Isto i jas taka go oblekuvam nekogas duri i so bodi po kratki rakavi pod spikoznite. Holahopki ne trpi nikako, kapce mnogu retko. doma e 21-22 stepeni.
Исто како преку ден, боди по долги (само гледам некое подебело зошто рацете му се надвор) и спикозни, плус тенки чорапчиња
Здраво на сите. Ве читам редовно иако не сум официјално мајка. Уште некој месец. Па имам едно прашање за да не бидам оф топик во другата тема решив да прашам овде. Термин ми е 7 јули па ме интересира како ги облекувавте вашите бебиња во лето за по дома и надвор и со што ги покривавте. Дали некое летно јорганче или тетра пелена?
Големата ми е летно бебе, но кај нас беше малку поладничко па од старт ја покривав со летно јорганче а потоа летна вреќичка за спиење. Тетрите ми се најискористеното парче во секој случај. Преку ден кога беше многу топло а не сакав да лежи така, без ништо, ја покривав, односно завиткував во тетра. Облекувањето исто споеред времето, па имај во предвид дека најверојатно ќе биде многу топло. Внимавај на памукот на облеката, да е некој потенок материјал па ќе комбинираш долги/кратки боди зависно дали имате клима за ладење или сл.
Моето се роди на крај на јуни, тие неколку дена в болница првенствено, беа ПЕКОЛ. На болница го имаа преоблечено, првата недела дома му облекував боди по кратки и лесни тренерчиња/пижами.. Потоа само по боди со кратки спиеше,покриено само со тетра пелена, ако беше повеќе облечен кенкаше... Ама велат и дека машките бебиња помалку поднесуваат топлина, а колку што видов твоето е девојче... Ќе си процениш сама, и тоа ќе си каже... Со лесно
Ке си видиш по времето. Моето е 15 јуни,но првата недела беше како да е есен. Од болница го изнесовме со боди на долги,шпикозни,јакна и кебе. Првата недела дома седеше по боди на долги и шпикозни, за спиење кебенце. Но после една недела ептен стана пекол. Па преку ден со боди на кратки и памучни тренерчиња доле. А за спиење памучни тенки шпикозни по долги и памучно кебенце. Ке си следиш по времето и пази на материјалите да бидат пријатни и памучни.
Моето е есенско бебче ама уште од кога го донесовме дома на доле е облечен само на тренаркички друго ништо а на горе боди на долги и блузичката и уште сме така само зимото кога беше мн ладно кога излегувавме надвор му облекував и хулахопкички ама кога бевме дома ги соблекувавме и пак беше на еден пар и така и ми се научи а и несака многу да е покриен кога спие раците обавезно надвор и некогаш кога се будиме откриен е ама мислам подобро е така па и многу облечен не е добро за него секогаш се раководев по мене а јас нон стоп бев на кратки ракави и преку зимото така да и тоа беше на еден ракав ( секако кога бевме дома за надвор го облекував на 2-3 ракави )
Мајчиња надвор за шетање освен тенка памучна јакничка потребно ли е да ја покривам бебушка плус со нешто, инаку е 3 месеца сега на 04.05. Времево надвор таман за настинки, де топло де ладно
Тука некаде ни се момите. Јас ја покривам со памучна пелена одозгора, од половина надоле најчесто, за да си претка со рачињата. Исто, носи тенко памучно јакниче.
Есенско бебе е моето, зимава беше најладна ама парното најјако па ја пројдовме по боди на долги и долни тренерчиња и чорапчиња . А сега без парно е свежичко и е по боди на долги блузиче и подебечи долни тренерчиња и чорапчиња.
Majki kazete care sto da mu obllecam na nozte se soblaka i corapi i paticinja se, se probav i dokolenki i panduvki onakvi pleteni dzabe za sekunda gi soblaka, nodzinjata ladni
И керка е секогаш боса а сега се научила и панталоните си соблекува па гола шета. И тоа ке се ские некаде и ке се соблече
majki, sega koga se stopli vremeto, navecer so kakvo kebence gi pokrivate vasite bebuski? sepak sega poveketo ne pustame greenje preku cela nokj kako sto e v zimata, pa mi e malku tesko da precenam dali i e taman temperatueata vo tekot na nokjta.
Епа со потенко кебенце..Мене ми се облечени со боди на прерамки и пижами и боси и двајцата..Се случува керка да не сака да ја покријам ...Ние искрено спиеме откриени до 4-5наутро..Земи си по тебе како си покриена така и него