Хулахопки на 23 степени е премногу. Ако е машко, нема потреба од хулахопки. На двајцава мои само првите неколку дена им облекував, после веќе не. Зимава ниеднаш на малово не му облеков хулахопки, а го вадев надвор.
Ни јас не облекувам веќе хулахопки,па и на 23 степени јок бре нема шанси,само со сукњичка или фустанче.Кај мене кога се роди сред зима надвор -20 па дома не и облекував само чорапчиња под шпихозните носеше.Еве ја и сега е таква,не трпи многу облека на неа.
Со памучно ќебенце не многу дебело. Веќе се стоплува не е потеебно греење. Башка на поладно поубаво се спие. Моето е скоро секогаш откриено, не трпи топло и поубаво спие.
Znam deka temava e vo sto gi oblekuvate bebuski,megutoa neznam kaj da prasam...A sonsto gi pokrivate vo tekot na nokta ? Kaj mene periodov vo spalnata e 23-24...bebe mi spie vo bodi so dolgi,pantaloni(ili zivricki kako gi vikaat neznam),tenka vreka za spienje i so edno polarno kebence(prethodno so debelo zimsko go pokrivav i poveke naoblecwn ). Inaku sme 3+ meseci.
Моето кере е 6 ипол, боди тенко со долги ракави и тенка блузичка и пизамчиња доле или памични хеланки и чорапчиња, навечер пижамчиња и ја покривам со тенко ќебенце. Синко многу го облекував и секогаш беше испотен.
Ние цела зима ја поминавме само со боди на прерамки пантолончиња блузичка чорапи.Хулахопки никогаш не сум му облекла.И сега исто се облекуваме само потенки блузи и панталони.А навечер го покривам со тенко кебенце оноа мекото мазното
Мојот е таков страшен с'клетчија,нема шанси да го наоблечам. Зимата беше по дебели тренерки и ќебе замотан цело време само надвор,сега откако се стопли на маица по кратки си шетаме и кратки панталони.Навечер спие по тенки шпихозни без чорапи,или пижами и чорапи ако е бањат.Еднаш го наоблеков и мокра му беше косата од пот имаше на перничето локва вода буквално и од тогаш не го малтретирам.Како се облекувам јас,така и него.
Боди без ракави,блузичка и панталончиња,летна вреќичка тенка памучна,чорапчиња веќе не. И ако залади ноќта му ставам памучно тенко кебенче или навлаката од јорганот (без јорган хехех)
Денес стварно незнаев со што да го легнам, склет цел ден, а вечерва во соба 25 степени па му облеков боди по кратки и долни пижамки и чорапчиња. Прекриен е со тенко јорганче. Се мислев дали по долги или кратки ракави ама денес пекол е па решив кратки.
Бебчето ми е 20 дена и од пусто шубе ум мој да не и студе сеуште а држам со зивриња и боди на долги одоздоле некош наместо ѕивриња хулахопки еднаш до сеа на кратки боди сум и облекла ама мисл е време да ја разлабавам малце одоздола како е најправилно ? она приметувам склет ја фаќа мн сака поголичка да е а коа ке се препоти од плачење цела црвена по тело се праи дома држиме умерена темп до 23 макс некоаш и 21 е ..
@Poppins полошо е за бебе да му е жешко, не можат да регулираат топлина, затоа се нафрлаат по телото. На 23 степени греота е да се мачи со хулахопки. Моето се роди во ноември, не беше многу ладно и на сите контроли по раѓање сестрата му ги вадеше хулахопките, и престанав и тогаш да му ставам, а не на толкава температура.
Првото ми се роди во јуни. Првите денови не беа многу топли, па дома седеше по боди на долги и пантолончиња памучни тенки. Кога фати пекол топло во јули го ставив по боди на кратки и кратки пантолочиња или приквечер долги пантолони тенки. А ноке памучни тенки шпикозни целосни и кебенце. Капче и ракавички не сме ставиле. Бабите ме правеа луда како бебе од месец дена по кратки и како ноке без капа. Им реков кога вие ке ставите капа за спиење тогаш и него ке му ставам. Така планирам и за второво во зависност од временските удлови.
агх се осеќам као идиот среќа некој пат беше тоа до пред некоа ден и дома се беше околу 20 сега наеднаш крена 23 овие два дена веќе зазежи и одма а раслеков денес свеки иде одма ја покрива ааа зивриња не би о сметале уште некое време дури не фатат ептен жештини или ? да не носи ништо одоздоле ? и за навечер на спање што е соодветно за покривање ? аа ми се имаше зацрвенето иначе онака по тело и веќе денес се познава малце пожешко и ич не држи се поти на чело косичка оти имаме мн и се на врат испотенка .. Во право сте деф од денес мој ред и вака не постариве да ми а трупаат па и јас по тој ум
mami, od vcera stana mnogu toplo vremeto, pravi letni temperaturi se vcera i denes. Bebe e tocnon 6m, navecer za spienje go oblekov po bodi bez rakavi, pizamka nagore kratki rakavi, nadolu dolniot del se dolgi i bez corapcinja. Go pokrivam so tenko pamucno kebence. Site me zapnaa, kako po kratki rakavi da spie bebeto koga racete mu se otkrieni, po dolgi pizamcinja da bilo Kako spijat vasite bebusi sega od ko se stopli tolku?
Моево во Март се роди па ѕиври не му облеков,нема потреба да го наоблекуваш греота е. Ако е машко можеш по јајцињата да видиш дали му е жешко. Нас педијатарот не искара да не го наоблекувам јајцињата како каша му беа,како на стар човек
Вчера и јас го соблеков по кратки. Беше на боди и на шпикозни и цело време се превртуваше и се будеше од што му беше склет. Му ги соблеков шпикозните и остана по боди на кратки, а надолу му облеков тенки пижамчиња, без чорапи. Дете си продолжи до сабајле без да се разбуди. Инаку 5+ сме.
Денес цел ден сме по летни шпихозни по дома, надвор бевме по боди на кратки и тенки долни тренерчиња, а сега за спиење по боди на кратки тенки долни пижами без чорапи и покриен со памучно кебенце