За облекувањето сум претпазлива дека е родена 36 та недела, во Ремедика па ептен беше наоблечена ама они и на 20 степени ги држат, до месец ќе тераме вака со тенки шпикозни па за натаму да се расоблечеме повеќе. Педијатарот рече само капче и ракавици да не ставаме и да и ја ладиме собата.
Моето бебе на две недели спиеше само по боди на кратки. Да не се секираш, не му е ладно. Сред лето сме
Мајки како ги облекувате поголемките бебиња за навечер за спиење? Ќерками е 8+. Во спалната моментално е 25степени а навечер може паѓа до 23.
Денес ставив шпихозни со кратки ногавици и кратки ракави одоздола без боди. Обично ја облекувам како ти, со боди на кратки и тенки пижамчиња долу но е жива вода. Маж само вика дека од испотено ќе настине Ама во Германија е поладно од овде така?
Samo po bodi na kratki, otkrien spie cela nok. I kaj nas e tolku temperaturata. Inaku mnogu vreme mi trebase da olabavam so oblekata, sekogas go prenaoblekuvav ama sfativ deka pomalku e podobro.
Да. Имам таква навика, наместо долни пижами, тенки вреќички само да им облекувам и да не мислам за откривање во текот на ноќта. Плус, ем боси спијат ем не им студи Кај вас септември отприлика ќе дојдат овие тт. изгледа. Иако, денес, 32 беше на пример, ама невечер е посвежо.
Abe kakvi dolgi rakavi ili nogavici ne zezajte. @fana mohata e pomala ama samo po bodi na kusi ili bez rakavi spie.
Цел ден сме на боди и чорашчиња (бидејќи почна интезивно да лази, па му се прават ранички по нозете, со прстите лази) а навечер е само со боди и покриено со тетра
Kako gi oblekuvate za spienje ovie denovi? Jas sekoj den razlicno i ne znam dali e ok. Nokeska na dolgi pizamki nadole, corapcinja i bodi na kratki, nepokriena. Se budese na 2, 5 saati pa se mislam da ne i bilo ladno. Mene mi bese svezicko posle 3, a ona so goli racinja
Ладно? Мене ми е исто. По боди на кратки или само ромпер. Покриено со тенко памучно ќебенце ако дува климата ако не само тетра.
Ти се буди од топло. Ти со чорапи спиеш? Бебињата полесно поднесуваат ладно, и поубаво спијат ако не се многу наоблечени. А чорапите не се за спиење.
по боди непокриено и прозор на кипање отворен. Ако го покрие некој одма се буди. кебето е за гушкање.
I pokraj toa sto e nepokriena? Prefrla se preku glava i pedijatarot mi rece da ne ja pokrivam. Stanot e vo postara zgrada i ne e tolku topol. Ne go prefrla kebenceto preku glava? Mojata toa pravi i pedijatarot mi rece da trgnam se od krevetceto. Plus se prevrtuva i spie na stomace ) nie obicno so shirum otvoreni prozori spieme ama nokeska gi staviv na kipanje i pak mi bese svezicko.
И покрај непокривањето. И моиве спијат откриени откога се родени, и кај нас е плус поладно, оти ставивме надворешна изолација. И плус со прозор на кипање, ама не директно во собите, само во кујната, сите соби се поврзани.
Помалиот уште од бебе ми е склетџија. Не сака да се покрива. Само по гаќички и маичка спие. А за надвор само по кратки пантолончиња и маичка. А чудна работа е што не сака да носи сандалчиња. Обавезно во патики.