Јас имав една бенкица за малата и ја употребував исклучиво за бришење кога ќе бљуцне Мене воопшто не ми беше практична.
Боди бенкици се закон. Имам еден куп и сега оти веќе и се кнап ќе купувам поголеми. Бодиња обични колку сакаш ама овие ептен ми се практични.
Majki kako gi oblekuvate najmalite?mojata e mesec I Edna nedela cel den samo obleci sobleci I pravam,doma bez greenje cel den e po bodi I vakvi so stopalca dole i celo vreme mislam deka I e ladno pa I oblakam I Edna tenka bluzicka gore. Za spienje I oblekuvam bodi po kratki I pizami tenki pamucni,cela vecer se budam I ja fakam za racinjata da ne I e ladno. Vremevo nikakvo jas ne znam kako da se oblecam ne pak bebe.
исто и мајка ми. Плус и голо ќе му било вратчето Само јас успевам изгледа. Маж ми ги грешава копчињата.
Јас купив 2, едната ја облековме 3 пати, другата ич бебе ,,зајакна,, па ги износи шпикозните на прерамки и само боди одоздола Јас мислев само мојава е талент И дадовме да бања бебе во први денови и облека уште ниеднаш облечена, и го подавам раскопчано бодито и го закопчува тоа внатре со нитната што треба од надвор да се закопча и коментира како многу широко бодиво и ѕиврите му ги устргнува до врат за да го спастри јас од смеа едвај и објаснив како иде
Станот ни е на југ, моментално е многу жешко и нагоре е на куси ракави. Изнакупив тенки блузички на долги, којзнае дали ќе ги износи со оглед на тоа што и надвор е претопло а мојив бебуш е многу активен (продавачка ми вика, абе мало е, само спие земи му подебелко) и викам спие навечер инаку нон стоп во движење е. И се вцрвенува од жешко.
Е вчера прв пат беше со голи бутиња детево искочено, уствари искочи облечен од глава до пети, ама заврши само по боди со кратки, и боси ноџиња
Jas ni edno takvo nemav.Nit oblekov.Mene mi se bezveza da nema bodinja ke kazam aj, bodinja ima izbor ogromen nie ke se navrakame na starite vreminja.Se sekavam bratucedka mi na decata oblakase takvi...pred 13,14god
Како ви спијат покриени ноќно време бебињата? Мојата во вреќичка од причина што ако ја покријам прета и се покрива преку глава, но доктор ме искара како можам сега на ова време во вреќа да ставам бебе. А незнам кај има по тенки вреќи
Мојата само по пижами. Штом ставам танко ќебенце одма го турка со нозете. Барам и јад танка вреќичка ако не најдам ќе купам некој танок памучен материјал и кај шнајдерка да ми сошие.
Има во Окаиди тенки вреќи за спиење, но не се баш ефтини, провери во Стружанка или слични дуќанчиња, сигурно има, исто и во Рамстор во маркетот видов ептен евтини беа 100%, ќе те излажам ако ти кажам колку, ама сигурна сум дека реакцијата ми беше ''ова е живо џабе'', ги гледав пред месец дена. @eli.karameli
Синко е вечно од скриен. Не трпи ништо на него, ист како мене е Како го покријам така одма се од скрива. И јас секогаш спијам не покриена.
Кога е по вруќичко го облакам со боди по долги и тенки шпикознички и во количка или транспортер покриено со памучна пелена или летно тенко кебенце , а ако е малку поладно му облакам оздола под шпикозните како ѕиврички за бебе (тие белите не знам точно како им е име ). Ова за 10 дена бебе