Дома ни е 22 степени дневна темп а ноќна се спушта 20 макс 19. Капа и ракавички му немам апсолутно никогаш ставено за по дома, па ни послее бањање. Капа носи само надвор кога дува ветер и е ладно. Инаку е облечен чорапи, боди на долги и шпикозни или тренерчиња. За спиење носи боди и потенки шпикозни или пижами. За надвор кога е ладно ама баш ладно со скафандер и капа а одоздола облечен ко за по дома. Кога е времето како денес над 7-8 степени јакна и капа. Ретко кој ден не сме излегле од дома. Хулахопки му имам облечено еднаш за шетање кога беше поладно а не сакав во скафандер да биде туку со јакна. Презатоплени домови и натрупани бебиња водат кон чести настинки. Се горе напишано се однесува на летно бебе. Да имав зимско бебе првиот месец, месец ипол ќе го облекував потопло за дома или ќе држев повисока темп дома бидејќи новороденче нема никаква терморегулација а е научено и бара удобност и топлина како во матката на мајката. Па и капа може ќе му ставав после бањање 15мин или со фен оддалеку ќе сушев ако има коса. Ако нема ништо од тоа.
Jas na 22 ke zamrznam..kaj nas 25 a ako e mm doma i potoplo.Raboti na otvoreno pogolem del od rab.vreme i premrznat e pa si idi i neznae kolku drva stava.Tuka ima kavgi.
Многу е тоа, не чини за бебето. На таа температура од 25 степени и над тоа, бебе треба само во боди да е облечено. Исто како во лето.
Znam, zatoa oblekuvam skroz tenki spikozni. Jas sum sekogas prepotena a mm se tresi.Zimata se pogodi topla kukata so izolscija i nemozime da ja pogodime temperaturata.
Kaj nas e okolu 22 stepeni, a za spienje 17,18 Devojceto e obleceno vo bodi i spikozni. Bodito zavisno ali najcesto na dolgi. A maliot e so bodi na dolgi i pizami
Женички јас мака си имам. Сакам нешто од мерак облека да купам ама терминот ми е средона на јули и сите различно ми зборат. Аууу никако намкратки, нема да го облечиш бебето на кратки, други па обратно. Незнам шо да гледам и купам прво дете ми е како изгубена сум и во однос на бројчињата и во однос на ова погоре. Нормално дека навечер ќе го облекувам на тенки долги ракави или тенко дуксерче ама преку ден како? Поручек ако излезиме да шетаме сепак лето е жешко е страв ми е да не го сварам или премрзнам. Незнам кои бројчиња да ги купам за почеток, да не изнакупам мн парчиња па да не стигниме да ги облечиме. Ааај ќе си приумрљм, ај помогнете ми,насочете ме плиис
@Angel.girl на бебето му треба некое време адаптација на "новата" температура надвор од стомак, со долги ќе си земеш секако, но не претерувај, пола гардероба нека биде и на кратки ракавчиња или без. Првата ќерка ми е во јуни, веќе на месец дена беше само во боди без ракави инаку цела се исфрлаше со вруќици. Како ти е на тебе, така и на бебето а во суштина бебињата повеќе трпат студ отколку жешко време.
Јули и август се многу топли месеци сигурно нема да го замрзнеш и нормално ќе го облечеш бебето во кратки ракави, ќе се ориентираш според тебе. За големините никогаш не купувај нај мал број од оние за новороденчиња, бебината брзо растат од недела во недела се познава дека пораснало, за сигурно купи си 3 до 6 месеци и не купувај многу пред да се роди Оти не знаеш дали ќе се роди мало или по големо. Исто и за памперсите важи не земај нај мал број Оти за 2 дена нема да одговараат.
Моето е родено во јуни. Кога искачавме од болница врнеше истураше, како есен беше. За искачање имав и со долги и со кратки спремно, излезе со долги од болница. Во јули фати пекол, буквално шеташе само на памперс и боди на кратки ракави. Така да ти требаат и такви и такви.
Јас се породив во јули. Поголем дел од облеката ми беше по кратки и не згрешив. Беше пекол топло. Најголем дел од денот беше само по боди по кратки и памперс. Си имав и комбинации по долги кои негде во септември почнав да и ги облекувам. Земав најчесто големина од 0-3 месеци имав и некои за 0 месеци. На почеток најискористени ми беа за 0 месеци затоа што бебе се роди ситно. Се зависи какво лето ќе биде и колкаво ќе се роди бебето.
Бебчо кај мене се роди лани средина на јули. Првата недела на контрола во Систина го однесов по боди на долги и долни шпикозни. Кога го видоа ме искараа дека беше жешко надвор. Долните си ги кренав во ташна и останавме да си одиме само по боди. И тоа ми рекоа дома да го пресоблечам и да биде само на боди на кратки и чорапчиња. На клима го чував, ми рекоа 22степена да е, може да биде постојано пуштена само не директно во него. Мене ми беше страв па 24-25 ја држев. Кога дремеше со тетра пелена само го покривав. И така го поминавме цело лето голи
Јас па многу сум против купување поголем број зошто брзо ќе растело. Ајде среќа летно бебе имаш и да му е поголемо бодито таман да не го поти. Секако ќе ти биде само по боди и чорапи поголем дел од времето. Ама зимско бебе и се да му виси??? Па како ќе се стопли тоа бебе. Имав купено најмногу 62ки(му висеа првите два несеци после колку толку ок), нешто 50ки кои ептен кнап беа само една недела носени ама па затоа еден месец а може и повеќе 56ки му беа баш таман без да се развлекува облека по бебе. Моето 8ми август родено од прв ден само по боди или на прерамки или на кратки ракави и чорапи беше по цели денови. Шпикозни на кратки ракави и ногавици носеше чат пат, а навечер за спиење боди на кратки и долни шпикозни затворени кај нозете. Според мене ти требаат 56ки и 62ки. На долги имај алишта сепак барем неколку за во случај да фати некој ладен бран сред лето
Ај да си прашам и тука. Гледам многу купувате маички на кратки (и јас купив, не дека не ) ама облекување со боди на прерамки и маичка на кратки ќе остане за јуни, јули... или и пролетва планирате така? Сакам од ХМ да нарачувам (а и од кај нас кога ми се свиѓа нешто) па да знам дали поголемо бројче да купам за тие на кратки. И уште нешто (не знам за во која тема ми е прашањево). Како одат бројчињата на кондурчиња? 18,19... за која возраст се?