Како го облекувате вашето бебе?

Discussion in 'Бебе' started by sweet.woman, Oct 18, 2011.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Ние веќе се разголуваме полека , од вчера на куси ракави и маиче одоздоле доле памучни хеланчиња , 11+ сме ептен е склетчика :sweat: а кога ќе видам поголемки од неа со дебели блузи на долги а они се разголиле се ежам , греота за малите :whew:

2. victoria

victoria Форумски идол

Боди на прерамки, танка блузичка со долго ракавче,тренерчиња долу и стандард боси нозе дома :)
    За надвор патичиња

3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Денес сме на боди на прерамки и маиче на кратки ракави, доле тренерки и чорапчиња, 10 месеци е.

mal.ecka likes this.
  4. Среќичка

Среќичка Популарен член

Ние денес боди на куси ракави, панталончиња и чорапчиња.

bella12 and kukla21 like this.
  5. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Луѓе совет дајте што да го облакам прцлево на собна температура од 26 степена преку ден, навечер 24? Обично го облекувам со боди по долги, шпихозни и чорапчиња, преку ден откриен или со тетра покриен, а навечер потенко кебенце ама беше собна 24 преку ден, 22 навечер и си одржава температура секогаш 36.5-36.7
    Денес потопло и спарно па само по боди и панталончиња со ногавки, дали е доволно, 2500-2600 грама сме, и на топлово на вратче и лице вруќици му се направија и има 36.8-37т. Се ми е страв да не го разболам. Не бива и преоблечено, па ни преголо.

6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Многу е мајка наоблечено на таа тт дома што ви е па и на топлово време. Бебе не е убаво да е пренаоблечено зашто ја задржува тт и неможе да ја контролира и само полошо ќе направиш може да крене тт. Како си ти облечена така и бебе. Нема везе дали е 2.600гр или 4кг.
    Расоблечи го сепак ви е претопло дома за да е со боди на долги и чорапи. Верувам и вие дома не сте на долги ракави.
    Затоа и се вцрвенува и врукиците се појавуваат. Па и по цело тело може да се направи со врукици ако се презагрее телото и се спури. Ќе биде и покенкаво, ќе плаче, нема да спие мирно итн.
    Денски нека е по кратки и доле тенки панталончиња/тренерчиња и без чорапчиња.
    Навечер исто со кратки ракавчиња нека биде и долна пижама, сепак верувам со широко отворен прозор не спиете и ако ти е на мисла и чорапчиња за спиење нека има.
    Ако тебе ти е склет верувај и на него му е.
    Па кај и да е кога ќе е надвор над 30° С тогаш само со боди на ракави ќе го облакаш и без панталончиња и чорапи.

Last edited: May 27, 2018
    emkaemka and DuchessAnn like this.
  7. fana

fana Форумски идол

Исто како што си ти облечена така и бебе и со колку што ти се покриваш со толку и бебе. Убаво ти објасна софи :hug: до малечкото сонце.

dromka and DuchessAnn like this.
  8. DuchessAnn

Да ама јас сум изрод, и сред лето со чорапи шетам, и со ќебе се покривам, ако имам 100кила :wasntme: Неам осет за тие работи.
    Со боденце, и пантолончиња го облеков, и си викам у главата ама вратчето поголо, ама нитни ѕирка голо, ај да го покријам со тетра, а мм се поти у детска, свекрва вика стај газичка кај вратчето.. јас цела збунка.
    А бебево во инкубаторот дур ми беше ако качеше до 37т, докторите му спуштаа температура на инкубатор и го вадев да се олади само по пелени а имаше 1400 гр. И тој си знае што е жешко. :D

EuHenIa, duffi, emkaemka and 2 others like this.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Добро ти е облечено сега, не му ставам на газа ни тетра кога е будно. Ако заспие со кебенце потенко ќе го покриеш. Многу ви е топло дома.

emkaemka, fana and DuchessAnn like this.
  10. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Премногу облечено мајка. Боди по кратки и за дење и ноќе, долг ракав заборави. Чорапи исто не. Тенки панталони по кратки и покривај само со тетра, кебе не. Деца сакаат повеќе ладно и поубаво ке ти спие.

emkaemka and DuchessAnn like this.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@DuchessAnn мајче а јас со блиц прашање, топлите по дома?? :?:

Многу бре тоа 26 дење, 24ри ноќе, арно склет не ве фаќа, вие како си сакате ама на бебо му е топло верувај :nod:

12. forumce

forumce Форумски идол

И кај мене дома е толку кога е топло надвор.

Skorpija25 and emkaemka like this.
  13. DuchessAnn

Не какво топлење на времево, спрат од куќа, изолација лоша, пука сонце, преку ден во кујна и дневна, попладне детска и спална.. морав (прв пат сезонава) пред еден саат и клима да упалам, од дневна барем малку накај детска да оди, да спадне бар за степен, два.. се качи до 27..бебе само по боди по кратки беше и чорапчиња.
    Маж ми среќен кога дојде од работа клима у дневна му лади, хахаха... Рано сезона сум отворила.. хаха

EuHenIa, danichap and emkaemka like this.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Емкаемка и кај мене е толку. Стан гледа на јужна страна.
    Не пече сонце од 12 напладне па се до заоѓање.
    Кај моите во куќа е друга песна. Дури свежо е .:D

По цел ден сме голи. (poolparty)

Dalia93 and emkaemka like this.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Аха добро ко така, мене уште толку не ми е топло по дома па си реков зарем грејат за бебо :tmi: лади чим така и јас планирам така да се ладиме кога ќе ни згусне :D

16. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

И кај нас е многу топло. Зимоска навечер качуваше и до 27, полудував. Радијатор во спална нонстоп исклучен ама џабе. Сега од сабајле до вечер го преоблекувам по сто пати, на моменти со боди и долги, на моменти само боди на прерамки. Клима кај нас одамна се уклучува. И после носот затнат, не спие мирно. Купивме навлажнувач, купивме и прочистувач, де врата отварам, де прозор. Дете покривам, откривам... и така секоја вечер. А се поти нонстоп. Ако знаете чаре кажувајте. (освен гости кај мама и свекрва).

17. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Месец и половина е мали го облакам со боди по кратки од 10:00 часот до 18:00 часот ,а потоа по долги ама тенки .

DuchessAnn and mal.ecka like this.
  18. snegulkata

snegulkata Форумски идол

за спиење како ги облекувате?
    на кратки ракави?

19. forumce

forumce Форумски идол

Боди на долги нагоре само и тенки пижами надоле. Се мислам во кратки да ја облечам нагоре ама цела ноќ вратата од терасата ни е отворена и ладничко влегува. Со тенко чаршавче ја покривам ама го трга.
    Чорапи ни зимото не носеше а не па сега.

Last edited: Jun 4, 2018
    snegulkata likes this.
  20. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Боди на кимоно и пижама на кратки ракави горе, долу долги пижами, боса, отскриена цело време :)

snegulkata likes this.