Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Хулахопки на 23 степени е премногу. Ако е машко, нема потреба од хулахопки. На двајцава мои само првите неколку дена им облекував, после веќе не. Зимава ниеднаш на малово не му облеков хулахопки, а го вадев надвор.

2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Ни јас не облекувам веќе хулахопки,па и на 23 степени јок бре нема шанси,само со сукњичка или фустанче.Кај мене кога се роди сред зима надвор -20 па дома не и облекував само чорапчиња под шпихозните носеше.Еве ја и сега е таква,не трпи многу облека на неа.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Со памучно ќебенце не многу дебело. Веќе се стоплува не е потеебно греење. Башка на поладно поубаво се спие. Моето е скоро секогаш откриено, не трпи топло и поубаво спие.

4. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Znam deka temava e vo sto gi oblekuvate bebuski,megutoa neznam kaj da prasam...A sonsto gi pokrivate vo tekot na nokta ?
    Kaj mene periodov vo spalnata e 23-24...bebe mi spie vo bodi so dolgi,pantaloni(ili zivricki kako gi vikaat neznam),tenka vreka za spienje i so edno polarno kebence(prethodno so debelo zimsko go pokrivav i poveke naoblecwn ).
    Inaku sme 3+ meseci.

5. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Моето кере е 6 ипол, боди тенко со долги ракави и тенка блузичка и пизамчиња доле или памични хеланки и чорапчиња, навечер пижамчиња и ја покривам со тенко ќебенце. Синко многу го облекував и секогаш беше испотен.

6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Ние цела зима ја поминавме само со боди на прерамки пантолончиња блузичка чорапи.Хулахопки никогаш не сум му облекла.И сега исто се облекуваме само потенки блузи и панталони.А навечер го покривам со тенко кебенце оноа мекото мазното

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Мојот е таков страшен с'клетчија,нема шанси да го наоблечам.
    Зимата беше по дебели тренерки и ќебе замотан цело време само надвор,сега откако се стопли на маица по кратки си шетаме и кратки панталони.Навечер спие по тенки шпихозни без чорапи,или пижами и чорапи ако е бањат.Еднаш го наоблеков и мокра му беше косата од пот имаше на перничето локва вода буквално и од тогаш не го малтретирам.Како се облекувам јас,така и него.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Ме интересира како ги облекувавте летните бебиња за спиење. Дали по долги па потенко покриени.

9. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Боди без ракави,блузичка и панталончиња,летна вреќичка тенка памучна,чорапчиња веќе не. И ако залади ноќта му ставам памучно тенко кебенче или навлаката од јорганот (без јорган хехех)

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Денес стварно незнаев со што да го легнам, склет цел ден, а вечерва во соба 25 степени па му облеков боди по кратки и долни пижамки и чорапчиња. Прекриен е со тенко јорганче. Се мислев дали по долги или кратки ракави ама денес пекол е па решив кратки.

11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Бебчето ми е 20 дена и од пусто шубе ум мој да не и студе сеуште а држам со зивриња и боди на долги одоздоле некош наместо ѕивриња хулахопки еднаш до сеа на кратки боди сум и облекла ама мисл е време да ја разлабавам малце одоздола како е најправилно ? она приметувам склет ја фаќа мн сака поголичка да е а коа ке се препоти од плачење цела црвена по тело се праи дома држиме умерена темп до 23 макс некоаш и 21 е ..

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.463
    Лелее хулахопки на бебче од 20 дена.Немој те молам тоа чудо.Ке ти се нафрли цела

На sofi2107, majavel1 и Poppins им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Poppins полошо е за бебе да му е жешко, не можат да регулираат топлина, затоа се нафрлаат по телото. На 23 степени греота е да се мачи со хулахопки. Моето се роди во ноември, не беше многу ладно и на сите контроли по раѓање сестрата му ги вадеше хулахопките, и престанав и тогаш да му ставам, а не на толкава температура.

На joy1 и Poppins им се допаѓа ова.
  14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Првото ми се роди во јуни. Првите денови не беа многу топли, па дома седеше по боди на долги и пантолончиња памучни тенки. Кога фати пекол топло во јули го ставив по боди на кратки и кратки пантолочиња или приквечер долги пантолони тенки. А ноке памучни тенки шпикозни целосни и кебенце. Капче и ракавички не сме ставиле. Бабите ме правеа луда како бебе од месец дена по кратки и како ноке без капа. Им реков кога вие ке ставите капа за спиење тогаш и него ке му ставам.
    Така планирам и за второво во зависност од временските удлови.

На Poppins и joy1 им се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    агх се осеќам као идиот (facepalm) среќа некој пат беше тоа до пред некоа ден и дома се беше околу 20 сега наеднаш крена 23 овие два дена веќе зазежи и одма а раслеков денес свеки иде одма ја покрива :swear: ааа зивриња не би о сметале уште некое време дури не фатат ептен жештини или ? да не носи ништо одоздоле ? и за навечер на
    спање што е соодветно за покривање ? аа ми се имаше зацрвенето иначе онака по тело и веќе денес се познава малце пожешко и ич не држи се поти на чело косичка оти имаме мн и се на врат испотенка ..
    Во право сте деф од денес мој ред и вака не постариве да ми а трупаат па и јас по тој ум :drunk:

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    mami, od vcera stana mnogu toplo vremeto, pravi letni temperaturi se vcera i denes. Bebe e tocnon 6m, navecer za spienje go oblekov po bodi bez rakavi, pizamka nagore kratki rakavi, nadolu dolniot del se dolgi i bez corapcinja. Go pokrivam so tenko pamucno kebence. Site me zapnaa, kako po kratki rakavi da spie bebeto koga racete mu se otkrieni, po dolgi pizamcinja da bilo:smirk: Kako spijat vasite bebusi sega od ko se stopli tolku?

17. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Моево во Март се роди па ѕиври не му облеков,нема потреба да го наоблекуваш греота е. Ако е машко можеш по јајцињата да видиш дали му е жешко. Нас педијатарот не искара да не го наоблекувам јајцињата како каша му беа,како на стар човек :)

18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Вчера и јас го соблеков по кратки. Беше на боди и на шпикозни и цело време се превртуваше и се будеше од што му беше склет. Му ги соблеков шпикозните и остана по боди на кратки, а надолу му облеков тенки пижамчиња, без чорапи. Дете си продолжи до сабајле без да се разбуди. Инаку 5+ сме.

19. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Денес цел ден сме по летни шпихозни по дома, надвор бевме по боди на кратки и тенки долни тренерчиња, а сега за спиење по боди на кратки тенки долни пижами без чорапи и покриен со памучно кебенце

20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    По боди и се открива цела вечер.