Ромпер е летна шпикозна по кратки ракави и горе и доле . Имињава на облеката за бебиња ти е исто ко роднинскине врски, оди па научи ги Иначе мојава склетчика на мајка се погоди. Дење ноќе е само по боди/ромпер/кратки горе доле и се испотена е. И прво у главата се поти. Навечер кога се заспиваме пошо мора да сме залепени абе вода и тече од главчето. Покривање ни под разно нема шанси, пробував демек со тетра, не бре одма ја клоца. Ама ладно не и е сигурно. А на тема чорапи нека си облекуваат бабите
И моево иста приказна. Па ме замараа да сум го облекувала и покривала. Со тие хормони ептен ми идеа на живци. Посебно свекрва ми напнуваше за ова, па додека варам кафе или сум во вц го покриваше. И ја мислев дека е фенси израз за шпихозна.
Inaku moevo detula od skoro 15 meseci vo grcija e samo na fustance da se luftora ama deka seta nonstop prepotena e i svati deka plockite u stan se ladni a i dojde prezrsko legnuva na plocki da se oladi Si znaat tie se sto im treba
Na mojava nikako ne mozam da i oblecam fustance, nonstop e vo dvizenje i pampersot za 5min se odlepil. Nekoe care?
Bebe od 20dena izfrleno na lice a sega gledam i malce na gradite i ednoto race. Od toplo i e, taka ni kaza pedijatarot. Ja oblakam vo bodi na preramcinja. Klimata e uklucena i temperaturata e 24stepeni vo spalna kaj sto sme nie. Denes ja rasoblekov samo po pampers i eve ja si spie i uziva. Babava vika treba corapi, da sum ja pokriela so tetra. Od edna strana mi e strav da ne nastine, a od druga strana zal mi e sto e isfrlena. Ne znam veke kako da postapam. Kako gi pominuvate gorestinive? Kako vi se obleceni bebinjata?
Моето е 6м, преку ден е само по боди, приквечер облекуваме памучно комплетче по кратки и пак е испотен цело време
Кажи и на бабата да си облече чорапи и да се покрие а ти остај си го бебето како шо го гледаш дека му е убаво. И мојата сабајле ја расоблеков на пелена само и му се слоши на татко ми
Ние во недела правиме 40 дена мојата откако ја извадив од болница нон стоп е по боди само на кратки ни покривање ништо ни чорапа, да мајка и мојата од топлото се исфрли по цело тело дури и на главчето од топло ми кажа педијатарот да ја туширам неколку пати у денот и да ја премивам со хиперманган, сега фала богу нема ништо ама редовно ја туширам и бањање навечер, навечер ја оставам само по боди на кратки да спие и со тетра тенка ја покривам, без чорапи без ништо уживанција жива и е, а да дома и јас имам баба сервис која на 32 степени ми вика да покријам ќе настине и не дај боже да кивне дете одма ете си ја настинала облечија по долги... нема шанси да ја варам на жешково башка јас уште ни клима немам па пекол е кај нас.
Kako gji oblekuvate bebinjata od 2 meseci koga e vaka toplo?Vie sho nemate klima Dali drzhite otvorena balkonska vrata (na kipanje)kaj sho spiete(zaboram za denski)koga e bebeto vo soba?
Моето е скоро 5 месеци и преку ден и за спиење е само со боди на прерамки или кратки ракавчиња. Преку ден е цело време отворено и навечер е до пола балконската врата отворена од спалната.
Соблечи бебе по боди отвори врата/прозор изгор е. Мојата спие по боди откриена и со отворен прозор навечер.