Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas denes i oblekov bodi po dolgi i potenka bluzicka, i za sekoj slucaj zedov jaknice potenko no ne go oblece.

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Moeto bebence nema polni dve nedeli i nie seuste ne izleguvame od doma.Po doma temperaturata ja drzime okolu 25 - 27,oblekuvame samo bemkicka po dolgi rakavi,corapcinja i pamucno kompletce so zatvoreni pantaloncinja na dolniot kraj.Pretezno e zavitkano vo pamucno kebence a koga spie plus go pokrivam i so podebelo kebence.
    Patronaznata rece deka e dovolno.

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.952
    Допаѓања:
    327.211
    Додека е будно нема потреба да го моташ во кебе.И онака е двослојно облечено .А и Т од 27 степени не е баш ниска за дома.

На Hipica, N.Kety и bittersweet им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Мислам дека многу ти топло дома, јас дома преку ден температурата гледам да не помине 22-23 степени а навечер ја симнувам на 18-19 степени.
    И кога е буден не мора да е завиткан во ќебе, памучно ќебе е доволно за спиење со толкава температура.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    @galapce spored men emn ti e obleceno deteto i toplo ti e doma,ne treba da e tolku toplo vo soba kaj sto e bebeto.
    bez navreda ova e moe mislenje.
    pozdrav

aj da ne bidam of topik

sin mi otkako e roden zimno vrem bodi so dolgi i bluza i pantaloni ili edno delno kompletce ama ne debelo a sega bodi na kimoni i tenka bluza,pantaloni,spie bez corapki a koga e potoplo samo gore po pizama dolu po bodi i pak e skletcija ama us ne e tolku toplo za samo po bodi

6. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Лелее, а јас ако ви кажам дека уште и облекувам хулахопки за по дома, боди по долги и нормално блузички по долги и температурата дома ми е околу 27 степени :(
    За карање сум знам, ама се мислам дека и е ладно, кога е без хулахопки и ги пипкам ноџињата цели некако ладнички ми стојат и цело време ми кивка :(

7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Za devojcinja normalno deka ke oblekuvas i hulahopki,maskite se po sakletlivi.
    Jas ne mislam deka mi e premnogu obleceno od pricina sto koga ne e so kebenceto obravcinjata i noseto mu se ladni.No ne nosime tetra i peleno,i pokraj toa sto patronaznata rece da nosime.So znam,toj den nekako kako da mi se macese bebceto,a i koj i da prasam nikoj ne nosi.
    Kebenceto e epten tenkicko inace.

8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Auuu majka,preteruvas so temperaturata (facepalm):whew: nemoj da kazes i deka site prozori i vrati vi se zatvoreni?!Spored mene,temperaturata za bebce pa i za vas,se nesoodvetni.Ladni nodzinja,race,nose i slicno,ne se merilo deka na bebeto mu e ladno...

На stefanija70 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Jas mu oblakam bodi (nekogas bez rakavi, nekogas so rakavi) i vrz toa samo spihozni ili nekoj komplet bluza i pantoloncinja, corapcinja sekogas na nego i rakavicki na racinjata... Gledam da ne go trupam mnogu deteto... :) Doma mi e do 22 stepeni, koga go banjam pustam malku grealka... Koga si spie samo so edno pamucno kebence e, pa ne kivnal do sega valjda dobro pravam :D

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.952
    Допаѓања:
    327.211
    Па и да кива тоа е сосем нормално кај бебе до трети месец.

