Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Не личи дека му е проблем, иако има два пара ракави.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Се си е индивидуално, највероватно зависи од детето. Како и да е, најдобро си знаеш ти. :$

3. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    И јас би сакала да бев сигурна дека си знам, ама тоа е, додека не научи да кажува, се е проба. :)

4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Пошто носи чорапчиња,затоа клоца и се открива,склет ја фаќа.И мојата спие на толкава температура негде ама мирно спие зошто е боса а убаво покриена.Слободно остави ја без чорапчиња па ќе видиш разлика.

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Леле јас уште од сега се мислам за ова време/невреме какво ли ќе биде во понеделник сме на вакцина и на преглед правиме точно 3 месеци и мм ќе биде на пат недела дена и ќе морам пешки да одам до педијаѕарот, 10 мин.ми е од дома, не е далеку ама времево ме кочи не знам дали ќе и биде студено, имам скафандер цел е со волна внатре и ракавичките и ногавички и капа, целиот е таков волнен одвнатре и е мн.топол ама пак ми е страв ете на 0, 1 степени како би можела да ја облечам? Вие излегувате ли на толку ладно со бебиња ите на прошетка ите до некаде каде е морално? Ме интересира како ги облекувате малечките за такво време? :^)

6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Скафандерот ти е сосема доволна заштита. Јас бебуш и на зимување го носев (некој месец постар додуше) и си шетавме на снегот во количка.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Последниве 2 дена ни се ладни рачињата нон стоп. Дали тоа значи дека и е ладно?
    Не ми делува мене така.
    Ракавички не сакам да ставам бидејќи ортопедот ми препорача само за надвор да ги носиме.

8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    На ќерка ми уште од бебе а и се ладни рачињата значи и е ладно.Знам пошто кога ќе и облечам уште нешто нагоре одма и се стоплуваат.Пробај да и облечеш уште нешто одозгоре за чисто да видиш дали ќе и се стоплат.

9. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    За по дома
    1. Боди на долги ракави
    2.Бенкичкки нагоре или шпихозна
    3.Долни зиврички -
    4.Горни панталончиња или зиврички
    5.од време на време капче и ракавички и чорапчиња

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Jas sakam da prasam dali vasite bebcinja si gi soblekuvaat cirapcinjata navecer? Sinko moj dodeka ne gi soblece ne zaspiva i spie bez corapcinja, a i otkrien saka da spie. Go pokrivam cela vecer ali dzabe se vrti se vrti i pak se otkriva. Ne e mnogu toplo navecer i strav mi e da ne nastine taka. A eve od vcera i mu tece noseto :(

11. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Мојов е по цел ден дома само во боди и хеланчиња или тренерки долни и чорапчиња. И по цел ден е на плочки, рачињата му се камен ладни ама џабе е не сака топло, во спална ме грееме и е 18-19C. A најмногу од се сака кога мм ќе го соблече само во пелени, абе тогаш детево ужива. Ескимче :)

На mariz и toogood им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    моето непокриено спие, јас ке го покријам во сон ги крева нозете во вис и го фрла кебето напред пред него, а спие само во пижами, без боди доле и бос :D ама кај нас има 24/7 парно, не се гаси ни ноќеска... а по дома е по боди по прерамки, блуза тенка памучна, тренерки и чорапки, ако е потопло и по кратка маичка го облакам :D Априлско бебе, кога пркна он дојде лето и цело лето беше по памперс или блуза по кратки една :D кога залади едвај го навикнавме повеќе облечен, а во јакнаааааааа се бори вришти пишти додека не искочиме надвор :D

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Lele ist e sinko stalno taka se otkruva i zatoa prasav pogore mi e strav da ne nastine. Na parno sme i navecer e 20°/22° ne e ladno ic ali nepokrien i bos spie kolku i da e toplo ne e ubavo. Inace preku den e stalno po bodi po preprmcinja i trenerki, a za spienje bodi i pizamcinja bez corapcinja

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    Мојов нема гајле, не се разболил од кога е роден... Ако е топличко дома не се сеќирај :)

15. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Daj boze taka da tera uste dolgo mila :) I sinko ne e bas nastinat samo vodicka mu tecese od noseto vcera i zavcera denes veke ne.Mu stavav kapki i mu pomina drugo sreka se mu bese ok. Bas prasav pred nekoj den dali e mozno od zapcinja ako mu rastat gore da mu tecese noseto?:?:Haos sme so nespienje, vristenje...A dvata keca dole gi imame od 5m, a za 13dena pravi 7m

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    Можно е дури и да кашла од забите, на моево му течеше носето, па почна да подкашлува од секретот кој му се спушташе на грлото, бевме и на лекар дури, таму кажаа дека е од забче, подуено беше непцето и го болеше и на допир, дури 38 температура качи тогаш... јас мислев болен е, тоа забче било, следниот ден проби и одма престана и носот да тече :)

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    За излегување носи хулахопки боди тренерчиња термо и винтијаџе или фармерки со џемпер и винтијазето и чевлиња да не заборавам.За дење хулахопките ги вадиме ма нозе му ставам топлинчиња на босо чорапите ги вади.На вечер пижами облекуваме и откако спие бос не се отскрива повеќе во спиењето ама го покривам откако ќе заспие

18. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки,како ги облекувате сега кога се постопли врмево боди на кратки или долги ракави,озгоре уште една блуска и надоле зиврички или само тренерки,пантолонки....?

19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Od koga e rodena- mart mesec do sega ja oblakam isto... Bodi po kratki, corapcinja, i celosni spikozni. Tolku. Koga se setame ako e poladno i stavam dzemper, ako e toplo ne.

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  20. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    157
    Bebuata mi e 2i pol meseci no uste na pocetok pocnav da i stavam potemna tenka marama kaj ocinnata posto koga i da beshe zaspana malku da podmrneshe vednas ocite gi otvarase i se budeshe zatoa i stavav ...sega moram
    I na vecer da i ja stam za da sapie pa
    Od kako zaspie i ja trgam posto
    Na vecer da ne mi se ugusi posto so racinjata ja trka
    Nadole ....no nasabajle stom se razdeni
    Pak i ja stavam, malku svetloo niz roletnite taa vednas ocite .... Sto da pravam imam
    Strav da ne mi se ugusi ipak
    Navecer son ce te fati ....