Не стaвaј ништo нa oчите, мoрa дa се нaвикне нa прирoднa светлинa, пoтoчнo дa рaзликувa штo е ден, штo е нoќ. Прoблем ќе си нaпрaвиш зa пoнaтaму, кoгa немa дa имa пoтребa oд тoлку сoн, ќе пoчне дење дa ти спие, a нoќе дa седи буднa. Тргни јa мaрaмaтa.
Дома ни е 22-23 степени, беба има 2 месеци, му облакам: боди по долги, чорапи и шпикозни... по совет на патронажната... Според вас малку ли е? Што им облакате вие на вашите бебушки?
Добро е, си викав да не сум забегана и сакам да го разболам детево, зошто околу мене коментари-ладни му се рацете, кивнал, ќе настине, не е облечен.. Не сакам да го учам на мн топло...
Мојот е стандард по дома по боди по долги и панталончиња, или пак дебели холахопки и боди по долги. Ако му облакам шпихозни му ставам боди по кратки. Дома ни е 23-24 степени. Подобро да не му е пекол, одма инаку вруќици му се појавуваат.
Mamicki doma ni e k9nstantno 23 24stepeni a beba e 2 nedeli pa me onteresira dali in stavate kapicki na glava na vasite bebenca i s0 sto gi pokrivate dodeka spijat bidejki racite no se pustojano krenati nagore pa nema sansi od pazuvi nagore da ja pokrijam i mi e stsav da ne ja izmrznam
A za pokrivanje za spienje neznam sto da pravam od pazuvi nagore e nepokrieba so racete krenati nagore.mnogu mi e strav da ne ja nastinam.nemam nokoj okolu mene da mo dade sovet.offf mnogu sum zagrizena
Nema da nastine na 24 stepeni veruvaj Ako tolku mn ti e strav stavi i rakavicki pamucni za bebinja dur spie i gotovo Ne i se potresuvaj do tolku
Razmisluvav i za toa.no nemozam da najdam tolku malecka.beba mi e 2 nedeli stara i e samo 3kg ke propadne vo vrekicka
Ние имаме 2 месеци, и од сам почеток само после бањање ставам капче, а за спиење ставам ракавички, зошто и ние спиеме со рацете нагоре дома ни е околу 22, 23 степени, а за спиење 19, 20
Ние сме 1 месец . Иста температура. Нонстоп сме со капичка. И ракавички. И мислам дека е у ред. Преку денот можеш да и ја тргаш. А исто и мојата е со кренати раце јас ја покривам со 2 кебенца навечер за спиење. Ама потенки. И облечена ми е на 2 ракава.
Jas ja pokrivam so edno podebelko kebence za na nozinjata i e dovolno no ramenickite u se celo vreme otkrieni i me e strav da ne ja nastinam
Corapi, bodi po dolgi, i spikozni Preku den ja pokrivam so kebence tenko samo po nozinjata, a navecer tenko kebence i tenko jorgance...
Vo loco kroko ima vrekicki kako spihozni super se. Nie od mesec dena vo takva spirme nemoze da propadne zos e so nodzinja ne kako obicnive vreki