и пижамки. Вчера ми се разбуди цела препотена у сред ноќ и од денес е само на пижамки. Едит: ама на долги бидејќи ќебенце или било каква прекривка е џабе.
Јас веќе недела дена го легнувам само по боди. Без пижами, покриен само на нозете со тенко кебенце. Не се открива дур не се разбуди.
Како ги облекувате вашите бебиња овој период? Топло е дома, бебе е 3 недели и ми е на боди на долги ракави и панталончиња, да не му е ладно?
Ако е топло дома нема зошто да му е ладно толку наоблечено. Може да му е топло. Ако има 22-23 степени, соблакај го по кратки
Топло ми е дома премногу не се ни луфтира, климава не можам да ја оставам цело време лошо е ставена ни дува право во нас. Навечер 26-27.5 иде и не се лади, дали да ја оставам во ромпер непокриена за спиење?
Ако ѝ одговара, остај ја само на ромпер. Моето синоќе спиеше само по памперс и сабајле мајка ми ме искара. Морало барем боди да носи. Абе му облеков, не само што стана жива вода, туку и не спиеше, квичеше додека не го соблеков. А стварно беше премногу жешко, дури и мене почна да ми се лоши од жештини сред ноќ. Ни наклонет прозор не нѐ спасува, ни отворени врати. А страв ми е климата да ја пуштам, да не се испоразболи.
Јас научена дека човек кога спие се покрива па макар и со чаршавче ми е шубе „гола“ да ја оставам. А нема шанси да ја покријам, во вреќа само, на крај ќе сошијам од тетриве вреќа Кај нас е се отворено ама не циркулира воздух џабе е, а клима нема шанси да оставам навечер ќе се испоразболиме не е многу паметна да се гаси сама
Само по боди на кратки спие,со отворен прозор до 5 наутро.И секако не покриена(клоца буквално се од неа).
На жештиниве ја облакам во боди на кратки. Надолу тенки панталончиња. Стапалцата и се топли а рацете кога спие цело време сс ладни Се мислам да не и е ладно?!
Пипни ја на гради ако и се топли не и е ладно, рацете на мојата и се нон стоп ладни од што ги става у уста и кога спие и кога не спие.
И дланки и раце комплет и се ладни. Ако ја пипнам во спиење толку ќе е . И онака едвај врзува по еден саат
Знам како ти е Не би требало да и е ладно, сепак зависи до детето. Ете ја мојата по боди само спие у моментов
И ден и ноќ е само по боди на кратки или ромпер. Покривањето ни е лукзус од 2 месеци, вреќа исто. Ладни му се рачињата и ноџињата оти е на под цело време, ама не планирам ни чорапчиња да му облечам, прежешко е. Маж ми само ми вика кога излегуваме дека само нашето дете било босо, ама да можам и јас боса би шетала.
И мојава е боса и ми коментираат баби по улица. 32 степени е, на плажа се седи, ако не и на плажа во чорапи бебе.