Како го облекувате вашето бебе?

Discussion in 'Бебе' started by sweet.woman, Oct 18, 2011.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ко ќе почнам јас и бебе ќе почне да шета на кратки :)

2. Annath

Annath Форумски идол

За кратки кој како сака, моиве на боди по кратки си беа цела зима кога беа мали.

А за кондурчиња, зависи од ноџето. 18-19 ти се од 10-11 месеци, некои и на година носат толкаво бројче, зависи од стапалото. А богами и од калапот на чевлите.

gjoker4e and Minnie-e like this.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

@Minnie-e Дали ќе е на кратки или долги зависи и од времето. Пролетта е малку шашава, непердвидливо е времето.
    Ти планири си да му одговараат големините за мај , јуни, јули, август и септември... Во мај јас на мојата со боди на прерамки и одозгора маичка ја облекував , летото воглавном само на боди на прерамки и чорапчиња беше.

Minnie-e likes this.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Vo juli bodi i maica ne. Ili ednoto ili drugoto

Kitten, Minnie-e and snegulkata like this.
  5. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Јас планирам пролетва кога ќе биде над 20c да го облекувам во боди без ракави и плус едно боди по кратки ракави, кога ќе биде 30c веќе само со едно, или кратки или без ракав.

Сега дека е под 20c е со едно без ракави и едно со долги одозгора, а за излегување, зависи, ако седиме на сонце само така, ако е под сенка и едно џемперче откопчано или закопчано, зависи од температурата.

Minnie-e likes this.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Моево здравје треба јули-август да биде, планирам само памперс да му ставам :rofl: Поевтино и попрактично, здравје :lol:

sanja.burgundy and TeddyGrey like this.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Така кажи, не јас тупам мозок дали ќе му е топло или ладно...:sun::lol::rofl::rofl::rofl:

NarCis@ likes this.
  8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Синко цело лето го помина во вакви:

Најпрактично нешто, имавме околу 7-8 пара и само нив ги менувавме, ниту бодиња, ниту маички не ни беа потребни. Беше 6,7,8 месеци.

9. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Мојата се роди 30 јуни и откако се роди до септември беше само по вакво или боди на куси/прерамки. Најпрактични се навистина. И за навечер ја вадев по вакви само покриена со тетра пелена.

10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Топло ќе му биде, освен ако не се поремети времето и да изненади со снег :worried: :D

TeddyGrey likes this.
  11. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Требаше јас @Bebulleee да си ја прашам :D.
    @kukla21 јас сум во кратки од пред еден месец, а мм цела година е по кратки, за надвор само јакна одозгора.
    Читајќи вака се прашувам што му правиме на бебушко. Боди по кратки почнав од скоро да му облекувам, претходно боди по долги и блуза по долги, а температура дома не кажувам :sweat:.
    Туку сега ме замисливте, блузичкиве по долги секако ќе ги искористам, така? Бебе ќе прави 3м за неколку дена а блузичките уште му се големки, 68 се. Ама па пролет има и свежи денови, навечер...?

emkaemka likes this.
  12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Доле кимоно или на куси и блузето :)

snegulkata, emkaemka and Minnie-e like this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Зависи од бебе до бебе, имам 18ка патичиња синко ги носеше кога беше 7-8 месеци :)
    Чичко Гулг се знае :D
    A девојкава има 5м и 16ка и се големи... вчера и купив, а не ја носев со мене, 16ка... толку мали ми изгледаа, викам овие и мали да не и се... доаѓам дома и клапаат :D

Approximate Age Age EU UK
    0-3 month 16
    3-6 month 17
    6-9 month 18
    9-12 month 19

Minnie-e likes this.
  14. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Сега гледам на старките од конверс пишува 17ка 0-3 а 18 3-6. Он уште си ги носи 17ка ама различен бренд, различен калап. Ми се свиѓаат едни од ХМ и мислев 18ка да земам (најмали им се) ама не знам калапот каков им е.

mariz likes this.
  15. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Ниту еднаш не му облеков две со долги едно врз друго, мене ми се чини ќе пукне од склет детето, башка зимава не беше воопшто ладна, ама сепак зависи како ви е температура дома, ние дома сме по кратки, па него две со долги ми е жал да му облечам, а за спиење видов дека неколку пати се испоти и воопшто маица одоздола не му облекувам, само пиџмчињата и јорганчето, толку, има и едни без стапалца и така со боси ноџиња без чорапчиња си спие, може јас грешам, не знам. :)

Иначе блузите ќе ги износи, има поладни денови во април и мај, па и јуни. ;)

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Кој живее под Пелистерот знае како ги облекува децата. Тука сме во такво место што летно време е најжешко а зимно најладно. Сепак сите си знаеме децата како дс ги облечеме. Ако нешто им смета сами ќе кажат :)

17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

И јас така го шетав моето памперс и едвај некогаш боди ама дете си плачеше се и сега сфаќам дека е плачело пд што му е било ладно не е билп грчеви 24/7.

Bebulleee likes this.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ако мајка. Јас нордиски воспитувам деца, на ладно ги учам :) Ќерка во декември е родена, ја облекував како некои што ги облекуваат децата во јуни 8)

MinnieLover and RedRevolution like this.
  19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Моето е родено баш во најголемата вруќина на сред лето од болница до дома што дојдовме се препоти три пати и го преслекував во колата. Ама сепак секој си знае како е и што њ еве друго кога ќе имам нена да ја правам оваа иста грешка.

20. joy1

joy1 Форумски идол

не паметам хулахопки да сум облакала на бебе некогаш.Боса и откриена спие цело зимо,боса оди и преку ден дома преку зимо.И до ден денес остана саклетчика.Хулахопки да не види ,ако и облечам на фустанче почнува да се чеша и да плаче :whew: