Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Веќе температурите се релативно ниски надвор, па имаме проблем со рачињата кога шетаме со количка.
    Убаво го облекувам: Хулахопки, боди со долги ракави, плишанки-подебелки тренерчиња, топлинки и + го покривам со ќебенце (неколку пати здиплено)
    Топли му се увцињата, носето и обравчињата, но рацете му се мраз!
    Како им ги затоплувате рачињата во овој период, бидејќи мислам дека е рано за зимски ракавички? Или сепак не е? :? :?:

2. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Истегни ги ракавите од дуксерот или блузата:) јас се мислев денес да ја прошетам ама маглата и загадениот воздух ме предомислуваат.

3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    И ние почнавме потопло да се облекуваме, особено наутро кога стануваме од сон.
    Боди со долги ракави (ако е потопло облакам на кратки ракави), ѕиврички, чорапчиња и памучни тренекри.
    Кога излегуваме на прошетка наместо памучни и облекувам плишени тренерки и плус патичиња.

Навечер спиеме со боди на долги ракави (рацете и се секогаш над прекривката) и пижамчиња, почесто спие боса без чорапи и нозете и се топли. Се покриваме со две кебенца, на јорганчето уште не му дошол редот.
    Инаку веќе слушам низ дома коментари дека многу ја наоблекувам, а и самите тие се речиси исто облечени како и бебето. Најлесно им е да се прават мајки со искуство и да коментират како бебето е многу наоблечено, а и тие самите викаат по своите деца да се облечат потопло.
    Како и да е, јас се ориентирам по бебето, кога имаме ладно носе и често и се студени нозете (не стапалата) тогаш или затоплувам просторијата или облакам потопла облека. А и време си е за потопла облека, мислам.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Добро правиш, сепак мајката најдобро си знае. Јас се водам по тоа да има еден слој плус од нас, сепак е бебе.

На Jagoda123, snegulkata и zuto им се допаѓа ова.
  5. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    снегулга не слушај никој, како ти мислиш дека треба да ја облечеш така си прави... инаку ние сме на боди на кратки ракави, чорапчиња, панталони и блузка на долги ракави, ама кај нас дома е и топло, па затоа и така...
    а за спиење на долги ракави пижами и боди на кратки, и со чорапчиња спие, бидејќи син ми не сака да биде покриен со ништо, се открива сам, јас со тоа имам проблем, не сака ништо на него, и секогаш кога ќе стане, е откриен

6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546

Се согласувам, и ние така некако се облекуваме. Боди на долги и тренерчиња за по дома, а за надвор плус дуксерче и патичиња. Кога е поладно за надвор му облекувам и хулахопчиња и подебело дуксерче. За спиење сме со боди на долги и пижамчиња памучни.

7. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325

Многу го облакаш, рачињата секогаш им се ладни, не го наоблекувај.

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Sega tolku mnogu go oblekuvas i plus zdipleno na nekolkupati kebenceto, ami zimata sto poveke ke mu obleces osven skafander :?: ?? . Isto ke go oblekuvas i esen i zima.

9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Мислам дека убаво е облечен за поладни денови, а за денови како овој е без хулахопки и ќебе.
    Ракавчињата ако му ги пуштам подолги, ги става во уста па треба да седи мокар. :worried:
    Многу се нервирам кога му стануваат рацете мраз ладни. Ама што и да му ставам на раце ќе го мокри.. Нема решение изгледа! Еве денеска беше супер без ќебе и хулахопки, ама малку ако залади рачињата му се заникаде.

Едит: Нека дојде прво зимата па ако сметам дека треба и два скафандери ќе му облечам..
    Дали е премногу наоблечен или слабо облечен е релативна работа и зависи од денот и временските услови не од годишното време. Температурите растат и паѓаат за десет степени од денеска за утре.

10. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Јас дома му облакам
    3 блузички а доле тренерчиња и чорапчиња

надвор се шетаме кон 5 часот секој вечер
    Дебели тренерчиња, а доле едно боди со топлинки

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    i na malata i se ladni pa i.gi stavam pod kebenceto koga setame i se stopluvat, pa pak si gi vadi i taka vo krug

12. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    На нас и кога спие му се ладни, па кога се буди за цицање му ги стоплувам ама пак ги крева над глава и му се ладат пак. На педијатар ми рекоа дека е тоа нормално.

13. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Јагода, рачињата му се ладни дека ги лигави цело време. Почесто бриши му ги. Инаку и јас сум како тебе за ладното. Кога јас се тресам и ми студи исто го облекувам и покривам и син ми повеќе. Сега ни е поладно дека нагло ни дојде студено и не сме уште навикнати...до зима ќе се навикнеме ;)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Веке почнав да ја облекувам подебелко а тоа за спиење сигурно оти поладно е.

15. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Боди на долги ρаκави памучно со тρенеρκи долни подебелκи,за спиење плус еден слој облеκа сепаκ е бебе,дома постојано внимаваме на темпеρатуρата да не биде под 22 степени таκа ни κажа педијатаρот

16. Mila987

Mila987 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    82
    Koga gi setate na ovie temperaturi, salce Im stavate? Samo ustata im ja pokrivate ili I noseto :) jas mu go ostavam slobodno, pa mi e strav da ne gresam

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.974
    Допаѓања:
    327.477
    Јас само устето и го покривам.Со носето ја оставам да диши малце од ладното. :)

На Mila987 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mila987

Mila987 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    82
    I jas taka pravam, ama cesto se slucuva na ulica da mi recat,zavitkaj go ne si igraj :?:

19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.666
    Допаѓања:
    37.447
    Дома,пρеκу ден носиме боди по долги и тρенеρчиња потенκи и чоρапчињс(доκолκу чувствувам деκа е потопло,го оставам и само по боди). Хулахопκи немаме до сега облечено,надвоρ јаκна дебела,κапа обавезно и топлинκи(најпρаκтични ми се) а за спиење,бидејќи спиеме во поладна соба боди по долги,пижами и го ставам во вρеќа за спиење и топ до сабајле :)

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Nie spieme bosi, bodi na dolgi i pamucni tenki pizamki pokriena so sredno debelo kebe (i pak i e zesko).
    Denta po doma bodi na dolgi so hulahopcinja, corapki i trenerki. Za setanje plus trenerka, palto,rakavicki kapa i sal i si sedi vo krznena vrekja za kolicki. Duri pretoplena e. Ne go saka mnogu salot pa samo kako moden dodatok ni e :) . Oddalecen i e od liceto.