Како го облекувате вашето бебе?

Дискусија во 'Бебе' започната од sweet.woman, 18 октомври 2011.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.712
    Допаѓања:
    40.089
    Јас затоа со тетрата само половината и ја покривам. Некогаш си ја трга, а некогаш не и кога се врти цела тетра е замотана околу неа :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    584
    A po bodi na kratki?

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Боди без ракави или на кратки, кога како.

На Carpe Diem New и LiliBoz им се допаѓа ова.
  4. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Јас спијам со чорапи и сега :rofl:.

На Skorpija25, Milaаа991, Carpe Diem New и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Бебињата уживаат во свежичко. Веруј дека ти се буди од с'клет. Не вари дете изнаоблечено и покриено. Остај да се лади и да си спие. Без разлика дали ти спиеш со чорапи или не.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Јас сум многу зиморлива, ама со чорапи нема шанси да спијам, ќе полудам.
    Сигурно и бебето така се осеќа, и тоа го покажува со честото будење и немирно спиење.

На didisi, mal.ecka, HardSex и 2 други им се допаѓа ова.
  7. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Haha istoto i kaj nas, a ponekogas fala bogu se budam na vreme tetrata ja naogam na glava(facepalm)

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.109
    јас навечер го облакам бебебсо боди по долги и чорапчиња и со тетра го покривам ама ја трга.
    топло е во соба, ама што знам бебе е, нема уште терморегулација.Башка и после бањање си викам ај да не го разголувам толку. А и ми кива целоо време откако сме вратени, бар еднаш во денот ќе кивне

9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Чорапи вади, не му требаат чорапи на бебе и горе по кратки облечи го или барем долгите да се од најтенките бодиња или со дупчиња, но чим се открива и цели ноџиња да не му се голички облекувај шпикозни на кратки горе/доле. Бебе повеќе поднесува ладно, отколку топло. И кива од што се чисти од плодовата вода, не од настинка или ладно, моето киваше баш често.

На CurlyBlossomGirl, didisi, Girly90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Само по боди е, дење ноќе. Боди по кратки. Навечер со отворена тераса од спална спиеме, таман е во собата. Подобро спие кога е посвежо, прво се притресував, ама веќе не. Со едно тенко ќебенце (малтене ко пеленка) ја покривам, ама се отскрива нонстоп. Ја покривам додека да легнам, после ја оставам и си спие. Ко ќе се разбудам преку ноќ ја припокривам, ама не бдеам да видам дали е отскриена. Додека беше посвежо и врнеше спиеше по шпихозни по кратки, а сега само по боди.

На Coco31, kukla21 и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Мислам дека е многу топло за долги ракави. Ако е бебе си има терморегулација. И моите се во лето родени и од старт на кратки ракави спиеа. И јас кога дојдовме од болница го ставив на долги од страв (facepalm), а уствари повеке така ке го разболиш. Мм ми викаше пробај една вечер на горештиниве ти да спиеш по долги ракави , па ке сфатиш како му е на бебето. И ај ке го ставам на кратки да спие, кога тоа немам малецки бодиња на кратки :D паметната јас све што купи за бебето за почеток, се со долги ракави:D.

На Coco31, mal.ecka и Ano им се допаѓа ова.
  12. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Мајки како ги облекувате бебињата за дома? Кај мене е уклучена клима 24 часа 26степени во дневна ( тука е климата) и 28 во спална каде бебињата седат . Ми седат по боди. Евентуално во дневна кога се им ставам чорапчиња. За спиење клоцаат се и затоа сакам да им земам вреќички. Муабетот ми е дека сум приметила дека кога се пооблечени и покриени поубаво спијат а нагласено ми е од педијатар на ладно да ги држиме.

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мојата е цел ден во боди без ракави, за навечер во боди со кратки ракави и чорапчиња ѝ облекувам само за спиење. И кај нас е климата пуштена цел ден на 25-26 степени. Преку ден кога спие ја покривам со тетра пелена, а навечер со памучно ќебенце бидејќи спиеме со отворена балконска врата.

14. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Ние и со клима спиеме , па мене ми задтудува по некое време се чудам како им е на нив, да не е заттоа да не спијат повеќе.

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Често ти се будат? Тука можеби е фактор што се мали.
    Мојава е два и пол месеци и исто се открива, цела ноќ ја покривам зашто и мене ми достудува, сепак свежо станува после 3 ноќе. Но и јас приметувам кога сум ја покривала со подебело ќебенце, се успивала повеќе. Но преку ден е обратно, многу ѝ е топло, па ако спие во собата каде што нема клима знам и да не ја покријам.
    Да пробаш навечер откако ќе заспијат после саат време да ги покриеш со нешто малку подебело? Па ќе видиш разлика.

16. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    2.128
    Барам вреќички иначе дежурам за бебињава цела ноќ . Да не повратат , да не се откријат, аман веќе.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Novaaa

Novaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    59
    Јас ја облакам по пижамчиња тенки но по долги и ја мотам со пелена да не ми се штрека .. а инаку топло ни е во спална и тоа доста.. страв ми е клима да уклучам

18. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    премногу ја облекуваш! пижами на долги па и плус пелена...
    не се поти?
    А и тоа со пелената ми е непотребно ама ај ти си знаеш.
    Но вака наоблечена како што кажуваш 100% и е жешко.

Мојата на боди без ракави спие а надолу пижамки до надколена. не ја покривам.

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Novaaa

Novaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    59
    Па ја виткам во пелена бидејки ми се плаши во сон се штрека инаку 12 дена сме и страв ми е уште да ја соблечам по кратко...

На Skorpija25 и ane.bella им се допаѓа ова.
  20. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Правилно правиш што ја виткаш со пелената само гледај да е танка пелена, бебиња многу се штрекнуваат во сон и се будат и за тоа се препорачува повивање, и јас ја повивам мојава за спиење само рацете и ги оставам слободни. Но пижамчиња и пелена ти е многу, облечи ја во боди на кратки и пелената и доволно и е.
    И не се плаши да уклучиш клима,ако тебе ти е жешко и на бебето му е жешко.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.