Ние сме склетџии големи Синко денес си преседе по боди по кратки само. Нозе голи распиштолени на сите страни
Мамички 28 степени ни е во соба, до синока бебе спиеше со ѕивриња боди на долги и тенки пижамки одозгора. Сега го оставив само на боди на долги и пизамки надоле и чорапчиња. Иначе сме 6 месеци, мислите дека е доволно на оваа температура?
auu pa mn ti e obleceno detenceto za na taa temperetura. nie sme 6 meseci i sme bodu po kratki,dolu pizamki ili nist zavisi od vremeto i bez corapi
28 степени? Мамичке јас на таа температура гола спијам. Бебенцето не е новороденче, облекувај го слично како што ти се облекуваш. Ние од вечерва спиеме со летни пижами, кратки ногавици и ракави, само боди со прерамки одоздола. Стапалца боси, и пак е испотена во косата. Веќе е 11 саат, а балконската врата уште ми е отворена. Ја покривам само со ќебе.
Јас изгледа најмалку ги облекувам децата, што би рекла една вујна моја као за греота ми се, нонстоп се голи. Дечките пола година и више се само на памперс едниот а другиот на гаќи само, голи се најсреќни, момава ја облекувам само на боди со долги ракави (кај мене е есен) тренерки долен дел и некогаш чорапи, некогаш не, веќе и се научи сама да ги соблекува. Уште не грејам дома, дечките се на кратки ракави горе и тренерчиња доле, чорапи само за надвор, како мајка им се, не трпаат чорапи. Склетџии се сите три и никогаш не ги облекувам превише, еден слој облека и за лето и за зима, хулахопки да им облечам мислам дека ќе се сварат од склет.
Ние сме цел ден боси и голи И кај мене балконската врата е отворена,мн е спарно.27 степени кај нас беше во јануар во најголемиот студ.Сега не доага во обзир толку топло дома да ни е.
Леле јас не знам летово што ќе се прави.Јас за спиење и облекувам боди на кратки и пижами, а за дење тренерчиња и боди на долги .
Za spienje tenki pamucni pizamki so bodi na kratki i bosa. Bosa spie od mnogu mala. Po denta bodi po kratki, twnka pamucna bluzicka, hulahopcinja i helanki. Stalno e na pod i mora uste hulahopcinja plus kaj nas e samo dozdovi i taka posvezo a koga ima sonce ne e tolku toplo kako vo mk. Ne greeme i nie vekje eden mesec. Koga se porodiv mi rekoa temperatura za spienje od 16°-18° a denski od 18°-22° Si rekov kje fatime solendari po doma.
Бидејќи нагло се стопли преку ден е само на боди со краток ракав овие два дена,навечер за спиење боди со краток ракав плус долни тенки пижами...
Stvarno naglo se stopli. Horor mi e koga treba da resam kako sinko od 3 meseci da go oblecam. Doma ni e 25C pa momentalno e po bodi so kratki I tenki spilhozni I se mislam kako da odredam dali mu e pretoplo... Zatoa sekogas mi se cudni muabetite deka majkata najdobro znae
Ако не е нервозен или се поти значи добро му е. Викаат така демек колку ти е тебе топло толку и нему и обратно. Ако тебе сега ти е добро по кратки ракави и нему така му е ок.Мада ја не се водам по тоа.Може бебето е зимурливо а јас не и пак обратно
Nervozen I ispoten ne e, osven stopalcata, ama tie mu se potat I na ladno. Se nadevam mu e taman I ne me pcue vo sebe
Ако детето е весело и не е нервозно, тогаш му е таман. Ќе биде нервозно и плачливо доколку му е топло. Бебињата подобро поднесуваат студ, отколку топло, така што слободно соблечете ги. Посебно на овие температури. Мојата по цел ден е со боди на кратки / без ракави, тенки 3/4 хеланчиња (кога ги облакаме, кога не) и чорапчиња и облакам посабајлечки и навечер, инаку цел ден е боса И дома имам среќно дете
Јас му го пипкам носето, ако му е ладно, значи треба повеќе да го облечам. Мада и да му е ладно на син ми, не се буни. Ама и те како се буни ако му е жешко. Кенка до безвест хаха. Па ете јас така одлучувам, што поголо тоа поубо (пошто и дома ни е топло), освен ако не му е ладно носето
majki ne znam kako da go oblecam.moeto tri ipol mesecno devojce. se pravi ziva voda vo glava koga cica no koga ke zaspie ako ja ostavam ba bidi na kratki racinjata i se naezuvaat i i se ladni. ja oblekam so bodi na dolgi ili kratki i helanki i corapki no doma ni e mnogu toplo deka sme na istok i ne znam dali da pustam klima da izladi da ne i dojde mnogu promeni vo temperatura. i koga spie nesaka ni carsavce odozgora odma kloca i se budi i ja ostaviv nepokriena da spie. denovive saka samo vo race da cica i ziva voda stanuva vo glavceto a i jas so nea. dajte sovet
Pa dodeka miruva teloto se ladi znaci ne se dvizi ne se zagreva i zatoa se ladni racinjata. Kako sto mi kazuvat mn bilo toplo vo mk, arno ti e oblecena, a klima nemoj, stetni se, a i promeni vo temperatura. Koga kje zaspie so tenko carsafce ja pokrij, stom se otkriva zesko i e. Jas sum zaviena do gusa so debelo kjebe a kjerka mi se otkriva i.koga kje ja vidam deka e otkriena a jas zamotena svesta mi se vrti. Kje ja pokrijam ona se otkriva isto i mm spie otkrien.
И ние претходниве 2 дена се изнамачивме. Денес пак е подобро. Вчера беше само во боди-кимоно, без чорапчиња. Можеби е мал (неполни 4 месеци) ама премногу се поти. Навечер во боди по долги ракави, долни пижами и му облеков чорапчиња, спиевме со малку подотворен прозорец (не му дува директно и околу главата на креветчето му ставив кебенца да не го фаќа промаја) и го покрив со едно тенко чаршавче. И пак кога цицаше во 4ипол беше испотен. Денес е по боди по долги и долни тренерчиња и чорапчиња. Не се поти толку, само кога цица е цел мокар. Кој знае како ќе го истераме летово, посебно при цицање. Се нервира што се поти и тој и јас и се лепиме, па некако и како да не се донацицуава.
Зела сум збунка, како ли треба да ја облакам? Еве сега ја ставив да спие со боди по кратки и тенки пижами горна и долна. ЈА проверив за 5 мин жива вода и биднала косата, со прозор отворен.. И ја извадив горната пижама и чорапите. Заспа. Ја покрив со памучно ќебенце. Е сега гледам дека повеќето пишувате дека ви седат по боди? Само боди? Па нели и ние носиме под мајца па маичка по кратки? Барем јас така носам. А чорапи треба на ова време? Станот ми е топол, јас се препотувам..
Еве мојата сега спие.Носи боди по кратки и маичка по кратки.Доле е само по памперс и боса и тенок чаршав на неа.И вратата од балконот е малце отворена.А главата и косата и се водени.Времево е болест .