Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Ние сме склетџии големи :) Синко денес си преседе по боди по кратки само. Нозе голи распиштолени на сите страни:lol:

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bibi 88

Bibi 88 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    54
    Мамички 28 степени ни е во соба, до синока бебе спиеше со ѕивриња боди на долги и тенки пижамки одозгора. Сега го оставив само на боди на долги и пизамки надоле и чорапчиња. Иначе сме 6 месеци, мислите дека е доволно на оваа температура?

3. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    auu pa mn ti e obleceno detenceto za na taa temperetura.
    nie sme 6 meseci i sme bodu po kratki,dolu pizamki ili nist zavisi od vremeto i bez corapi

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    28 степени? Мамичке јас на таа температура гола спијам.
    Бебенцето не е новороденче, облекувај го слично како што ти се облекуваш.

Ние од вечерва спиеме со летни пижами, кратки ногавици и ракави, само боди со прерамки одоздола. Стапалца боси, и пак е испотена во косата. Веќе е 11 саат, а балконската врата уште ми е отворена. Ја покривам само со ќебе.

На PUPICA, Пчела, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Јас изгледа најмалку ги облекувам децата, што би рекла една вујна моја као за греота ми се, нонстоп се голи.:wasntme::rofl:
    Дечките пола година и више се само на памперс едниот а другиот на гаќи само, голи се најсреќни, момава ја облекувам само на боди со долги ракави (кај мене е есен) тренерки долен дел и некогаш чорапи, некогаш не, веќе и се научи сама да ги соблекува.
    Уште не грејам дома, дечките се на кратки ракави горе и тренерчиња доле, чорапи само за надвор, како мајка им се, не трпаат чорапи.:P
    Склетџии се сите три и никогаш не ги облекувам превише, еден слој облека и за лето и за зима, хулахопки да им облечам мислам дека ќе се сварат од склет.

На Annath, Doozy, kjukli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.952
    Допаѓања:
    327.208
    Ние сме цел ден боси и голи :D
    И кај мене балконската врата е отворена,мн е спарно.27 степени кај нас беше во јануар во најголемиот студ.Сега не доага во обзир толку топло дома да ни е.

На kjukli и Пчела им се допаѓа ова.
  7. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Леле јас не знам летово што ќе се прави.Јас за спиење и облекувам боди на кратки и пижами, а за дење тренерчиња и боди на долги .

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Za spienje tenki pamucni pizamki so bodi na kratki i bosa. Bosa spie od mnogu mala. Po denta bodi po kratki, twnka pamucna bluzicka, hulahopcinja i helanki. Stalno e na pod i mora uste hulahopcinja plus kaj nas e samo dozdovi i taka posvezo a koga ima sonce ne e tolku toplo kako vo mk. Ne greeme i nie vekje eden mesec. Koga se porodiv mi rekoa temperatura za spienje od 16°-18° a denski od 18°-22° Si rekov kje fatime solendari po doma.

9. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Бидејќи нагло се стопли преку ден е само на боди со краток ракав овие два дена,навечер за спиење боди со краток ракав плус долни тенки пижами...

На Kitten, joy1 и Bajaderka им се допаѓа ова.
  10. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Stvarno naglo se stopli. Horor mi e koga treba da resam kako sinko od 3 meseci da go oblecam. Doma ni e 25C pa momentalno e po bodi so kratki I tenki spilhozni I se mislam kako da odredam dali mu e pretoplo... Zatoa sekogas mi se cudni muabetite deka majkata najdobro znae :)

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.952
    Допаѓања:
    327.208
    Ако не е нервозен или се поти значи добро му е.
    Викаат така демек колку ти е тебе топло толку и нему и обратно.
    Ако тебе сега ти е добро по кратки ракави и нему така му е ок.Мада ја не се водам по тоа.Може бебето е зимурливо а јас не и пак обратно :)

На galapce и darcy им се допаѓа ова.
  12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Nervozen I ispoten ne e, osven stopalcata, ama tie mu se potat I na ladno. Se nadevam mu e taman I ne me pcue vo sebe :D

