Мајка бебето ти е како за зима обчечено. Немој те молам долги бодиња,па и блуза на него и чорапи, многу е полошо да прегрееш бебе. Боди на кратки, ако е посвежо стави и пантолончиња без ногавици и никако чорапи. Ладни рачиња и ноџиња не се мерка за тоа дали им е ладно.
Доста топло ви е дома, тамам за по кратки, и горе на рачиња и доле. Само боденце на кратки или и плус кратки панталончиња. Или оние "шпикозни" на кратки, ромперчиња.
Вака би го облекла за спиење ноќе, само без чорапчиња. Треба некоја средина да се најде, па и да не е многу со танка облека.
Ама не е ниту испод 18 степени. Кој како сака де ама долги бодиња и блузи во топло време би требало да се заборави. Така се облекува бебе во зима на 0-5 степени.
Еве некои насоки од нет. Моите се склет и двајцата. На 26 степени дома се по кратки и горе и доле, или само боди. Навечер едноделни пижамки на кратки, не ги покривам. Додуша и да ги покријам се откриваат
Премногу е облечено, јас во зимо вака не ја облекував, моево на кратки е и жива вода се прави во главата.
Нас ни е дома до 23 ама некои денови у двор сме цел ден. Како шо се облекуваме ние исто, блуза на кратки и шорц. Најчесто бос ако не носи патики. Инаку детето е 2 години и не ми трпи топло ич. И за инфо се наоѓаме на југот и се вариме уште сега.
Kako vi spijat navecer? Mi bese vo spikozni po dolgi bez maicka bez vreka ama ispotena mi stana dva dena po red , se mislam dali da i oblecam romper i gore i dole na kratki i vo vrekicka so e 0.5 , spalnata na popladne mi ja gree sonce i znae da e i do 24-25 stepeni
Ако ја ставаш во тенка вреќа, јас би по боди само одоздола. Моето спие по боди по кратки и долги пижами надоле, бос и откриен цела вечер. 8 месеци е.
Не знам дали си од Скопје, ако си претопло е за така. Шпикозни по кратки за спиење користам и не ја ни покривам.