Како го облекувате вашето бебе?

Discussion in 'Бебе' started by sweet.woman, Oct 18, 2011.

1. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

И јас сум склетџија и нон стоп ме карет дек мн слабо ја облеквам...капа исклучиво за надвор ако е ладно или дува...дома никогаш капа не сум и ставила, ни после бањање...само по шпикозни спие и боди без ракави и без чорапи...ја покривам со тенко кебенце..Јад цело време ја облеквам според мене + 1 парче отпојќе од мене...

И јас имам 1 бебе..и мн повраќа и мора боди и блузе да и сменам..со лигавки не можам да постигнам од перење... а навечер колку и да и се спие и да вришти и да ми е мака обавезно во пижама ја ставам...

Last edited by a moderator: Oct 3, 2018
    TheSecret and Tukituki like this.
  2. Tukituki

Tukituki Популарен член

Купи си машина за сушење,не друго да не стварно се фрлиш некој ден :D

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Не е убаво да се осудуваме мајка со мајка. Како беше она- секоја планина, своја тежина.

Јас верувам дека е претешко со две бебиња, така што подобро поддршка и разбирање да дадеме, или совет кога веќе сакаме да реплицираме.

snegulkata, duffi, Macito007 and 9 others like this.
  4. Feodora

Feodora Популарен член

Точно. Јас затоа кажав имам помош во текот на денот. Свекрва ми е цело време со нас. Да не ни се нафатеше ќе земев жена за чување па макар и последни пари да ги давам.

5. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Дават Господ сила...со секоја насмевка од бебушките се заборават цела мака

6. kostarika

kostarika Популарен член

Јас исто не се жалам како и твојата другарка со три деца а си правам како ми е удобно претпоставувам и таа исто .

7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Мајки ајде бе малку спуштете топката, зоштонтакансите ја нападнавте? Па нејзини се децата како сака нека сибправи. Секако не седат по месец дена во исти алишта

kostarika likes this.
  8. Bibi30

Bibi30 Популарен член

4 месеци купувам, се надевам кај и да е, пред ств да се фрлам :D

Tukituki likes this.
  9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Абе ајде у исти алишта ја цел ден не седам а не па дете ....
    Уште од прв ден дома кога беше донесено спиеше во пижами синко... денски се знае носеше шоикозни или тренерки а за спиење пак му облакав пижами... е сега дур беше бебе до 2 м денски некогаш можеше да се случи да преспие во шпикозни кои се чисти и удобни за спиење. А сега кога и да го легнам во други алишта склет го фаќа се дур не го облечам во пижами нема да заспие.

10. karak

karak Популарен член

Ako ne e pokakano t.e.alistata neli isprljani Sega dodeka cica see soblakame dva pati ednas od sabajle koga stanuvame i za spienje vo drugi. Tolku nema potreba da zamaram bebe a veke koga jade e druga prikazna see zavisi od deteto.

Sexybaby86, Sandrin4 and TeddyGrey like this.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Мое бебе седеше во едно некој месец дена, може и помалку да беше. Ми се плачеше ако се помочаше или испрљаше било како, а он урлаше колку го држи глас дури пресоблакав, хорор :worried:
    Ама мене ми требаше толку за фатам рутина, на @kostarika ете и треба повеќе, па ете и двечки се. Не е дека она не им одржува хигиена, но смета дека се малечки, никој не ги фаќа, ништо не фаќаат и нема потреба :)

Јас сега сум фрик, ако имам некој на гости (и свеки, мајка тука се бројат) и го држат бебе јас одма по нив пресоблакам :tmi:
    И јок уште не ми е забавно да го пресоблакам, уште урла на цел глас, ама он инат јас поголем, во чисто мора да е (highfive)

Некоја погоре спомна по каки не мие газ, е тоа е богами врв на нехигиена :puke:
    Јок со влажни не правиш ништо, па кои и да се користат, сите слепуваат и чудна е кожата по нив, а колку е тоа штетно само не сакам ни да коментирам :smirk:

TutiFuti, Milaаа991, eli25 and 2 others like this.
  12. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Аман, сте претерале. Јас прво сфатив дека се работи за едно поголемо бебенце кое за спиење дома го облака во скафандер. Затоа и искоментирав.
    @kostarika после објаснила што како и стварно нема потреба од толку осуди. Секој си го знае детето/ себе/ условите...
    Јас мојот го пресоблекувам по потреба.
    За навечер обавезно во пижами а дење најчесто заспива како што е облечен (гледам секако да е во покомотно). Боди му мењам обавезно по секое спиење (дење/ноќе) пошто многу се поти. И така едвај сум му го облекла новото боди, он ќе го измоча и ајде пак од почеток |(.
    Кога беше ептен бебе го бањав секоја вечер па и тогаш го преоблекував пред спиење а секако носеше шпикозни и дење и ноќе. Кога почнав тренерчиња да му облекувам сигурно се случило и за спиење некогаш така да сум го облекла (додека да сум се свестила дека иако е бебе треба да има ред за тренерки/пижами).

13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Dali se presoblekuvame preku den?prasanje e po kolku pati. Dvajca se í macno mi e, ama lom se pravat. Se potat í prljaat ko prasinja. Pa menuvame sigurno po pet bluzi vo eden den. Gaze mieme po sekoe kakanje, í toa mi e macno, ama sto da se pravi. So vlazni e samo slakanje.
    Pa ke dojde golemi od gradinka, pa tamu ubavo ne go izbrisale,pa tusiranje í garderoba cela sto ja nosel ja presoblekuvame.
    Pred spienje menuvame, spijat po bodi í dole pizami. Golemiot se poti mnogu koga spiege, pa í noke mu menuvam bodi.
    Sekoj den pustame masina í non stop ima alista na zica. Mm vika komsiive sigurno mislat emigranti krieme :D

14. kostarika

kostarika Популарен член

Леле ајде ќе пресоблакам дете , само не се нервирајте :D.
    Не знАев дека прави ред тоа , ама сега знам ;)

jule84, Sandrin4 and DuchessAnn like this.
  15. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Колку и да ти е смешно и со потсмев пишуваш, да децата сакаат рутина. Бањање, пресоблекување, гасење светло, се е тоа дел од стварање навика за спиење. На 3 месеци и те како треба да имаат воспоставено ноќен/дневен биоритам.

jule84, eli25 and emkaemka like this.
  16. kostarika

kostarika Популарен член

Зошто со потсмев? Смешно е колку реакции побуди едно пресоблакање на чисти здрави и прави деца кои облека носат еден цел ден и се редовно бањати и миени после нужда и сменети пелени на три часа. А потсмев не гледам . Баш напротив ,прифатив критика , ќе пресоблакам реков. Иначе децата ми заспиваат во пет на пладне и за јадење се будат до пет сабајле, некогаш во 7 ,тоа не сметам дека е ред или прерано заспиваат во пет.

17. kukla21

Ете и мене ми е чудно што не пресоблакаш :) не дека е грешно, ама дека за себе не можам да замослам и одма истото го рефлектирам за бебе. Одма во глава ми иде чиста постелнина и јас опната во тренерки :shake: Ама тоа сум јас.

Е како не е ред ако секој ден тоа времр имаат ноќен сон?

18. kostarika

kostarika Популарен член

Па премногу е рано пет на пладне . Не сретнав никој д акаже дека тогаш му легнуваат децата. Од скоро некогаш во 7 заспиваат . Ама гледам дека уште мењаат.

kukla21 likes this.
  19. kukla21

7 е супер. Мелатонин се лачи од 7ч. Супер се момците. Да им јадеш газето :P

Melinda85, mal.ecka and DuchessAnn like this.
  20. kostarika

kostarika Популарен член

7 е супер ама неколку пати се случило само плус сабајле се будеа во 4-5 па сега пак презаспиваат до кај 6 . Мењаат уште.или јас молам бога да сменат до покасно да спијат :)

kukla21 likes this.