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.880
    Допаѓања:
    36.615
    Ако детето е весело и не е нервозно, тогаш му е таман. Ќе биде нервозно и плачливо доколку му е топло. Бебињата подобро поднесуваат студ, отколку топло, така што слободно соблечете ги. Посебно на овие температури. Мојата по цел ден е со боди на кратки / без ракави, тенки 3/4 хеланчиња (кога ги облакаме, кога не) и чорапчиња и облакам посабајлечки и навечер, инаку цел ден е боса :D И дома имам среќно дете :)

Последна измена: 7 мај 2015
    На TIGARCE86, chocolade, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Јас му го пипкам носето, ако му е ладно, значи треба повеќе да го облечам. Мада и да му е ладно на син ми, не се буни. Ама и те како се буни ако му е жешко. Кенка до безвест хаха. Па ете јас така одлучувам, што поголо тоа поубо (пошто и дома ни е топло), освен ако не му е ладно носето :)

15. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    majki ne znam kako da go oblecam.moeto tri ipol mesecno devojce. se pravi ziva voda vo glava koga cica no koga ke zaspie ako ja ostavam ba bidi na kratki racinjata i se naezuvaat i i se ladni. ja oblekam so bodi na dolgi ili kratki i helanki i corapki no doma ni e mnogu toplo deka sme na istok i ne znam dali da pustam klima da izladi da ne i dojde mnogu promeni vo temperatura. i koga spie nesaka ni carsavce odozgora odma kloca i se budi i ja ostaviv nepokriena da spie. denovive saka samo vo race da cica i ziva voda stanuva vo glavceto a i jas so nea. dajte sovet

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Pa dodeka miruva teloto se ladi znaci ne se dvizi ne se zagreva i zatoa se ladni racinjata. Kako sto mi kazuvat mn bilo toplo vo mk, arno ti e oblecena, a klima nemoj, stetni se, a i promeni vo temperatura. Koga kje zaspie so tenko carsafce ja pokrij, stom se otkriva zesko i e. Jas sum zaviena do gusa so debelo kjebe a kjerka mi se otkriva i.koga kje ja vidam deka e otkriena a jas zamotena svesta mi se vrti. Kje ja pokrijam ona se otkriva isto i mm spie otkrien.

17. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    И ние претходниве 2 дена се изнамачивме. Денес пак е подобро. Вчера беше само во боди-кимоно, без чорапчиња. Можеби е мал (неполни 4 месеци) ама премногу се поти. Навечер во боди по долги ракави, долни пижами и му облеков чорапчиња, спиевме со малку подотворен прозорец (не му дува директно и околу главата на креветчето му ставив кебенца да не го фаќа промаја) и го покрив со едно тенко чаршавче. И пак кога цицаше во 4ипол беше испотен. Денес е по боди по долги и долни тренерчиња и чорапчиња. Не се поти толку, само кога цица е цел мокар.
    Кој знае како ќе го истераме летово, посебно при цицање. Се нервира што се поти и тој и јас и се лепиме, па некако и како да не се донацицуава. :sweat:

18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Зела сум збунка, како ли треба да ја облакам? Еве сега ја ставив да спие со боди по кратки и тенки пижами горна и долна. ЈА проверив за 5 мин жива вода и биднала косата, со прозор отворен.. И ја извадив горната пижама и чорапите. Заспа. Ја покрив со памучно ќебенце. Е сега гледам дека повеќето пишувате дека ви седат по боди? Само боди? Па нели и ние носиме под мајца па маичка по кратки? Барем јас така носам. А чорапи треба на ова време? Станот ми е топол, јас се препотувам..:|

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.952
    Допаѓања:
    327.208
    Еве мојата сега спие.Носи боди по кратки и маичка по кратки.Доле е само по памперс и боса и тенок чаршав на неа.И вратата од балконот е малце отворена.А главата и косата и се водени.Времево е болест .

20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Само памперс :?:?