Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Ние сме дома на тенко боди по долги ракави, долни тренерчиња и чорани. И плус ракавите завратени.Тт ни е 26 степени во соба.

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас ќеркичката која е 2 и пол месеца ја облекувам по боди на долги ракави, хулахопчиња и шпихозни. За надвор ако одиме да прошетаме истото како шо си е по дома плус памучна капичка и во скафандер целиот е волнен и топло држи ептен :)

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.523
    Допаѓања:
    38.737
    Јас му облекувам танко боди на долги, памучни ѕиврички, чорапчиња и шпихозни или тренерчиња. Капче не трпи ни за спиење. Во собата ни е 22-23 денски, 17-18 за спиење. Спие по боди, чорапи и пижамчиња. Сабајле ми беше ладен на градите, од вечер ќе го ставам во вреќа што е како ќебенце.

4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Јас на 22 степени ( и ноќе и дење ) облакам боди на кимоно, чорапчиња, и одозгора шпикозни или тренерчиња. На повеќе слоеви гардероба ми се исфрла со потпарци.

На SnowWhite91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.470
    Ракавици ставам бидејки кога и да и ги допрам рачињата и се мраз а за главчето викам ај да не е така голо и ставам капче

6. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    1.255
    Срцка мојов откако е роден рацете мраз му се, тоа дека немаат циркулација сеуште. Дали му е студено се проверува преку носето ако му е ладничко, не преку раце и нозе. Кај бебиња топлина се испушта и прима преку главчето, таму е центарот за терморегулација и затоа не смее да биде покриено. Поздрав ;)

На stefanija70, iloveyou29 и awl им се допаѓа ова.
  7. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Боди по кратки ракави, тенки хеланки и чорапи. Претопло ни е дома, 26-28 степени...

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    боди долги ракави, хулахопки и тренерки, дома е околу 23-4степени, за спиење 20. Ама често се на земја (детски тепих), а доле е поладно, затоа ги облекувам повеќе

9. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Дење го облекувам со боди, чорапки, тренерчиња.
    За спиење боди, пижамки, боси ноџиња :)
    За надвор исто како за по дома само додаваме хулахопки и скафандер зошто е ладно а сакаме да си шетаме :)

На ivi1987, redmama, Miss.Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Za spienje ne mu oblekuvas corapki? Bos li spie i plus go pokrivas taka? Jas mojata so hulahopki i spihozni i plus pokriena navecer za spienje, zatoa sto sobata kade sto spieme e malku poladna od dnevnata, ima parno ama duva nekako ne znma zosto taka i e za 2-3 stepeni pomalku od ostanatite sobi, znaci okolu 18 stepeni e i ladno mi e i mene i zatoa ja oblekuvam tolku, strav mi e da ne mi nastine :(

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.954
    Допаѓања:
    327.222
    Видоевски секогаш велеше за спиење дете обавезно босо да биде за да не се наруши циркулацијата (од стегање на чорапчињата) што и има некоја логика.

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Хулахопки преку ден е ок ама навечер е греота бебе со хулахопки да спие.Колку и да е посвежо во собата,подобро е во вреќичка за спиење да е ставено него со хулахопки.Тоа ти е исто ко ти да облечеш хулахопки па пижами и да легнеш да спиеш,би можела?

На kallias и joy1 им се допаѓа ова.
  13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ααα i jas ko dete spiev vo hulahopki, doma kaj sto ziveevme vo sobata bese led studeno i sekogas vo hulahopki plus pizami spiev i pak mi bese studeno, epten sum zimurliva sto znam :(

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.954
    Допаѓања:
    327.222
    Ке го научиш и бебчо да биде зимурлив :) што не го сметам лично за приоритет.Убаво е да се учат на посвежо мада разбирам се плашиш да не настине.Јас лично се ежам од хулахопки :nod:

На bittersweet, Eli23, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    За спиење не му облекувам чорапи...спие по пижамки и бос и нормално покриен со ќебенце дебелко...и кај нас спалната е поладна ама поубаво се спие во поладна просторија и така е правилно...а ти ако му облекуваш хулахопки за спиење...тогаш за надвор што му облекуваш?? Хахах

едит: После спиење сабајле дури мокри му се ноџињата испотени...не му е ладно...немој толку да се плашиш...така само може да го разболиш треба детето да се учи да ствара имунитет и да не е зимурливо

Последна измена: 21 јануари 2016
    На Eli23, kallias и toogood им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    И јас сум многу зимурлива и секогаш собата кај што спијам е посвежа ама секогаш спијам со пижами,боса,без чорапи и хулахопки.Плус децата кога се успиваат се запотуваат,така е бар со ќерка ми и секогаш спие босичка и со потенки пижамчиња а покриена со јорганче и нема гајле,нит настинала од тоа до сега а мирно спие,се гледа дека така и е пријатно.
    Ти го разбирам стравот,и јас на почетокот една вечер дур беше бебе и облеков чорапчиња од пусти страв да не настине,да не и е ладно ама ми се препоти и цело време клоцаше па од тогаш не ми текнало.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Преку ден ми е во хеланки, боди и тренерчиња, а за спиење само хеланки и боди на долги ракави. Шубе ми е бос да спие, ваљда бидејќи и јас цел живот и во сред лето спијам со чорапчиња.

18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    И мене многу ми клоца и нон стоп се отскрива. Облакам сега едноделни пижамки - шпикозни и чорапчиња.
    Покривам со потенко ќебе. Се мислам да ја легнувам без чорапи оти не ми трпи ич топло, може така нема да се отскрива.
    Јас неможам да смислам да спијам со чорапи, па се мислам како не ми текнало и неа да ја раскомотам. ОТприлика за спиење имаме 18-20 степени, ама на моменти знае да падне и на 16.
    Ни го ложат огнот долу свекор ми и свекрва ми, па работава е кога станале, станале.

19. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Синко спие по шпилхозни и во вреќичка за спиење.
    Дење седи по боди со долги, памучна блузичка и долни тренерки и чорапчиња.
    Дома додуше ни е топло - дење околу 26, ноќе околу 24.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Ne ti se isfrla so vrukjnici? Jas prviot mesec ja oblakav tolku nagore i mi se isdrlase mnogu. A i placese koga i bese zesko.