Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @emkaemka на предавањата докторката кажа ладни раце-нозе не се индикација за студ кај мало бебе. Така да не се води по тоа. Пипкај кај вратчето.

На pile30, karibian, Seduction и 3 други им се допаѓа ова.
  2. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Што мислите дали е многу облечено маиче на кратки или прерамки,боди со долги и шпикозни или пижами за спиење.и ставам и чорапчина над шпикозните или пижамите за да и ги држи подобро оти сеуште ни се големи и и се мафтат.се водам по тоа дека треба да носи едно плус од мене за да и биде топло

3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Знам, по носето треба да се водиме..
    Не ни мислам дека му е ладно само ми е жал што му се камен ладни ноџињата, дури побелени од студ :( за навечер кога е покриено со ќебенце и јорганче му се потоплички, ладни ама по ОК..

На stevemila, mal.ecka и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    И на мојава рацете камен, дури модри. Докторката ми кажа читирам: па да, да знам така треба. Рече по носето да гледам дали и е ладно, а ако се и образите и носето ладни тогаш сме го изладиле премногу.
    Кога одиме кај неа, ги гледам децава, само по чорапки,ѕиркаат голи ноџиња, а јас за надвор само хулахопки јакниче и кебе плус. Па си викам мн ја облакам.

На stevemila, mal.ecka и emkaemka им се допаѓа ова.
  5. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.543
    Јас мојата со боди по кратки чорапчиња шпихозни и во вреќичка. Во 5 сабајле пуштаат парно без гајле мајка

На Klarisaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    На маливе им облекувам боди по долги ракави, чорапчиња и најчесто шпикозни плишани.
    Големата носи боди по долги, чорапи( кои експресно ги ваѓа) и пижами.

На stevemila и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.188
    Допаѓања:
    124.690
    Периодов доколу носи подебелка блуза има боди на кратки. Ако е со потенка боди на долги. Тренерчиња надолу и чорапчиња и топлинчиња. Се случи 2,3 дена отсабајле дури се згрее дома да му облечсм хулахопчиња за 2,3 саати. Насабајле и тенко елече памучно врз блузичето.

На Mari-Ja, muchacha_a и orhideea им се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.947
    Нас дома ни е околу 22 степени. Ја облакам со боди по долги, тренерчиња и чорапи. За спиење ние 18/19 степени и ја ставам во не многу дебела вреќичка покриена со тенко ќебенце. Ме советуваат да и облакам хулахопки, ама си има бутчиња жал ми е да ја стегам. И за годинка хулахопките и се тесни.

На muchacha_a, manako1 и orhideea им се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Hulahopki na minus nadvor koga ke setate :)

На stevemila, Mari-Ja и Luna91 им се допаѓа ова.
  10. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Јас за преку ден за дома му облакам боди на долги, тенки трењерки и чорапи, дома ни е 22-23 стрпени. многу често е бос, одма ги вади чорапите.
    За надвор исто само плус ѕиври и капче.
    За спиење боди по долги, пижами, чорапи и не многу дебела вреќа, околу 20 степени е.
    Прпчитав некаде дека треба да се водиме според носето и образите, на моево кога спие му се ладни

11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Преку ден синко е во боди на прерамки или боди на ракавчиња, одозгора тренерчиња или шпикозни, чорапи тенки и топлинки.
    За спиење е само со пелена и шпикозни со ногавички или само во пижамки ( без боди одоздола ) и тенки чорапчиња. Покриен во не многу дебело ќебенце. Некогаш и без чорапчиња спие.
    Склетџија е и се препотува ако е наоблечен.
    Капче по дома никогаш не сме ставиле од кога е роден иако има многу коса ниту ракавички како бебе. Со фен ретко сушиме коса.
    За надвор, над алиштата како е по дома само скафандер му облакам.

На stevemila и Mia.milicka им се допаѓа ова.
  12. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Кај нас дома е 22-23. Ја облекувам по боди на куси ракави и шпикозни памучни или место шпикозни хеланчина, блузе тенко на долги и чорапчиња. За спиење исто со шпикозни памучни и во вреќа за спиење покриена со танко кебенце. Каде што спиеме не грееме само пред да ја легнам пуштам малку колку да се замлачи.
    За надвор исто како дома плус во скафандер и капче плетено покриена со кебенце и зимската прекривка на количката. Гледам скоро секој ден да ја извадам барем по половина час освен кога дува многу ветер или врни.

13. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Po doma so bodi po dolgi rakavi, tenki dolni trenerki i corapcinja i pak mu e mokro glavceto... Za nadvor ja oblekuvame i gornata trenerka, jakna, kapce tenko i samo vo vrekja (imame so merino krzno) vo kolickata. Hulahopki do sega ednas oblekovme za nadvor, vo kengur deka go nosevme i bese - 2 inaku rano e. Za spienje, bodi po preramki i pizamki dvodelni ili spihozni. Spie otskrien, posto e premnogu toplo doma.

14. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    Како ги облекувате малите на -6 степени на снег?
    Боди на долги ракави, хулахопки, блуза, дуксер, панталони, чорапи и дебело палто, капче и ракавици доволно е? Или многу?

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    По дома е во памучни шпихозни, боди со долги и чорапчиња. Ако носи плишани шпихозни, доле и облекувам боди со кратки.

На karibian и stevemila им се допаѓа ова.
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Nemozes da go oblekuvas isto kako go oblekuvaat vo Mk. Za Mk -6 e studeno, kaj tebe e sala.

Ne ti reba nikakva maica dolna, corapi, bluzicka i jakna. Rakavici i kapa se razbira.
    Tolku e dosta.
    Utre ke bide -30 kako togas ke go obleces?
    Kaj da odis sekade e toplo.
    Ako zivees vo stan frci od toplina, ako si vo kuka i tamu e toplo pa duri i vo garaza. Bare ovde na ogrev ne se stedi.
    Rastura toplo kako vo Californija.

На stevemila и SofiMar_ им се допаѓа ова.
  17. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Боди на прерамки, тренерки, чорапи, но ги вади и почесто е боса.
    За спиење боди по прерамки и пижами, без чорапи.
    За надвор исто како дома плус јакна и обавезно капа, без шал и ракавици. Ако дува тогаш шал.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Кај нас дома температурата е околу 24 °с и го облекувам во боди по долги ракави и тренерчиња или шпикозни и термо чорапчиња, а ако е во тенки чорапчиња + топлинки. За надвор само додаваме капче и во скафандер.
    За спиење температурата е од 19-21°с и носи боди по долги и тенка целосна пиџамка со ногавичи без чорапчиња. Го ставам во тенка вреќичка и го покривам со не многу дебело кебенце. Сега си нарачавме дебела вреќичка па ќе видиме како ќе биде со неа.

19. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Многу е за -6.
    Јас лани го облекував со боди со кратки, блуза/дуксер или тенка маичка на долги и потенка блуза, подебели панталони или тенки хулахопки и тенки панталони. Одгоре зимска јакна, капа и ракавици ако сака ако не без ракавици и со капата од јакната.

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Ние сме 4 месеци и кај нас сега е толку -6 па и поладно. Го облекувам танко боди по долги, хулахопки, чорапчина, тренерки, капа и скафандер, така во количка и не го покривам со ништо од горе.

На duffi, SofiMar_ и karibian им се допаѓа ова.