Како го облекувате вашето бебе?

Discussion in 'Бебе' started by sweet.woman, Oct 18, 2011.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Баби по улица ќе ти кажат и по долги да го облечеш.

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Немајки бе, не ги покриваме со дифтици бебињата, модри и ладни во ноџињата да бидат ги оставаме.

3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

2 месеци по боди на кратки спие покриена преку ден боди на кратки и хеланчиња некогаш носи чорапчиња некогаш е боса.

4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

И на мојава и се ладни рачињата и нозете.
    Нозете и се влажни плус.
    На мајка си :lol: Затоа знам дека не и е ладно.

5. Anturium

Anturium Популарен член

Мамички како ги облекувате есенските деца? Датумот ми е 7ми октомври, а имам од внук ми многу облека на долги. Се мислев да земам само уште 5 бодиња на кратки. Доволно ќе се или да се спремам со уште нешто летно?

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Леле ме пукнаа со тие чорапи. И моето е босо и внатре и надвор. И само ми дрндаат рандом баби. Значи толку опседнато луѓе со чорапи да се, не сум видела. Чиниш со голо газе иде.

7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Aman be j na ovie temp....pa i nie bosi gledame da sme toplo e leto e bog da cuva. Baska za prooduvanje se mnogu postabilni bosi

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Абе трагедија. Дури онака изненаЃени, запрепастени, ЗООООШТО Е БОООССС? леле мамааа ќе те настинееее...море мрш

9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Imav edna baba pedijatar i ona koa setase ke ja zastanat luge deka vo malo mesto ziveese i stalno im vikase na vozrasnite izvini a tebe kade tie jakna/kapa/sal sto i da e sto deteto ima visok obleka do vozrasniot....u pravo si bese zenata

10. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Моето е родено на 8 октомври, тој период не излегувавме скоро ич дека се утепа од врнење дење и ноќе ама дома дека ептен топло и со парно буквално вриевме. По кратки си седевме ние и бебе така го облекував, по боди на кратки надоле голо, за спиење боди по долги и само со ќебенце покриено. Значи све зависи дома какво ви е и колку е температурата, кај нас беше 27 со парното и затоа така.

11. unearthlysarah

Мене во декември месец кога шетав со бебе од 2 месеца ми викаа рандом баби зошто шал не му стаиш ќе смрзне и им викав бркајте работа (значиии каков шал бе на толкицко бебе) исто и сеа за чорапите и капче да сум му стаела дувкало надвор (а надвор не се диши од топло) само што сеа им давам поглед мрш и се повлекуваат.

12. Anturium

Anturium Популарен член

Околу 25 степени е тој период, со подно греење сме. Да земам 5 на кратки 54ка и уште 5 62ка мислам најдобро ќе е а? :^) Збунка сум и со овие бројчињата офф, сакам да му се таман а не да плива во нив (facepalm)

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Еее, па ти не знаеш дека од шо е босо бебе може мигрена да фати, јас денес и тоа го научив. (facepalm)
    Подобро е да се поти и да седи жива вода испотено, ама чорапи да носи обавезно. По можност и некое кебенце, тамам и комарци да не го касаат и да не му дувка. :^)

14. unearthlysarah

Значи слично ко кај нас :D За тоа не знам јас имав највеќе 62ки и пливаше во нив од што сите ми збореа не купувај толку мали одма ќе ги надрасне. Купи си и такви и такви, не се преоптеретувај. Јас и по бодиња на прерамки го облекував тогаш. Мене ко ќе ми текне ептен малце облека имав, докупував после тоа или нарачував онлајн или го праќав мм. И не слушај старци капче по дома на тие степени. Мене ме удавија моите како било голо детето ќе сум го разболела, а тоа сирото ако го облечев повеќе се потеше, плус склетчија невиден :D

Jordanovska-K and Anturium like this.
  15. Anturium

Anturium Популарен член

Готово ќе си земам од двата броја на кратки и рамки, а на долги ќе земам само за излегување од болница. Капа планирам само за шетање, некогаш и после бањање ако е поладно дома што не верувам. Фала ти мноогу ми реши една голема дилема во глава :lol:

16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Не знам веќе како да постапам. По дома си е или на боди на рамки или на маиче на рамки, надоле ништо. За спиење исто. Не го ни покривам. За надвор неколку дена му облекував куси панталони и маиче, беше целиот со вруќинки. Сега и за надвор го оставам само на боди, надоле се исчистија вруќинките, ама на грбот и кај мишките уште има. Да го оставам ли скроз гол, само по памперс? Од толку шо му е жешко не може ни да заспие, па уклучувам клима во соба, колку да освежи (не ми се ризикува да ја оставам цело време уклучена).

Razvigorec likes this.
  17. unearthlysarah

Кое време го изнесуваш? Климата во соба кај што спиете ви е?

18. Mucika

Mucika Популарен член

Јас да ти кажам ја оставив, ние ќе поцркаме не па дете што не може да контролира или да ни каже. Нагоре крената, на најслабо дување некоја темперарура 25-6 е подесена, или па ја оставам само на дување без да лади. Она е на под, климава горе дува, не знам што да мислам, ваљда вака не и смета.

nevermet18 likes this.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Од 7 до кај 9 сме излезени. Да, климата ни е во соба...

unearthlysarah likes this.
  20. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Ако се поти по боди, ќе се испоти и голо. Гледај да го шеташ кога убаво ќе залади.

Клима за спиење и ние пуштаме ама пуштена е во дневна, спиеме во спална. Па и да е во иста соба е ок, само да не дува директно во вас и пушти ја на послабо дување. Јс станав на 26 степени, а брзина мислам на 2 од 5 и немаме проблем.

Slonce91 and nevermet18 like this.