1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.465
    Jas denes i oblekov bodi po dolgi i potenka bluzicka, i za sekoj slucaj zedov jaknice potenko no ne go oblece.

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Moeto bebence nema polni dve nedeli i nie seuste ne izleguvame od doma.Po doma temperaturata ja drzime okolu 25 - 27,oblekuvame samo bemkicka po dolgi rakavi,corapcinja i pamucno kompletce so zatvoreni pantaloncinja na dolniot kraj.Pretezno e zavitkano vo pamucno kebence a koga spie plus go pokrivam i so podebelo kebence.
    Patronaznata rece deka e dovolno.

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.552
    Допаѓања:
    336.291
    Додека е будно нема потреба да го моташ во кебе.И онака е двослојно облечено .А и Т од 27 степени не е баш ниска за дома.

На Hipica, N.Kety и bittersweet им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.800
    Мислам дека многу ти топло дома, јас дома преку ден температурата гледам да не помине 22-23 степени а навечер ја симнувам на 18-19 степени.
    И кога е буден не мора да е завиткан во ќебе, памучно ќебе е доволно за спиење со толкава температура.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    @galapce spored men emn ti e obleceno deteto i toplo ti e doma,ne treba da e tolku toplo vo soba kaj sto e bebeto.
    bez navreda ova e moe mislenje.
    pozdrav

aj da ne bidam of topik

sin mi otkako e roden zimno vrem bodi so dolgi i bluza i pantaloni ili edno delno kompletce ama ne debelo a sega bodi na kimoni i tenka bluza,pantaloni,spie bez corapki a koga e potoplo samo gore po pizama dolu po bodi i pak e skletcija ama us ne e tolku toplo za samo po bodi

6. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    3.506
    Лелее, а јас ако ви кажам дека уште и облекувам хулахопки за по дома, боди по долги и нормално блузички по долги и температурата дома ми е околу 27 степени :(
    За карање сум знам, ама се мислам дека и е ладно, кога е без хулахопки и ги пипкам ноџињата цели некако ладнички ми стојат и цело време ми кивка :(

7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Za devojcinja normalno deka ke oblekuvas i hulahopki,maskite se po sakletlivi.
    Jas ne mislam deka mi e premnogu obleceno od pricina sto koga ne e so kebenceto obravcinjata i noseto mu se ladni.No ne nosime tetra i peleno,i pokraj toa sto patronaznata rece da nosime.So znam,toj den nekako kako da mi se macese bebceto,a i koj i da prasam nikoj ne nosi.
    Kebenceto e epten tenkicko inace.

8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Auuu majka,preteruvas so temperaturata (facepalm):whew: nemoj da kazes i deka site prozori i vrati vi se zatvoreni?!Spored mene,temperaturata za bebce pa i za vas,se nesoodvetni.Ladni nodzinja,race,nose i slicno,ne se merilo deka na bebeto mu e ladno...

На stefanija70 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.310
    Допаѓања:
    78.652
    Jas mu oblakam bodi (nekogas bez rakavi, nekogas so rakavi) i vrz toa samo spihozni ili nekoj komplet bluza i pantoloncinja, corapcinja sekogas na nego i rakavicki na racinjata... Gledam da ne go trupam mnogu deteto... :) Doma mi e do 22 stepeni, koga go banjam pustam malku grealka... Koga si spie samo so edno pamucno kebence e, pa ne kivnal do sega valjda dobro pravam :D

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.552
    Допаѓања:
    336.291
    Па и да кива тоа е сосем нормално кај бебе до трети месец.

