Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.474
    Денеска почнавме малку летна шема 8)
    Боди на прерамки, и на кратки ракави, тенки долги хеланки или до колено и без чорапи. Навечер ако ја допре макар и нешто тенко, како кофа вода да сум и фрлила... жива вода е.

2. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Керка спие по боди на кратки и пижамчиња без чорапи и синко исто само керка е покриена а синко а го покријам одма станува..Дома овие денови е претопло 28-29температура ако работи климата и до 25пага но пак е жешко штом ја гасам пак исто..А преку ден и двајцата се на кратки ракавчкиња и тренерки/хеланки

3. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.456
    Мајки нова сум на форумов имам бебенце 5 месеци за надвор го облакам по кратки а за дома еве не сум паметна со времево. И навечер како ги облакате, со што ги покривате?

На Milenalena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    За спиење боди по долги и ѕиврички, покриена со летно јорганче.

На Selest му/ѝ се допаѓа ова.
  5. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Мами 26 степени ми е во собава:sweat:бебево топло му е ми се буди,јас веќе незнам што да го облечам. Моментално спие по боди по кратки и тенки долни пижами. Покриен е само со тетра на половината. Како ги облакате вашите бебушки деновиве кога е пекол?

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.463
    Намалете ја Т во собата

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мојот и надвор и внатре е само на боди без ракави и голи ноџиња. Ни чорапи ни ништо не носи и не трпи.
    Еве и сега така спие, само со ќебенце потенко е покриен. Ако му е топло тргни пижамчињата од него, види како ќе реагира. :)

На majavel1 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  8. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Синко ми е роден во април. Никогаш хулахопки не сум му облекла нит две блузи. Деновите кога беше поладно ми е во боди со долги и панталончиња, за надвор и за спиење. А сега кога е топло еве и вечерва е со боди по кратки ракави, кратки панталончиња и тенки чорапчиња, покриен е со чаршавче тенко. Така и надвор излагаме на топлото и воопшто не го покривам. Сепак сметам дека треба да се облакаат како што се облакаме и ние. Мајка ми мене и сестра ми на тој принцип не облакала, еве ме 37г и здраствената книшка ми е празна ;) Сметам и дека пренатрупано бебе со облека во иднина на секоја промена на време ќе се разболува. Ги имам за пример такви во кругот на пријатели. Башка да напоменам синко ми е склетџија, неколку пати го пресоблакам во текот на денот зашто се поти. Поготово дур го дојам жива вода се прави, дури и косата му е мокра ( има многу коса ) ;) . Инаку станот ни гледа накај југ што значи дома ни е пекол, клима не уклучувам ми е страф да не направам беља да го настинам.

На SofiMar_ и LadyC им се допаѓа ова.
  9. mamitaa

mamitaa Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    365
    Син ми кога е вака жешко како денес е само по боди на кратки ракави надоле гол и само чорапчиња на нозете. Ич несака жешко налку повеќе да го облечам одма кенка. И навечер кога е топло спиеме нагоре на кратки надоле пижамчиња на долги и покриени со тенка пелена.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Цел ден сме по боди на кратки само и со клима. Се мислам вечер дали да не го покривам или да отворам прозор и да го покријам. Вие како правите?

11. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Епа знам ама клима тек нареден месец ке ставиме, до тогаш ле се вариме :sweat:

12. anjathesaint

anjathesaint Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    110
    Мајки, извинете ако прашањево не е за оваа тема, можете да го преместите.... но ме интересира една работа. Чекам да се породам неделава или најдоцна до 25ти јуни и на мисла сум што да понесам за бебето кога ќе излегуваме од болница со оглед на времево во Скопје? Стринки и тетки викааат шпихозни на крратки и одозгора боди на долги, чорапи и не знам уште што..... и ме збунија!!! Добро ќе ми дојде искрен совет. Фала ви однапред ;)

13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Боди на прерамки и тенки памучни шпикозни на долги. Во колата претходно да биде регулирана тт, да не е жешко.

14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    E kako be dolgi pa kratki od gore hahaah
    Imaj spremno bodi kako sto kaza clenkata pogore no ako e mnogu zesko samo na spihozni iznesi go.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  15. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Овие неколки дена седи само по боди на кратки ракави. Ни ѕиври, ни чорапи.
    Преку ден го покривам со обична тетра пелена, а навечер со ептен тенко ќебенце.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Мајки на женски бебиња сакам да ве прашам дали од раѓање им стававте покрај памперсот и тетра и шветска пелена?мене првото ми е машко и се роди во лето и освен памперс ништо др не ставав за карлицата , а еве сега чекам женско и здравје август треба да се породам ,па незнам дали може за женско само памперс или мора и од дргугиве пелени плус..

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.463
    јас не ставав

На Elenche87 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    И моето е женско родено на жешко и не ставав друго освен стандардно пелено за еднократна употреба- памперс, дајперс и сл.
    Подоцна за месец два кога отидовме на ортопед ни го потврди истото дека нема потреба и дека самата пеленка е сама за себе широк повој.

На Elenche87 и irena.1 им се допаѓа ова.
  19. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Епа супер и јас така за синот правев ,и тоа сега се чудам на жешково уште широк повој да го сварам детето..

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Деновиве сме само по боди на кратки или на прерамки. Ни чорапки, ништо. Така е преку ден, така спие. Покриен само со тенко претенко ќебе или тетра.

На majavel1 и НаталиЛили им се допаѓа ова.