2 месеци по боди на кратки спие покриена преку ден боди на кратки и хеланчиња некогаш носи чорапчиња некогаш е боса.
И на мојава и се ладни рачињата и нозете. Нозете и се влажни плус. На мајка си Затоа знам дека не и е ладно.
Мамички како ги облекувате есенските деца? Датумот ми е 7ми октомври, а имам од внук ми многу облека на долги. Се мислев да земам само уште 5 бодиња на кратки. Доволно ќе се или да се спремам со уште нешто летно?
Леле ме пукнаа со тие чорапи. И моето е босо и внатре и надвор. И само ми дрндаат рандом баби. Значи толку опседнато луѓе со чорапи да се, не сум видела. Чиниш со голо газе иде.
Aman be j na ovie temp....pa i nie bosi gledame da sme toplo e leto e bog da cuva. Baska za prooduvanje se mnogu postabilni bosi
Абе трагедија. Дури онака изненаЃени, запрепастени, ЗООООШТО Е БОООССС? леле мамааа ќе те настинееее...море мрш
Imav edna baba pedijatar i ona koa setase ke ja zastanat luge deka vo malo mesto ziveese i stalno im vikase na vozrasnite izvini a tebe kade tie jakna/kapa/sal sto i da e sto deteto ima visok obleka do vozrasniot....u pravo si bese zenata
Моето е родено на 8 октомври, тој период не излегувавме скоро ич дека се утепа од врнење дење и ноќе ама дома дека ептен топло и со парно буквално вриевме. По кратки си седевме ние и бебе така го облекував, по боди на кратки надоле голо, за спиење боди по долги и само со ќебенце покриено. Значи све зависи дома какво ви е и колку е температурата, кај нас беше 27 со парното и затоа така.
Мене во декември месец кога шетав со бебе од 2 месеца ми викаа рандом баби зошто шал не му стаиш ќе смрзне и им викав бркајте работа (значиии каков шал бе на толкицко бебе) исто и сеа за чорапите и капче да сум му стаела дувкало надвор (а надвор не се диши од топло) само што сеа им давам поглед мрш и се повлекуваат.
Околу 25 степени е тој период, со подно греење сме. Да земам 5 на кратки 54ка и уште 5 62ка мислам најдобро ќе е а? Збунка сум и со овие бројчињата офф, сакам да му се таман а не да плива во нив
Еее, па ти не знаеш дека од шо е босо бебе може мигрена да фати, јас денес и тоа го научив. Подобро е да се поти и да седи жива вода испотено, ама чорапи да носи обавезно. По можност и некое кебенце, тамам и комарци да не го касаат и да не му дувка.
Значи слично ко кај нас За тоа не знам јас имав највеќе 62ки и пливаше во нив од што сите ми збореа не купувај толку мали одма ќе ги надрасне. Купи си и такви и такви, не се преоптеретувај. Јас и по бодиња на прерамки го облекував тогаш. Мене ко ќе ми текне ептен малце облека имав, докупував после тоа или нарачував онлајн или го праќав мм. И не слушај старци капче по дома на тие степени. Мене ме удавија моите како било голо детето ќе сум го разболела, а тоа сирото ако го облечев повеќе се потеше, плус склетчија невиден
Готово ќе си земам од двата броја на кратки и рамки, а на долги ќе земам само за излегување од болница. Капа планирам само за шетање, некогаш и после бањање ако е поладно дома што не верувам. Фала ти мноогу ми реши една голема дилема во глава
Не знам веќе како да постапам. По дома си е или на боди на рамки или на маиче на рамки, надоле ништо. За спиење исто. Не го ни покривам. За надвор неколку дена му облекував куси панталони и маиче, беше целиот со вруќинки. Сега и за надвор го оставам само на боди, надоле се исчистија вруќинките, ама на грбот и кај мишките уште има. Да го оставам ли скроз гол, само по памперс? Од толку шо му е жешко не може ни да заспие, па уклучувам клима во соба, колку да освежи (не ми се ризикува да ја оставам цело време уклучена).
Јас да ти кажам ја оставив, ние ќе поцркаме не па дете што не може да контролира или да ни каже. Нагоре крената, на најслабо дување некоја темперарура 25-6 е подесена, или па ја оставам само на дување без да лади. Она е на под, климава горе дува, не знам што да мислам, ваљда вака не и смета.
Ако се поти по боди, ќе се испоти и голо. Гледај да го шеташ кога убаво ќе залади. Клима за спиење и ние пуштаме ама пуштена е во дневна, спиеме во спална. Па и да е во иста соба е ок, само да не дува директно во вас и пушти ја на послабо дување. Јс станав на 26 степени, а брзина мислам на 2 од 5 и немаме проблем.