На mami blue, stefanija70, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    A sto e merilo deka mu e ladno?
    Do sega ne sum primetila da e ispoten.
    Pak ke naglasam,site ovie raboti mi gi kaza patronaznata sestra i negovatelkite od bolnicata.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.310
    Допаѓања:
    78.652
    Mnogu go ucis na toplo bar ova e moe mislenje, utre koga kje treba da go setas kje cekas nadvor 27 stepeni pa da go iznezes...? Premnogu e 27 stepeni, a i baska so dve kebinja da go pokries na taa temperatura :/ Jas se porodiv vo Cair, tamu sobata imase do kaj 22 stepeni najvekje, a bebusite se povieni vo edna pelena, na istata temperatura i gi banjaat vo sobata. Mene pak patronaznata mi rece polesno oblecen i sobata do 22... Sekoj so svoe razlicno mislenje, ako mislis dobro e za bebeto teraj si taka :)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Vtoroto kebe go stavam navecer koga spieme,togas ne greeme.Pamucnoto kebence e skoro kako carsavce tenko.Eve sega e 23.
    Inace vo bolnicata jas kade sto bev gi motea so tri peleni edno vrz drugo.
    Stom site velite da namalime temperaturata ajde ke probame i taka.:)

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    42.205
    @galapce и јас ќе го потврдам истото со температурата што ви е дома :) Бебињата по некое непишано правило повеќе трпат ладно отколку топло.
    @iki26 ова за шетање надвор толку ли ја наоблече? :o Бидејќи тука сме некаде со возраста (ние сме десет и пол месеци), јас да ти кажам ја облекувам скоро исто како јас што се облекувам. Вчера и ние шетавме, долу хеланки, кратки чорапчиња и патики, горе боди по кратки и едно памучно дуксерче пролетно. Во кола ја соблеков по бодито на кратки и пак жива вода беше. Пролетно јакниче и облекувам дури приквечер, после 5-6 попладне (ако сме надвор, нели).
    По дома е во хеланки или тренерчиња, кратки чорапчиња, а горе боди по прерамки и едни тенко блузиче по долги, но ако е многу топло и облекувам маичка со кратки ракави. За спиење тенки пижами, стапалцата боси.

На mami blue, pilenka, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.465
    Pa sto znam nekako mi e ladno uste da i oblecam bodi po kratki.
    Eve denes imase farmercinja i paticinja, bodi po dolgi i kosula.
    Moze deka jas sum pozimurliva i povece ja oblekuvam.
    Inaku vrsnicki sme 2 nedeli razlika :*

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Mnogu bre toa 27 stepeni..mene pedijatarot so prvata kerka me ucese vikase kako se osekjas ti taka mu e i na bebeto.leto vikase mozes kolku sakas da go soblakas no corapcinja na noze obavezno.doma mi e 20 stepeni i vcera patronaznata bas ne ispofali i mene i bebce:).
    Ja oblakam po dolgo bodi i spihozni i corapcinja obavezno.i pokriena so kebence.odvreme na vreme i stavam i kapce ama ja nervira pa bara da i se trgne.isto pocna da mi kiva pa se isplasiv vikam ja nastinav ama patronaznava rece deka si e ok toa demek dobar znak za niv deka reagira.vikak aj cim taka vika valjda si e se vo red

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.883
    Јас не греам скоро 1 месец и малата ми спие без чорапи :D боди со долги ракави(затоа што рацете никогаш не и се покриени), пижами по тенкички и доле само пижама. Ја покривам со едно ќебенце :) И планирам за некој ден да почнам боди по кратки да и облакам :)

На iki26, joy1 и zuto им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Gotovo,poslusav,i nie namalivme temperatura po doma pa i do 23..(fingers) No corapcinja uste ne simnuvame.Ke vidime sto ke kaze doktorkata na slednata kontrola drugiot petok.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  19. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Со ова време човек незнае како сам да се облече, а не пак малечкиве.
    Овие два дена сме по боди по кратки, хеланчиња и чорапчиња. Приквечер и облекувам уште една блузичка по кратки.
    За спиење боди со кратки, пижами и чорапчиња. Ама мислам дека и е многу
    Вечер само по боди со долги ракави ќе ја облечам и само долна пижама.
    Денес цел ден е само по боди со кратки и чорапчиња.Ништо повеќе.

20. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.465
    Jas denes i vcera ja oblekov po bodi po dolgi i helancinja. A navecer bodi po kratki i tenki pizamcinja