Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    9.979
    Во долги пижами и зашто спие со нас со тенко летно јорганче јас што се покривам. Ама пак е откриена. Цела ноќ се будиме да ја покриваме. Неверојатно е колку мрда попреку на спална спие.

На Избришан профил 156253 и brm_brm им се допаѓа ова.
  2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Супер е вака на 2 долги ракави ама мојата е многу склетчика и дур се успиваме се препотува 100 пати.

Морам да пробувам илибпам евентуално тенка вреќичка памучна

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Abe mojata.mnogu potese glava dur ne i pojacaa vit d taka da vidi si da ne treba i toa. Pokraj potenjeto i rebrata dole i bea meki toa bese presudno ama kako.pojacavme prekina da se poti u spienje

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    1500 примаше вигантол. Премеривме 90ка е. Така да ок е витаминот.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    4.791
    Ме замисливте, ние сме уште по кратки горе, дома ни е 26 навечер. Да ја облакам на долги и горе?
    А вирчиња си прави стандард под глава, облечена соблечена исто и е. Ок ни е вит д.

6. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    1.415
    Како проверувате вит Д дали фали ?

7. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    4.791
    Преку крв. Ако има потреба.

8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.611
    Допаѓања:
    17.412
    Немаш потреба на долги на таа температура.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.936
    Допаѓања:
    9.979
    Како ги облакате за во градинка? Од сабајле е камен ладно, после топло.
    Денес ја пуштив по хеланки, чорапчиња, чорапи со кожа, маичка на кратки, блузичка тенка на долги и јакничка за ветер тенка. Негователката ми има речено дека се соблакаат и облакаат по потреба.
    И се сум на мисла дека на хеланки и беше ладно :^)

10. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Исто и ние и на кратки и на долги мокра и е главата и чаршавот. Јас почнав на долги да ја облакам за спиење дека и мене ми засвежува на раце па ќе се покријам. А беба не сака прекривка. Дефинитивно ќе земам вреќичка со ногавици од подебелите од нанам. Прееска и ја облеков ланската стандардна е, дека големка ...лелееее склет луѓе ја фати инпочна да се треска.

Кај нас 90 е резултатот од витамин д. И тоа е бааѓи над граница. А матичната вика ок е.

Во секоја приватна лабораторија преку крв.

На sani99 и Mucika им се допаѓа ова.
  11. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    4.791
    Од која референтна вредност е тоа? На мојава 130 и нешто и беше во нормала и пак и дадоа 1500 доза (facepalm).

12. viniMini

viniMini Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    664
    По долги пижамчиња, не е покриена не трпи :D

13. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Од 6 до 53. Во спектра.
    И ние бевме 1500 вигантол па ни намалија на 1000.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Antonije ni rece posle 15ti okt da ispitame ama ili kozle ili avicena taftalidze radi aparatite najsaglam bile sabajle na gladno so primena doza d3

15. Дома кај е нас е околу 22-23°

дали на таа температура да ставам нараквици и капче танко или нема потреба? Инаку ич не ги љуби да ги носи, одма прета, плаче...
    Како вие правите со вашите бебуши? Користите често капчиња и ракавици секојдневно дома или не?

Кога ќе помине свеки на гости одма ми вика го измрзнавте бебето, ставајте му капа(и додека збори таа више и му ја става) ,ставете му нараквици(и тие додека збори му ги става), оти под шпихозните нема чорапчиња ,уште едно ќебе зема за да го покрие .... :doh:

потоа доаѓа бабицата (патронажната сестра) и ни вика : што е ова, што сте го наоблекле? (и одма,му ги вади чорапите, вади капчето, тргај ќебето) .Само со едно вика ќебе доволно е, да му е комотно...

оффф....ако ме верувате а
    една недела имаме со бебчето (доенчето мое што си го викам јас :sun:) ама последниве два дена толку како задумана сум ,само на плачење ми доаѓа... од толку советодавци околу (плус минус уште некој од веќе наведениве) главата шашма ми е.

Па и мм слушајќи така, и тој:
    ставај му ќебе
    го покри?
    итн,итн.....

како јас да така ќе остаам ако е толку ладно, да смрзнеме :?:

16. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    4.791
    Капа и ракавици ние дома не носиме, па така ни бебе.

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Јас капа само после бањање му облекував. Ракавици ден нема носено. Шпикозните ако се затворени не ти требаат плус чорапки.
    Нема да измрзне, не се грижи. А такви коментари секогаш ќе добиваш. Еднаш сред лето на улица една жена ми се развика зашо не носело детето чорапи (на 40 степени), а сабајлево една баба за накај градинка ми рече дека покрај тоа шо е облечено (боди на долги, блуза, дукс и палто носешее надвор во 7) требало да го подзамотам и во некое подебело ќебенце.

На Избришан профил 156253, Jordanovska-K и Tiny Love им се допаѓа ова.
  18. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    5.745
    Капче ставав после бањање половина час и го вадев. Толку. Ракавици понекогаш ставав на првото бидејќи ми беше страв да му ги исечам ноктите (facepalm), но тоа траеше максимум недела дена. Потоа собра маж ми храброст и ги скрати. На второто не ставив никогаш ракавички.
    Ракавици и капче се за надвор ако е ладно, за дома не.
    На таа температура е доволно боди на кратки и шпикозни или комплетче. Ако нема стапалциња долу тогаш чорапчиња. Води се по тоа ти колку си облечена, толку и бебето. Може слој плус а тоа е всушност ќебенце тенко кога спие.
    Проверувај гради и грбче ако се ладни значи му е ладно и можеш плус слој да додадеш. Носе, ножиња, рачиња скоро секогаш се ладни и не е мерило дали му е топло/ладно на бебето.

На Избришан профил 156253, nevermet18 и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  19. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    2.071
    Следниот пат кога ќе ти речат дека му е ладно, стави им на маж ти и свекрва ти капа и ракавици и покри ги со 2 дебели кебиња на 23с па прашај ги дали им е убаво.
    Јас на оваа температура го облекувам со боди по кратки и шпикозни без чорапи и покриено со тенко памучно кебенце, тоа кога спие, кога е будно без кебенце да може да си претрка.

20. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    1.938
    Ќерка ми е родена во ноември, кога дојде прв пат патронажната ми рече како сме ние облечени на бебе плус уште една облека. Јас ја облекував боди, холухопки, и шпикозни. Капа само на почетокот ставав после бањање, ама кога увидов дека се поти не и ставав веќе. За ракавици и ставав до 2 месеца бидејќи се гребеше од ноктињата. За покривање ја покривав или со ќебенце или со тенко јорганче, зависно каква е температурата во собата.

На Избришан профил 156253 му/ѝ се допаѓа ова.