Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. Buciki

Buciki Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Isto i jas taka go oblekuvam nekogas duri i so bodi po kratki rakavi pod spikoznite. Holahopki ne trpi nikako, kapce mnogu retko.

doma e 21-22 stepeni.

2. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    A za spienje,vo sto go oblekuvas bebus,kolku sloja obleka?

3. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Исто како преку ден, боди по долги (само гледам некое подебело зошто рацете му се надвор) и спикозни, плус тенки чорапчиња :)

На tarantula му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Здраво на сите. Ве читам редовно иако не сум официјално мајка. Уште некој месец. :) Па имам едно прашање за да не бидам оф топик во другата тема решив да прашам овде. Термин ми е 7 јули па ме интересира како ги облекувавте вашите бебиња во лето за по дома и надвор и со што ги покривавте. Дали некое летно јорганче или тетра пелена?

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Големата ми е летно бебе, но кај нас беше малку поладничко па од старт ја покривав со летно јорганче а потоа летна вреќичка за спиење.
    Тетрите ми се најискористеното парче во секој случај. Преку ден кога беше многу топло а не сакав да лежи така, без ништо, ја покривав, односно завиткував во тетра.
    Облекувањето исто споеред времето, па имај во предвид дека најверојатно ќе биде многу топло. Внимавај на памукот на облеката, да е некој потенок материјал па ќе комбинираш долги/кратки боди зависно дали имате клима за ладење или сл.

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Моето се роди на крај на јуни, тие неколку дена в болница првенствено, беа ПЕКОЛ. На болница го имаа преоблечено, првата недела дома му облекував боди по кратки и лесни тренерчиња/пижами.. Потоа само по боди со кратки спиеше,покриено само со тетра пелена, ако беше повеќе облечен кенкаше... Ама велат и дека машките бебиња помалку поднесуваат топлина, а колку што видов твоето е девојче... Ќе си процениш сама, и тоа ќе си каже... Со лесно :)

7. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Ке си видиш по времето. Моето е 15 јуни,но првата недела беше како да е есен. Од болница го изнесовме со боди на долги,шпикозни,јакна и кебе. Првата недела дома седеше по боди на долги и шпикозни, за спиење кебенце. Но после една недела ептен стана пекол. Па преку ден со боди на кратки и памучни тренерчиња доле. А за спиење памучни тенки шпикозни по долги и памучно кебенце. Ке си следиш по времето и пази на материјалите да бидат пријатни и памучни.

Последна измена: 26 април 2017
  8. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Моето е есенско бебче ама уште од кога го донесовме дома на доле е облечен само на тренаркички друго ништо а на горе боди на долги и блузичката и уште сме така само зимото кога беше мн ладно кога излегувавме надвор му облекував и хулахопкички ама кога бевме дома ги соблекувавме и пак беше на еден пар и така и ми се научи а и несака многу да е покриен кога спие раците обавезно надвор и некогаш кога се будиме откриен е ама мислам подобро е така па и многу облечен не е добро за него секогаш се раководев по мене а јас нон стоп бев на кратки ракави и преку зимото така да и тоа беше на еден ракав ( секако кога бевме дома за надвор го облекував на 2-3 ракави )

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Мајчиња надвор за шетање освен тенка памучна јакничка потребно ли е да ја покривам бебушка плус со нешто, инаку е 3 месеца сега на 04.05. Времево надвор таман за настинки, де топло де ладно :?:

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Тука некаде ни се момите. Јас ја покривам со памучна пелена одозгора, од половина надоле најчесто, за да си претка со рачињата. Исто, носи тенко памучно јакниче.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Есенско бебе е моето, зимава беше најладна ама парното најјако па ја пројдовме по боди на долги и долни тренерчиња и чорапчиња . А сега без парно е свежичко и е по боди на долги блузиче и подебечи долни тренерчиња и чорапчиња.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    9.460
    Majki kazete care sto da mu obllecam na nozte se soblaka i corapi i paticinja se, se probav i dokolenki i panduvki onakvi pleteni dzabe za sekunda gi soblaka, nodzinjata ladni

13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Интересно им е тоа да го прават,само да му ги преоблекуваш на секое

Последна измена од модератор: 26 април 2017
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Па холахопки :) ако е потопло дома само по нив

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.066
    Допаѓања:
    328.426
    Мојата е боса и на лето и на зима .Нонстоп се соблекува :|

16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    И керка е секогаш боса а сега се научила и панталоните си соблекува па гола шета. И тоа ке се ские некаде и ке се соблече

17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    9.460
    Ne mi teknalo, ke probam samo da ne mu e toplo.

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Епа само по нив нека седи без тренерчиња од горе

19. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    majki, sega koga se stopli vremeto, navecer so kakvo kebence gi pokrivate vasite bebuski? sepak sega poveketo ne pustame greenje preku cela nokj kako sto e v zimata, pa mi e malku tesko da precenam dali i e taman temperatueata vo tekot na nokjta.

20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Епа со потенко кебенце..Мене ми се облечени со боди на прерамки и пижами и боси и двајцата..Се случува керка да не сака да ја покријам ...Ние искрено спиеме откриени до 4-5наутро..Земи си по тебе како си покриена така и него

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.