Пошто носи чорапчиња,затоа клоца и се открива,склет ја фаќа.И мојата спие на толкава температура негде ама мирно спие зошто е боса а убаво покриена.Слободно остави ја без чорапчиња па ќе видиш разлика.
Леле јас уште од сега се мислам за ова време/невреме какво ли ќе биде во понеделник сме на вакцина и на преглед правиме точно 3 месеци и мм ќе биде на пат недела дена и ќе морам пешки да одам до педијаѕарот, 10 мин.ми е од дома, не е далеку ама времево ме кочи не знам дали ќе и биде студено, имам скафандер цел е со волна внатре и ракавичките и ногавички и капа, целиот е таков волнен одвнатре и е мн.топол ама пак ми е страв ете на 0, 1 степени како би можела да ја облечам? Вие излегувате ли на толку ладно со бебиња ите на прошетка ите до некаде каде е морално? Ме интересира како ги облекувате малечките за такво време?
Скафандерот ти е сосема доволна заштита. Јас бебуш и на зимување го носев (некој месец постар додуше) и си шетавме на снегот во количка.
Последниве 2 дена ни се ладни рачињата нон стоп. Дали тоа значи дека и е ладно? Не ми делува мене така. Ракавички не сакам да ставам бидејќи ортопедот ми препорача само за надвор да ги носиме.
На ќерка ми уште од бебе а и се ладни рачињата значи и е ладно.Знам пошто кога ќе и облечам уште нешто нагоре одма и се стоплуваат.Пробај да и облечеш уште нешто одозгоре за чисто да видиш дали ќе и се стоплат.
За по дома 1. Боди на долги ракави 2.Бенкичкки нагоре или шпихозна 3.Долни зиврички - 4.Горни панталончиња или зиврички 5.од време на време капче и ракавички и чорапчиња
Jas sakam da prasam dali vasite bebcinja si gi soblekuvaat cirapcinjata navecer? Sinko moj dodeka ne gi soblece ne zaspiva i spie bez corapcinja, a i otkrien saka da spie. Go pokrivam cela vecer ali dzabe se vrti se vrti i pak se otkriva. Ne e mnogu toplo navecer i strav mi e da ne nastine taka. A eve od vcera i mu tece noseto
Мојов е по цел ден дома само во боди и хеланчиња или тренерки долни и чорапчиња. И по цел ден е на плочки, рачињата му се камен ладни ама џабе е не сака топло, во спална ме грееме и е 18-19C. A најмногу од се сака кога мм ќе го соблече само во пелени, абе тогаш детево ужива. Ескимче
моето непокриено спие, јас ке го покријам во сон ги крева нозете во вис и го фрла кебето напред пред него, а спие само во пижами, без боди доле и бос ама кај нас има 24/7 парно, не се гаси ни ноќеска... а по дома е по боди по прерамки, блуза тенка памучна, тренерки и чорапки, ако е потопло и по кратка маичка го облакам Априлско бебе, кога пркна он дојде лето и цело лето беше по памперс или блуза по кратки една кога залади едвај го навикнавме повеќе облечен, а во јакнаааааааа се бори вришти пишти додека не искочиме надвор
Lele ist e sinko stalno taka se otkruva i zatoa prasav pogore mi e strav da ne nastine. Na parno sme i navecer e 20°/22° ne e ladno ic ali nepokrien i bos spie kolku i da e toplo ne e ubavo. Inace preku den e stalno po bodi po preprmcinja i trenerki, a za spienje bodi i pizamcinja bez corapcinja
Daj boze taka da tera uste dolgo mila I sinko ne e bas nastinat samo vodicka mu tecese od noseto vcera i zavcera denes veke ne.Mu stavav kapki i mu pomina drugo sreka se mu bese ok. Bas prasav pred nekoj den dali e mozno od zapcinja ako mu rastat gore da mu tecese noseto?Haos sme so nespienje, vristenje...A dvata keca dole gi imame od 5m, a za 13dena pravi 7m
Можно е дури и да кашла од забите, на моево му течеше носето, па почна да подкашлува од секретот кој му се спушташе на грлото, бевме и на лекар дури, таму кажаа дека е од забче, подуено беше непцето и го болеше и на допир, дури 38 температура качи тогаш... јас мислев болен е, тоа забче било, следниот ден проби и одма престана и носот да тече
За излегување носи хулахопки боди тренерчиња термо и винтијаџе или фармерки со џемпер и винтијазето и чевлиња да не заборавам.За дење хулахопките ги вадиме ма нозе му ставам топлинчиња на босо чорапите ги вади.На вечер пижами облекуваме и откако спие бос не се отскрива повеќе во спиењето ама го покривам откако ќе заспие
Мајки,како ги облекувате сега кога се постопли врмево боди на кратки или долги ракави,озгоре уште една блуска и надоле зиврички или само тренерки,пантолонки....?
Od koga e rodena- mart mesec do sega ja oblakam isto... Bodi po kratki, corapcinja, i celosni spikozni. Tolku. Koga se setame ako e poladno i stavam dzemper, ako e toplo ne.
Bebuata mi e 2i pol meseci no uste na pocetok pocnav da i stavam potemna tenka marama kaj ocinnata posto koga i da beshe zaspana malku da podmrneshe vednas ocite gi otvarase i se budeshe zatoa i stavav ...sega moram I na vecer da i ja stam za da sapie pa Od kako zaspie i ja trgam posto Na vecer da ne mi se ugusi posto so racinjata ja trka Nadole ....no nasabajle stom se razdeni Pak i ja stavam, malku svetloo niz roletnite taa vednas ocite .... Sto da pravam imam Strav da ne mi se ugusi ipak Navecer son ce te fati ....