1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    32.494
    Денеска почнавме малку летна шема 8)
    Боди на прерамки, и на кратки ракави, тенки долги хеланки или до колено и без чорапи. Навечер ако ја допре макар и нешто тенко, како кофа вода да сум и фрлила... жива вода е.

2. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Керка спие по боди на кратки и пижамчиња без чорапи и синко исто само керка е покриена а синко а го покријам одма станува..Дома овие денови е претопло 28-29температура ако работи климата и до 25пага но пак е жешко штом ја гасам пак исто..А преку ден и двајцата се на кратки ракавчкиња и тренерки/хеланки

3. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    1.456
    Мајки нова сум на форумов имам бебенце 5 месеци за надвор го облакам по кратки а за дома еве не сум паметна со времево. И навечер како ги облакате, со што ги покривате?

На Milenalena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    6.716
    За спиење боди по долги и ѕиврички, покриена со летно јорганче.

На Selest му/ѝ се допаѓа ова.
  5. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Мами 26 степени ми е во собава:sweat:бебево топло му е ми се буди,јас веќе незнам што да го облечам. Моментално спие по боди по кратки и тенки долни пижами. Покриен е само со тетра на половината. Како ги облакате вашите бебушки деновиве кога е пекол?

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.539
    Допаѓања:
    336.113
    Намалете ја Т во собата

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.269
    Допаѓања:
    148.948
    Мојот и надвор и внатре е само на боди без ракави и голи ноџиња. Ни чорапи ни ништо не носи и не трпи.
    Еве и сега така спие, само со ќебенце потенко е покриен. Ако му е топло тргни пижамчињата од него, види како ќе реагира. :)

На majavel1 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  8. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.888
    Синко ми е роден во април. Никогаш хулахопки не сум му облекла нит две блузи. Деновите кога беше поладно ми е во боди со долги и панталончиња, за надвор и за спиење. А сега кога е топло еве и вечерва е со боди по кратки ракави, кратки панталончиња и тенки чорапчиња, покриен е со чаршавче тенко. Така и надвор излагаме на топлото и воопшто не го покривам. Сепак сметам дека треба да се облакаат како што се облакаме и ние. Мајка ми мене и сестра ми на тој принцип не облакала, еве ме 37г и здраствената книшка ми е празна ;) Сметам и дека пренатрупано бебе со облека во иднина на секоја промена на време ќе се разболува. Ги имам за пример такви во кругот на пријатели. Башка да напоменам синко ми е склетџија, неколку пати го пресоблакам во текот на денот зашто се поти. Поготово дур го дојам жива вода се прави, дури и косата му е мокра ( има многу коса ) ;) . Инаку станот ни гледа накај југ што значи дома ни е пекол, клима не уклучувам ми е страф да не направам беља да го настинам.

На SofiMar_ и LadyC им се допаѓа ова.
  9. mamitaa

mamitaa Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    365
    Син ми кога е вака жешко како денес е само по боди на кратки ракави надоле гол и само чорапчиња на нозете. Ич несака жешко налку повеќе да го облечам одма кенка. И навечер кога е топло спиеме нагоре на кратки надоле пижамчиња на долги и покриени со тенка пелена.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.264
    Цел ден сме по боди на кратки само и со клима. Се мислам вечер дали да не го покривам или да отворам прозор и да го покријам. Вие како правите?

11. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Епа знам ама клима тек нареден месец ке ставиме, до тогаш ле се вариме :sweat:

12. anjathesaint

anjathesaint Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    110
    Мајки, извинете ако прашањево не е за оваа тема, можете да го преместите.... но ме интересира една работа. Чекам да се породам неделава или најдоцна до 25ти јуни и на мисла сум што да понесам за бебето кога ќе излегуваме од болница со оглед на времево во Скопје? Стринки и тетки викааат шпихозни на крратки и одозгора боди на долги, чорапи и не знам уште што..... и ме збунија!!! Добро ќе ми дојде искрен совет. Фала ви однапред ;)

13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.779
    Боди на прерамки и тенки памучни шпикозни на долги. Во колата претходно да биде регулирана тт, да не е жешко.

14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    E kako be dolgi pa kratki od gore hahaah
    Imaj spremno bodi kako sto kaza clenkata pogore no ako e mnogu zesko samo na spihozni iznesi go.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  15. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Овие неколки дена седи само по боди на кратки ракави. Ни ѕиври, ни чорапи.
    Преку ден го покривам со обична тетра пелена, а навечер со ептен тенко ќебенце.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.723
    Мајки на женски бебиња сакам да ве прашам дали од раѓање им стававте покрај памперсот и тетра и шветска пелена?мене првото ми е машко и се роди во лето и освен памперс ништо др не ставав за карлицата , а еве сега чекам женско и здравје август треба да се породам ,па незнам дали може за женско само памперс или мора и од дргугиве пелени плус..

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.539
    Допаѓања:
    336.113
    јас не ставав

На Elenche87 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    21.309
    И моето е женско родено на жешко и не ставав друго освен стандардно пелено за еднократна употреба- памперс, дајперс и сл.
    Подоцна за месец два кога отидовме на ортопед ни го потврди истото дека нема потреба и дека самата пеленка е сама за себе широк повој.

На Elenche87 и irena.1 им се допаѓа ова.
  19. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.723
    Епа супер и јас така за синот правев ,и тоа сега се чудам на жешково уште широк повој да го сварам детето..

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    13.903
    Деновиве сме само по боди на кратки или на прерамки. Ни чорапки, ништо. Така е преку ден, така спие. Покриен само со тенко претенко ќебе или тетра.

На majavel1 и НаталиЛили им се допаѓа ова.