Како го облекувате вашето бебе?

Discussion in 'Бебе' started by sweet.woman, Oct 18, 2011.

1. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Moeto e 3+ nosi kratki corapi,bodi so dolgi rakavi i spikozni.pokrivam so jorgance za spienje,no sega malku da zatopli mu gi vadam corapite za spienje bidejki prvoto taka go nauciv i den denes spie boso .

2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Ние престанавме да грееме пред 10тина дена, дома температурата е околу 23 деновиве, ноќта спаѓа до 20 степени. Можеби претерувам ама јас го покривам со 2 подебели ќебиња и јорганче. И ние се покриваме со едно сендвич ќебе и едно потенко. :tmi:

muchacha_a likes this.
  3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Bodi po preramki, pizami i letna vreka, a ako vo tekot na nokta osetam deka zaladilo go pokrivam plus so tenko kebence.
    Tuku nie imame dr problem, vo kola mnogu se poti, a nadvor sepak veter duva ponekogas i nemozes tuke taka, stvarno neznam kako da go oblakam za nadvor. Nekolku pati se imame vrateno doma uste ne izlezeni zosto ziva voda vo kola se napravil.

4. Grungie

Grungie Популарен член

Во кола го возам како по дома,боди и блузичка,а пред излегување од кола му облакам јакничка/блузонче... од дома до кола со кебенце го покривам

:o

http://www.sleeperific.com/wp-content/uploads/2015/09/BabyClothingSleep1-708x1024.png

Last edited by a moderator: May 8, 2017
    Lolipop23 likes this.
  5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Лелеее ние сме бетер од последната слика. :o
    Боди по кратки, блузичка, ѕиврички, панталонки и чорапчиња. Плус 2 ќебенца и јорганче.
    Јас по мене се водам, зимурлива сум и се си мислам и нему ќе му е ладно, се врти во сон, се открива, а не знае да се покрие, плус и кашлаше периодот.....

6. Grungie

Grungie Популарен член

Мислам дека е премногу.. јас го облакам по чорапки,зиврички,боди по долги и блузичка во вреќичка средна дебелина (накај потенка) без ракави.
    Земи си вреќичка за да бидеш раат од откривање. И пипни го дур спие ќе оцениш дали е многу..

Lolipop23 likes this.
  7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Да, да, со вреќичка е раат, имавме зимска ама ја надраснавме, треба сега да набавиме летна.

Grungie likes this.
  8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Малата не поднесува топло ич. Надоле е само на чорапи, без хулахопки. Нагоре боди на прерамки и со тенки пижами. Околу половината само ептен тенко кебенце, оти ако и ставам и друго нешто жива вода е .

9. augustd

augustd Популарен член

Боди по кратки, долни пижами, тенки чорапи и вреќичка со ракави. Сега купив и летна без ракави, па за скоро во неа ќе спие.

10. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

hehehe me iznasmea, bebusot ke go napravis ko tebe zamurlivo da e :D a isto i jas mislam deka mnogu go oblekuvam, deka jas sum zamurliva, a loso pravam, se poti taka koga e poobleceno, pa vikam daj da prasam drugite majki kako gi oblekuvat za spienje. No spored ovaa dadenata tabela samo malku odstapuvame, do nekade se vklopuvame.

Lolipop23 likes this.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Мојата боса е преку ден а пак за ноќе да не зборувам.Откриена спие цела зима.По боди на долги спие бидејки е откриена и надолу тенки пижами

12. ^angel^

^angel^ Популарен член

Моево еднаш го ставив во вреќичка и се утепа од вртење цела ноќ изгледа не му било удобно а се мислам пак да пробам вака многу се отскрива

13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Знам, свесна сум, ама нели велат на бебе плус еден слој од тоа што носиш ти. Јас и мм со 2 ќебиња се покриваме, не можам него само со едно тенко ќебенце да го оставам. Јас на еден ракав сум, тоа на 2. Не сум приметила да се поти во спиење, па веројатно му е таман. тоа си знае милото :D

Saraa likes this.
  14. ^angel^

^angel^ Популарен член

Леле вчера го ставив малово да спие со боди и вреќичка одма жива вода каде да барам летна оваа е поставена

15. Cka

Cka Форумски идол

Ќерка ми не може покриена да спие и мрази вреќи. Спие можда саат време покриена и после се фрла. Затоа спие со боди на кратки и пижами и чорапи. Ако е ладно дебели пижами.

2 ќебиња и јорган мислам е премногу.

За надвор тренерки подебели и боди. Не ја облекувам многу оти се поти цела. За у кола на кратки па пред да излеземе ја облекувам.

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Ве послушав за покривањето. Пред 3 дена ги тргнав кебињата и го оставив само со јорганче. Наместо 3 пати колку што обично се буди, почна да се буди само 1. :) Сигурно од склет ми се будело детето. (facepalm)

17. danichap

danichap Moderator Staff Member

Големава спие во летна вреќа. Под неа боди на долги и долни пижамчиња, без чорапи.
    Преку ден долни трењерчиња, чорапчиња, боди на кратки и тенко блузиче.

Малово во панталончиња со ногавичиња, боди плус тенко блузиче.
    Навечер исто, плус покриено со пелена/тенко кебе.

18. mona22

mona22 Популарен член

Големиот спие во пижамки на долги покриен со едно кебенце
    Бебето исто пижамки и покриена со 2 кебенца едното е тенко другото малку дебело

19. H&J

H&J Популарен член

Мамички им облекувате ли уште хулахопкички на бебчињата преку денот?(преку ноќ моето спие само на пижами).Некако времето овие денови никакво ладно ми е и мене несакам пак да ми се разболе.Внатре температурата ни се движи од 20-23 го гледам подобро му е кога не е многу натрупан ама јас уште му облекувам хулахопки памучни под тренарчињата.

20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Јас мислам топло е за хулахопки, посебно за дома, не зезај. По дома никогаш не сум му ставила, јас се водам по себе. Јас дома со хулахопки не можам, склет ми е. Хулахопки само за надвор во зима. И сега сабајле кога беше ладно, за во градинка не му облакав, зошто мислам таму внатре ке зоврие. Туку во количка, па ако има потреба кебенце.
    Нема да ти се разболи од тоа, туку од вируси и бактерии, проветрувај често во собата каде што седите.

sofi2107 and joy1 like this.