И јас сум склетџија и нон стоп ме карет дек мн слабо ја облеквам...капа исклучиво за надвор ако е ладно или дува...дома никогаш капа не сум и ставила, ни после бањање...само по шпикозни спие и боди без ракави и без чорапи...ја покривам со тенко кебенце..Јад цело време ја облеквам според мене + 1 парче отпојќе од мене... И јас имам 1 бебе..и мн повраќа и мора боди и блузе да и сменам..со лигавки не можам да постигнам од перење... а навечер колку и да и се спие и да вришти и да ми е мака обавезно во пижама ја ставам...
Не е убаво да се осудуваме мајка со мајка. Како беше она- секоја планина, своја тежина. Јас верувам дека е претешко со две бебиња, така што подобро поддршка и разбирање да дадеме, или совет кога веќе сакаме да реплицираме.
Точно. Јас затоа кажав имам помош во текот на денот. Свекрва ми е цело време со нас. Да не ни се нафатеше ќе земев жена за чување па макар и последни пари да ги давам.
Јас исто не се жалам како и твојата другарка со три деца а си правам како ми е удобно претпоставувам и таа исто .
Мајки ајде бе малку спуштете топката, зоштонтакансите ја нападнавте? Па нејзини се децата како сака нека сибправи. Секако не седат по месец дена во исти алишта
Абе ајде у исти алишта ја цел ден не седам а не па дете .... Уште од прв ден дома кога беше донесено спиеше во пижами синко... денски се знае носеше шоикозни или тренерки а за спиење пак му облакав пижами... е сега дур беше бебе до 2 м денски некогаш можеше да се случи да преспие во шпикозни кои се чисти и удобни за спиење. А сега кога и да го легнам во други алишта склет го фаќа се дур не го облечам во пижами нема да заспие.
Ako ne e pokakano t.e.alistata neli isprljani Sega dodeka cica see soblakame dva pati ednas od sabajle koga stanuvame i za spienje vo drugi. Tolku nema potreba da zamaram bebe a veke koga jade e druga prikazna see zavisi od deteto.
Мое бебе седеше во едно некој месец дена, може и помалку да беше. Ми се плачеше ако се помочаше или испрљаше било како, а он урлаше колку го држи глас дури пресоблакав, хорор Ама мене ми требаше толку за фатам рутина, на @kostarika ете и треба повеќе, па ете и двечки се. Не е дека она не им одржува хигиена, но смета дека се малечки, никој не ги фаќа, ништо не фаќаат и нема потреба Јас сега сум фрик, ако имам некој на гости (и свеки, мајка тука се бројат) и го држат бебе јас одма по нив пресоблакам И јок уште не ми е забавно да го пресоблакам, уште урла на цел глас, ама он инат јас поголем, во чисто мора да е Некоја погоре спомна по каки не мие газ, е тоа е богами врв на нехигиена Јок со влажни не правиш ништо, па кои и да се користат, сите слепуваат и чудна е кожата по нив, а колку е тоа штетно само не сакам ни да коментирам
Аман, сте претерале. Јас прво сфатив дека се работи за едно поголемо бебенце кое за спиење дома го облака во скафандер. Затоа и искоментирав. @kostarika после објаснила што како и стварно нема потреба од толку осуди. Секој си го знае детето/ себе/ условите... Јас мојот го пресоблекувам по потреба. За навечер обавезно во пижами а дење најчесто заспива како што е облечен (гледам секако да е во покомотно). Боди му мењам обавезно по секое спиење (дење/ноќе) пошто многу се поти. И така едвај сум му го облекла новото боди, он ќе го измоча и ајде пак од почеток . Кога беше ептен бебе го бањав секоја вечер па и тогаш го преоблекував пред спиење а секако носеше шпикозни и дење и ноќе. Кога почнав тренерчиња да му облекувам сигурно се случило и за спиење некогаш така да сум го облекла (додека да сум се свестила дека иако е бебе треба да има ред за тренерки/пижами).
Dali se presoblekuvame preku den?prasanje e po kolku pati. Dvajca se í macno mi e, ama lom se pravat. Se potat í prljaat ko prasinja. Pa menuvame sigurno po pet bluzi vo eden den. Gaze mieme po sekoe kakanje, í toa mi e macno, ama sto da se pravi. So vlazni e samo slakanje. Pa ke dojde golemi od gradinka, pa tamu ubavo ne go izbrisale,pa tusiranje í garderoba cela sto ja nosel ja presoblekuvame. Pred spienje menuvame, spijat po bodi í dole pizami. Golemiot se poti mnogu koga spiege, pa í noke mu menuvam bodi. Sekoj den pustame masina í non stop ima alista na zica. Mm vika komsiive sigurno mislat emigranti krieme
Колку и да ти е смешно и со потсмев пишуваш, да децата сакаат рутина. Бањање, пресоблекување, гасење светло, се е тоа дел од стварање навика за спиење. На 3 месеци и те како треба да имаат воспоставено ноќен/дневен биоритам.
Зошто со потсмев? Смешно е колку реакции побуди едно пресоблакање на чисти здрави и прави деца кои облека носат еден цел ден и се редовно бањати и миени после нужда и сменети пелени на три часа. А потсмев не гледам . Баш напротив ,прифатив критика , ќе пресоблакам реков. Иначе децата ми заспиваат во пет на пладне и за јадење се будат до пет сабајле, некогаш во 7 ,тоа не сметам дека е ред или прерано заспиваат во пет.
Ете и мене ми е чудно што не пресоблакаш не дека е грешно, ама дека за себе не можам да замослам и одма истото го рефлектирам за бебе. Одма во глава ми иде чиста постелнина и јас опната во тренерки Ама тоа сум јас. Е како не е ред ако секој ден тоа времр имаат ноќен сон?
Па премногу е рано пет на пладне . Не сретнав никој д акаже дека тогаш му легнуваат децата. Од скоро некогаш во 7 заспиваат . Ама гледам дека уште мењаат.
7 е супер ама неколку пати се случило само плус сабајле се будеа во 4-5 па сега пак презаспиваат до кај 6 . Мењаат уште.или јас молам бога да сменат до покасно да спијат