Кога е поладно дебели тренерки му облекувам, кога е потопло нормална дебелина тренерки. Нагоре боди, блуза (средна дебелина) и дуксер. Носам и елек со мене за ако залади. За навечер или насабајле за во градинка јакна.
Како го облекувате бебето на овие температури по дома денски, а како навечер за спиење? Дома ни е 21-22 степени преку ден.. навечер 20..За 3 месеци бебенце зборам
Кај нас е сега 22 без греење. Облечено е во боди на куси и шпикозни. Ноќе облекувам боди, пижами и вреќа.
Каква вреќа имаш? Имам една од Тила не е ни зимска ни летна нешто измеѓу. Во таа ја ставам, страв ми е да не и е ладно.
Каква имаш од Тила? Без ракави тие што се? Големото го облекував со маичка на рамки, пижами и таква вреќа на 19 степени да спие ноќе, тамам му е така. Иако изгледаат тенки, топлат. Јас сега за помалото користам потенка, есенска од Нанам. За зимава имам подебелка, ама во неа нема да ја облекувам толку.
Без ракави е да. Целосна доле. Боди на прерамки и шпихозни и вреќата. Ваљда и е ок. Дома ни е околу 21 навечер
Jas oblekuvam bebe na tenki dolgi rakavi i tenka pizamka i plus go pokrivam so tenko kebence,21step e doma.Vo red li e ,mislam taman e shtom si spie?
Zdravo, prv pat mama ovde treba da se porodam zdravje kraj na April i sum stvarno vo dilema kolku treba da go oblakam bebush toj period... nekoj sovet da mi dade za da znam sto alistenca da pocnam da kupuvam
Што им облекувате за спиење на бебињата вие што користите летни пролетни вреќи? Синко почна да го фрла ќебето навечер па му зедов вреќа од тила пролетна. Температурата во собата ни е 22 отприлика. Обично го облекувам тенко боди на кратки и шпикозни од горе и ќебенце тенко под ракавите.
Јас по боди по долг ракав и долни пижами ја оставам. Зошто има ќебе одоздола и топло и држи па нема потреба да ја покривам.
Јас имам само зимска вреќа за спиење, па сега кога веќе не ја ставам носи долно боди на кратки и шпикозни по долги. Ако имаш тенка вреќа, мислам не му треба втор слој алишта. Или боди со долни, или само шпикозни, плус вреќата доволно е.
Здраво дечки, пошто времево веќе си заладува, а бебуш е месец и пол па имам многу прашалници како да го облекувам за прошетки? До сеа боди на долги, чорапи, трењерчиња и завиткано во плик кебе не многу дебело, но сега заладува па дајте совет како ги облекувате?
Исто како и досега со тоа што ќе додадеш плус слој. Капичка на главата и јакна/ скафендар. Исто како по нас се води. Ако попладне е топло да кажам до кај 10 степени мислам дека нема потреба од дебел скафендар, но еве сега наутро како што е 4 степени богами и за скафендар е.