Тоа штрекањето е нормален рефлекс. Не е ништо опасно. Напротив убаво е што го имаат. По долги немојте бе мајки , ме фати жал за бебињата
Мојава само по боди на кимони спие, а прозорот е отворен цела ноќ. Некогаш ја покријам со тетра ама одма ја тргне. По долги и јас не спијам на жешково, а не па она. Дење,ноќе е само на боди, ретко да и облечам надоле бермуди
I ne ja misli mnogu uzivaj so maloto za sekunda ima da vi pomine vremeto i ke ti ostane samo vo misla kolkavko bilo
Нема зошто. Верувај попријатно ќе му биде вака. Моево се поти доста па и уште натунтан повеќе ќе го разболиш. И јас се породив август во најтоплото, бебе само по боди а ако пуштав клима и тенки чорапчиња. Покриен само со тенка тетра.
Колку степени ви е дома? Јас и бебе по долги спиеме 23 дали е ноќе. Мене ладно ми е . Јас со тенко чаршавче таа непокриена зш цела ноќ се врти.
Поголеми се шансите да се разболи ако е наоблечено, отколку ако е соодветно облечено. Бебињата немаат уште развиена терморегулација. Многу потешко поднесуваат топло, за разлика од ладното. Води се по тебе, ти со долги ракави си на ова време?
Мајки како го облекувате вашето бебе деновиве? Јас уште си го облакам по кратки. Прееска кога го шетав гледам поголеми бебенца од моево во долги облечени или доле долги горе со кратки ракави. И една постара жена ми рече дека не било веќе толку топло да сум го покриела
Преку ден е на боди по кратки, навечер боди по долги и тенки пижами. Цело лето на боди по рамки го поминавме, ме утепаа со муабети дека ќе ја премрзнам. Ама не слушав никој, кога е поладно и облекувам и чорапи преку ден, дома се цел ден ролетни спуштени и дува климата, и мене ми е ладно дури. Покриени спиеме и двете со летно чаршавче. За навечер ако шетаме е веќе по долги облечена, покриена со ќебе во количка. Секогаш е облечена според тоа јас како сум, јас на долги и бебе на долги, и обратно
Девојки како облекувате и со што покривате ноќе деновиве? Прозор отварате ли? Јас настинав и немам осет некако. А, и ваљда ништо нема да и пренесам - растечен носот ми е само.
Temperaturive se katastrofa preku den po kratki navecer tenko bodi i pizamki i mora vo vrekicka za spienje. Mn se otkriva malo vaka barem ne go mislam.
Preku den na kratki, za spienje ednodelni pizami na dolgi bez nisto od dole i tenko kebence do polovina pokriena. Sabajle okolu 4-5 ako e poladno ja stavam vo letna tenka vrekicka. Ovie dva dena ne e mn.ladno i pominuva so kebence samo. Probav pred nekoj den cela nok vo vrekicka ama se budi i nemirno spie, znaci toplo i e zatoa uste ne sum pocnala vo dva sloja da ja oblekuvam. Prozoritee ni se so krenati roletni na kipanje. A jas spijam so dolgi pizami frotirka i kebe do gusha pokriena haha ama ona izgleda ko tatko i, sakletdzika
Читам како облакате,и мислам дека ќе го измрзнам детево. Ние сме само по шпикозни или боди бенкичка со панталонки со стапалки,покриени до половина со памучно кебенце,од ноќеска почнав со малку подебело кебенце. Гледам носе дали е топло/ладно.
Ние цело лето дене ноќе по боди бевме. Оти на 45 степени дручие не бива. Уствари ни боди не помагаше ама сепак..
Не облакам двослојно сеуште, преку ден е пекол! Преку ден си е во боди без или со ракави, за спиење зависи дали е бањата, ако не е пак е во боди со кратки и панталончиња со стапалца, а ако е бањата бодито е со долги. Ја покривам со памучно ќебе. Вратата од тераса ни е подотворена до кај 1-2 саат ноќе, па станувам ја затварам.
Преку ден боди на кратки, навечер боди на прерамки и пижамки целосни зошто дечкото не сака да е покриен.