Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Moeto e 3+ nosi kratki corapi,bodi so dolgi rakavi i spikozni.pokrivam so jorgance za spienje,no sega malku da zatopli mu gi vadam corapite za spienje bidejki prvoto taka go nauciv i den denes spie boso .

2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Ние престанавме да грееме пред 10тина дена, дома температурата е околу 23 деновиве, ноќта спаѓа до 20 степени. Можеби претерувам ама јас го покривам со 2 подебели ќебиња и јорганче. И ние се покриваме со едно сендвич ќебе и едно потенко. :tmi:

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Bodi po preramki, pizami i letna vreka, a ako vo tekot na nokta osetam deka zaladilo go pokrivam plus so tenko kebence.
    Tuku nie imame dr problem, vo kola mnogu se poti, a nadvor sepak veter duva ponekogas i nemozes tuke taka, stvarno neznam kako da go oblakam za nadvor. Nekolku pati se imame vrateno doma uste ne izlezeni zosto ziva voda vo kola se napravil.

4. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Во кола го возам како по дома,боди и блузичка,а пред излегување од кола му облакам јакничка/блузонче... од дома до кола со кебенце го покривам

:o

http://www.sleeperific.com/wp-content/uploads/2015/09/BabyClothingSleep1-708x1024.png

Последна измена од модератор: 8 мај 2017
    На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Лелеее ние сме бетер од последната слика. :o
    Боди по кратки, блузичка, ѕиврички, панталонки и чорапчиња. Плус 2 ќебенца и јорганче.
    Јас по мене се водам, зимурлива сум и се си мислам и нему ќе му е ладно, се врти во сон, се открива, а не знае да се покрие, плус и кашлаше периодот.....

6. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Мислам дека е премногу.. јас го облакам по чорапки,зиврички,боди по долги и блузичка во вреќичка средна дебелина (накај потенка) без ракави.
    Земи си вреќичка за да бидеш раат од откривање. И пипни го дур спие ќе оцениш дали е многу..

7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Да, да, со вреќичка е раат, имавме зимска ама ја надраснавме, треба сега да набавиме летна.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.482
    Малата не поднесува топло ич. Надоле е само на чорапи, без хулахопки. Нагоре боди на прерамки и со тенки пижами. Околу половината само ептен тенко кебенце, оти ако и ставам и друго нешто жива вода е .

9. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Боди по кратки, долни пижами, тенки чорапи и вреќичка со ракави. Сега купив и летна без ракави, па за скоро во неа ќе спие.

10. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    hehehe me iznasmea, bebusot ke go napravis ko tebe zamurlivo da e :D a isto i jas mislam deka mnogu go oblekuvam, deka jas sum zamurliva, a loso pravam, se poti taka koga e poobleceno, pa vikam daj da prasam drugite majki kako gi oblekuvat za spienje. No spored ovaa dadenata tabela samo malku odstapuvame, do nekade se vklopuvame.

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.236
    Мојата боса е преку ден а пак за ноќе да не зборувам.Откриена спие цела зима.По боди на долги спие бидејки е откриена и надолу тенки пижами

12. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Моево еднаш го ставив во вреќичка и се утепа од вртење цела ноќ изгледа не му било удобно а се мислам пак да пробам вака многу се отскрива

13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Знам, свесна сум, ама нели велат на бебе плус еден слој од тоа што носиш ти. Јас и мм со 2 ќебиња се покриваме, не можам него само со едно тенко ќебенце да го оставам. Јас на еден ракав сум, тоа на 2. Не сум приметила да се поти во спиење, па веројатно му е таман. тоа си знае милото :D

На Saraa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Леле вчера го ставив малово да спие со боди и вреќичка одма жива вода каде да барам летна оваа е поставена

15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.847
    Допаѓања:
    142.440
    Ќерка ми не може покриена да спие и мрази вреќи. Спие можда саат време покриена и после се фрла. Затоа спие со боди на кратки и пижами и чорапи. Ако е ладно дебели пижами.

2 ќебиња и јорган мислам е премногу.

За надвор тренерки подебели и боди. Не ја облекувам многу оти се поти цела. За у кола на кратки па пред да излеземе ја облекувам.

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Ве послушав за покривањето. Пред 3 дена ги тргнав кебињата и го оставив само со јорганче. Наместо 3 пати колку што обично се буди, почна да се буди само 1. :) Сигурно од склет ми се будело детето. (facepalm)

17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Големава спие во летна вреќа. Под неа боди на долги и долни пижамчиња, без чорапи.
    Преку ден долни трењерчиња, чорапчиња, боди на кратки и тенко блузиче.

Малово во панталончиња со ногавичиња, боди плус тенко блузиче.
    Навечер исто, плус покриено со пелена/тенко кебе.

18. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Големиот спие во пижамки на долги покриен со едно кебенце
    Бебето исто пижамки и покриена со 2 кебенца едното е тенко другото малку дебело

19. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Мамички им облекувате ли уште хулахопкички на бебчињата преку денот?(преку ноќ моето спие само на пижами).Некако времето овие денови никакво ладно ми е и мене несакам пак да ми се разболе.Внатре температурата ни се движи од 20-23 го гледам подобро му е кога не е многу натрупан ама јас уште му облекувам хулахопки памучни под тренарчињата.

20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Јас мислам топло е за хулахопки, посебно за дома, не зезај. По дома никогаш не сум му ставила, јас се водам по себе. Јас дома со хулахопки не можам, склет ми е. Хулахопки само за надвор во зима. И сега сабајле кога беше ладно, за во градинка не му облакав, зошто мислам таму внатре ке зоврие. Туку во количка, па ако има потреба кебенце.
    Нема да ти се разболи од тоа, туку од вируси и бактерии, проветрувај често во собата каде што седите.

На sofi2107 и joy1 им се допаѓа ова.