Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    16.751
    Баби по улица ќе ти кажат и по долги да го облечеш.

На BezglasnaBukva, Tea SK, Mom's_life и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.576
    Немајки бе, не ги покриваме со дифтици бебињата, модри и ладни во ноџињата да бидат ги оставаме.

На BezglasnaBukva, nevermet18, Razvigorec и 5 други им се допаѓа ова.
  3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.979
    2 месеци по боди на кратки спие покриена преку ден боди на кратки и хеланчиња некогаш носи чорапчиња некогаш е боса.

4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.979
    И на мојава и се ладни рачињата и нозете.
    Нозете и се влажни плус.
    На мајка си :lol: Затоа знам дека не и е ладно.

5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.901
    Допаѓања:
    6.127
    Мамички како ги облекувате есенските деца? Датумот ми е 7ми октомври, а имам од внук ми многу облека на долги. Се мислев да земам само уште 5 бодиња на кратки. Доволно ќе се или да се спремам со уште нешто летно?

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Леле ме пукнаа со тие чорапи. И моето е босо и внатре и надвор. И само ми дрндаат рандом баби. Значи толку опседнато луѓе со чорапи да се, не сум видела. Чиниш со голо газе иде.

На Speechless, MeowMeow, Knizhevnik11 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Aman be j na ovie temp....pa i nie bosi gledame da sme toplo e leto e bog da cuva. Baska za prooduvanje se mnogu postabilni bosi

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Абе трагедија. Дури онака изненаЃени, запрепастени, ЗООООШТО Е БОООССС? леле мамааа ќе те настинееее...море мрш

На MeowMeow, nevermet18, Knizhevnik11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Imav edna baba pedijatar i ona koa setase ke ja zastanat luge deka vo malo mesto ziveese i stalno im vikase na vozrasnite izvini a tebe kade tie jakna/kapa/sal sto i da e sto deteto ima visok obleka do vozrasniot....u pravo si bese zenata

На nevermet18, pamelche, lovely91 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    5.341
    Моето е родено на 8 октомври, тој период не излегувавме скоро ич дека се утепа од врнење дење и ноќе ама дома дека ептен топло и со парно буквално вриевме. По кратки си седевме ние и бебе така го облекував, по боди на кратки надоле голо, за спиење боди по долги и само со ќебенце покриено. Значи све зависи дома какво ви е и колку е температурата, кај нас беше 27 со парното и затоа така.

11. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    5.341
    Мене во декември месец кога шетав со бебе од 2 месеца ми викаа рандом баби зошто шал не му стаиш ќе смрзне и им викав бркајте работа (значиии каков шал бе на толкицко бебе) исто и сеа за чорапите и капче да сум му стаела дувкало надвор (а надвор не се диши од топло) само што сеа им давам поглед мрш и се повлекуваат.

На nevermet18, Knizhevnik11, Tiny Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.901
    Допаѓања:
    6.127
    Околу 25 степени е тој период, со подно греење сме. Да земам 5 на кратки 54ка и уште 5 62ка мислам најдобро ќе е а? :^) Збунка сум и со овие бројчињата офф, сакам да му се таман а не да плива во нив (facepalm)

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.576
    Еее, па ти не знаеш дека од шо е босо бебе може мигрена да фати, јас денес и тоа го научив. (facepalm)
    Подобро е да се поти и да седи жива вода испотено, ама чорапи да носи обавезно. По можност и некое кебенце, тамам и комарци да не го касаат и да не му дувка. :^)

На nevermet18, Tea SK, Jordanovska-K и 2 други им се допаѓа ова.
  14. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    5.341
    Значи слично ко кај нас :D За тоа не знам јас имав највеќе 62ки и пливаше во нив од што сите ми збореа не купувај толку мали одма ќе ги надрасне. Купи си и такви и такви, не се преоптеретувај. Јас и по бодиња на прерамки го облекував тогаш. Мене ко ќе ми текне ептен малце облека имав, докупував после тоа или нарачував онлајн или го праќав мм. И не слушај старци капче по дома на тие степени. Мене ме удавија моите како било голо детето ќе сум го разболела, а тоа сирото ако го облечев повеќе се потеше, плус склетчија невиден :D

На Jordanovska-K и Anturium им се допаѓа ова.
  15. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.901
    Допаѓања:
    6.127
    Готово ќе си земам од двата броја на кратки и рамки, а на долги ќе земам само за излегување од болница. Капа планирам само за шетање, некогаш и после бањање ако е поладно дома што не верувам. Фала ти мноогу ми реши една голема дилема во глава :lol:

16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Не знам веќе како да постапам. По дома си е или на боди на рамки или на маиче на рамки, надоле ништо. За спиење исто. Не го ни покривам. За надвор неколку дена му облекував куси панталони и маиче, беше целиот со вруќинки. Сега и за надвор го оставам само на боди, надоле се исчистија вруќинките, ама на грбот и кај мишките уште има. Да го оставам ли скроз гол, само по памперс? Од толку шо му е жешко не може ни да заспие, па уклучувам клима во соба, колку да освежи (не ми се ризикува да ја оставам цело време уклучена).

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  17. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    5.341
    Кое време го изнесуваш? Климата во соба кај што спиете ви е?

18. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    4.624
    Јас да ти кажам ја оставив, ние ќе поцркаме не па дете што не може да контролира или да ни каже. Нагоре крената, на најслабо дување некоја темперарура 25-6 е подесена, или па ја оставам само на дување без да лади. Она е на под, климава горе дува, не знам што да мислам, ваљда вака не и смета.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Од 7 до кај 9 сме излезени. Да, климата ни е во соба...

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Ако се поти по боди, ќе се испоти и голо. Гледај да го шеташ кога убаво ќе залади.

Клима за спиење и ние пуштаме ама пуштена е во дневна, спиеме во спална. Па и да е во иста соба е ок, само да не дува директно во вас и пушти ја на послабо дување. Јс станав на 26 степени, а брзина мислам на 2 од 5 и немаме проблем.

На Slonce91 и nevermet18 им се допаѓа ова.