Премногу е и за во зима. На кратки ракави е доволно и тетра пелена евентуално за покривање. Ако е вакво врнежливо времето, некое памучно ќебенце.
За јануарски/февруарски бебиња боди на долги би се искористиле или на кратки е доволно? За под шпихозни или некое комплетче. Да не е премногу 2 на долги за дома? Околу 22-24 степени преку ден и околу 18-19 степени е ноќе температурата во домот барем последните зими. Не сакам и бебе кога ќе стаса да го учиме на прежешко. Сеуште ми е рано за купување само разгледувам опции дали воопшто да купуваме боди со долги.
Имај и на долги и на кратки. Кратки им облекував под шпикозни и блузички за дома, иако најчесто беа само по боди на долги. За надвор кога шетавме, знаев да облечам 2 слоја по долги, ако е многу ладно.
Јас боди на долги и немам облечено. Боди на прерамки или кратки и комплетче или шпихозни, преку ден кога спие покриена со памучно ќебенце, ноќе со подебелко, или пак во врекичка, мада не ја сакаше. Кај нас е 24 цело време, некад и повеќе. Може затоа немав потреба да ја облакам повеќе. Еве ја 5 год ќе напраи, уште е склет.
Премногу е, не му требаат ни чорапи, ни капа за дома. Кратки ракавчиња боди и тенко памучно комплетче, тенко чебе за спиење и тоа е тоа.
За по дома можеш боди на кратки или на прекорамки плус блузе. Или ако е потопло можеш и само на боди на долги, без ништо одозгора. За надвор боди на долги плус блуза, плус скафандер. Така шо и на долги и на кратки ќе се искористат, нема да останат така секако.
Мајки хелп.. во соба ни е 27 степени, живеам во доста топло место.. бебчето ми е скоро 2 недели и мака мачам со тоа како да го облечам... да не му е премногу жешко или пак ладно.. моментално му облеков само боди тенко памучно на долги ракави, надоле нозите голички и покриени со тетра пеленка.. како ги облекувате вашите бебенца на топлово време?
Мојата е 20 дена, само по боди на куси ми е овие дена. Жешко е многу и кај нас, 27 степени многу ми е за по долги.
Фала ти, јас сега го бањав па затоа на долги го облеков.. не знам што е паметно. А навечер за спиење како ја облекуваш?
Навечер ја ладам собата и после оставам врата од тараса отворена, свежо е цела ноќ, и ставам боди памучно по долги и долу памучни танки пантолончиња,најтанок материјал. Со тетра ја покривам ко ќе заспие. Морам да изладам за мене, вријам уште од хормоните.
А како гледате дали му е ладно/топло на бебето? Педијатарот ми напомена да не проверувам раце/нозе, но некогаш му се модри..
Грбче и гради се проверуваат за топло/ладно. Нозете и дланките скоро секогаш ќе се ладни поради слаба циркулација.
Летово супер помина без покривање. Ама сега веќе е посвежо. Со што ги покривате? Како ги облакате, мојата ништо не трпи. За поголемките што веќе мрдаат, лазат во сон.
Ni ja ne znam vise sekoj den razlicno...mnogu se otkriva. Sega e po dolga spihozna i so muslin prekrivka pokriena
И ние сме така ама без покривка. А многу е склетџика дури и се поти на главчето. А од вчера има мрсулчиња. Си викам да не ја настинав.
Боди на кратки, пижами на долги. Или боди на долги со долни пижами. Од раѓање ни еден ден не бил покриен, т.е. не издржал покриен, одма турка се. Не се ни мачам да го покривам веќе.Ќе го облечам вака по долги и рает сум.