На mami blue, stefanija70, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    A sto e merilo deka mu e ladno?
    Do sega ne sum primetila da e ispoten.
    Pak ke naglasam,site ovie raboti mi gi kaza patronaznata sestra i negovatelkite od bolnicata.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Mnogu go ucis na toplo bar ova e moe mislenje, utre koga kje treba da go setas kje cekas nadvor 27 stepeni pa da go iznezes...? Premnogu e 27 stepeni, a i baska so dve kebinja da go pokries na taa temperatura :/ Jas se porodiv vo Cair, tamu sobata imase do kaj 22 stepeni najvekje, a bebusite se povieni vo edna pelena, na istata temperatura i gi banjaat vo sobata. Mene pak patronaznata mi rece polesno oblecen i sobata do 22... Sekoj so svoe razlicno mislenje, ako mislis dobro e za bebeto teraj si taka :)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Vtoroto kebe go stavam navecer koga spieme,togas ne greeme.Pamucnoto kebence e skoro kako carsavce tenko.Eve sega e 23.
    Inace vo bolnicata jas kade sto bev gi motea so tri peleni edno vrz drugo.
    Stom site velite da namalime temperaturata ajde ke probame i taka.:)

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @galapce и јас ќе го потврдам истото со температурата што ви е дома :) Бебињата по некое непишано правило повеќе трпат ладно отколку топло.
    @iki26 ова за шетање надвор толку ли ја наоблече? :o Бидејќи тука сме некаде со возраста (ние сме десет и пол месеци), јас да ти кажам ја облекувам скоро исто како јас што се облекувам. Вчера и ние шетавме, долу хеланки, кратки чорапчиња и патики, горе боди по кратки и едно памучно дуксерче пролетно. Во кола ја соблеков по бодито на кратки и пак жива вода беше. Пролетно јакниче и облекувам дури приквечер, после 5-6 попладне (ако сме надвор, нели).
    По дома е во хеланки или тренерчиња, кратки чорапчиња, а горе боди по прерамки и едни тенко блузиче по долги, но ако е многу топло и облекувам маичка со кратки ракави. За спиење тенки пижами, стапалцата боси.

На mami blue, pilenka, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Pa sto znam nekako mi e ladno uste da i oblecam bodi po kratki.
    Eve denes imase farmercinja i paticinja, bodi po dolgi i kosula.
    Moze deka jas sum pozimurliva i povece ja oblekuvam.
    Inaku vrsnicki sme 2 nedeli razlika :*

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Mnogu bre toa 27 stepeni..mene pedijatarot so prvata kerka me ucese vikase kako se osekjas ti taka mu e i na bebeto.leto vikase mozes kolku sakas da go soblakas no corapcinja na noze obavezno.doma mi e 20 stepeni i vcera patronaznata bas ne ispofali i mene i bebce:).
    Ja oblakam po dolgo bodi i spihozni i corapcinja obavezno.i pokriena so kebence.odvreme na vreme i stavam i kapce ama ja nervira pa bara da i se trgne.isto pocna da mi kiva pa se isplasiv vikam ja nastinav ama patronaznava rece deka si e ok toa demek dobar znak za niv deka reagira.vikak aj cim taka vika valjda si e se vo red

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Јас не греам скоро 1 месец и малата ми спие без чорапи :D боди со долги ракави(затоа што рацете никогаш не и се покриени), пижами по тенкички и доле само пижама. Ја покривам со едно ќебенце :) И планирам за некој ден да почнам боди по кратки да и облакам :)

На iki26, joy1 и zuto им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Gotovo,poslusav,i nie namalivme temperatura po doma pa i do 23..(fingers) No corapcinja uste ne simnuvame.Ke vidime sto ke kaze doktorkata na slednata kontrola drugiot petok.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  19. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Со ова време човек незнае како сам да се облече, а не пак малечкиве.
    Овие два дена сме по боди по кратки, хеланчиња и чорапчиња. Приквечер и облекувам уште една блузичка по кратки.
    За спиење боди со кратки, пижами и чорапчиња. Ама мислам дека и е многу
    Вечер само по боди со долги ракави ќе ја облечам и само долна пижама.
    Денес цел ден е само по боди со кратки и чорапчиња.Ништо повеќе.

20. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas denes i vcera ja oblekov po bodi po dolgi i helancinja. A navecer bodi po kratki i tenki pizamcinja