Јас се породив крај на јули и ја изнесов по кратки. Бебињата немаат терморегулација и понеподнесуваат топло отколку ладно. Како мислиш така прави, а ќе те прават луда и за многу други работи додека го растеш бебето, твое е да не се замараш.
Ако е како до пред 2 дена, нормално дека по кратки ќе го облечеш. Ама ако е како денес богами, може и јакна ќе му треба на бебе јас измрзнав на тераса што излегов 2мин. Со лесно нека ти поминуваат последните денови од бременоста и лесен пораѓај
Фала ти Инаку секако мислев на оние пекол темпаратури како до пред некој ден. Као многу му е нежна кожата за да го изложувам од одма по кратки како јас од Чаир директива на плажа да ќе го носам а не дома
Само добра крема со заштитен фактор и да го носиш на одмор и не се замарај, ако не на 40 степени облечи му по долги па нема врска што ќе качи темп и ќе се исфрла целото
Членкава треба да се породи летово, колку што разбрав, за одмор наредна година ќе мисли. И заштитен фактор не се користи кај бебе до година.
Боди+ромпер со кратки преку ден, навечер исто плус покриено со тетра или пак само боди во тенка летна вреќичка за спиење.
Моето е 2 недели и на жешкото беше само по пелена и по боди на кратки, сега кога е посвежо е на боди на кратки и тенки хеланчиња. @КикиМаус моето го изнесов во хеланчиња и боди на кратки. Зошто би го облекла во долго ако е жешко како што беше? Уште во болница ми се исипа бебе целото од жешко, што беше повиено во пелени.
Нема потреба од таков крем, секако не изнесуваш бебе директно на сонце, секогаш е под сенка и шетање до 9 наутро и после 18 попладне. Јас по препорака од педијатри не мачкав кај моиве, иако кога беа бебиња, дел од летата, море и скоро цели лета во Охрид бевме, малото и на море сум го носела пред годинка, фактор не мачкав. Бели се, ама ниеднаш не изгореа.
Деновиве ми е термин за породување, дали за изнесување е таман боди по долги и одозгора дводелно комплетче исто на долги со капче? Или премногу е? Мислење?
Премногу е со две по долги, жешко е уште. Доволно е комплетчето или евентуално боди без ракави под него. Мојата е 2 недели, дома е по куси цело време.