Мене тритекс ми се покажаа на почеток мн убави, ама следната колекција кога ја извадија, ужас. Башка моево носеше широк повој и бодиња на Вајкики и Тритекс земав поголем број. Презадоволна сум од Силви&Стајл , струшка фирма е ама мн квалитетно, меко, и 100 посто памук.
Фала мила. А пак јас веќе нешто почнав турска роба да купувам комплетче, капче, чорапчиња. Се е 100% памук. Баш ќе ги разгледам овие што ми ги посочувате.
https://www.google.com/search?client=ms-android-xiaomi-rev2&ei=bL5mXIbEBu7QrgSX-Lv4Aw&q=карамел бебе скопје&oq=карамел бебе скопје&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3...1280.2586..2957...0.0..0.271.1018.0j3j2......0....1.-_NPM9kR2tE#trex=m_t:lcl_akp,rc_f:nav,rc_ludocids:18007073960726981172,rc_q:Caramell%20Baby%26Mother%20-%20Macedonia,ru_q:Caramell%20Baby%26Mother%20-%20Macedonia и фб https://m.facebook.com/CaramellBabyMotherMacedonia/
Јас па за почеток користев бодиња од џамбо. ефтини не многу дебелки и добро држеа. Дел од нив зачував за "може ќе се најдат" Еве 6 години стојат гајле немаат и чекаат втора генерација.
Malata e 2 meseci i 1 nedela kako bi ja oblekla koga e 17-18 °C nadvor? Prvo dete mi e ne me osuduvajte sto ne znam
Мојата е 22 дена и кога шетаме е во боди, ѕиврички, хеланки, блуска, потенко скафандарче. И цело време се мислам да не е многу наоблечена и ја проверивам да не се испоти, но сепак тие не се движат и многу се мали.
И мојата е тука некаде. Ја облекувам со боди на кратки, боди на долги, доле панталонки со стапалки (нз поинаку како да ги наречам) и памучна јакничка. И со памучно ќебенце ја покривам во количка.
јас би ти советувала да го облекуваш како што си облечена ти само со еден слој плус. За дома може тренерчиња и боди доколку е топло и ложиш а за надвор би и холахопчиња и блузе со долги плус шушкавно да штити од ветер. Во ова шашаво време богами не знам ни јас како би се облекла а камоли дете/бебе
Хулахопки само на минусни температури, сега на 17-18степени е греота да се вари бебе Додека има сонце/е ден бебе е надвор со боди на кимоно, памучни тренерки, чорапи, патики, може и елече/дуксер ако има некое ветре, подзалади. Навечер исто облечен само тенка јакна, шушкавка. Лани кога беше помал, односно имаше 3-4м, а Т беа тука некаде исто сум го облакала, видов и по слики, само плус бил покриен со памучно ќебе во количката. Јас како шетам така и бебе шетам!
Малиов деновиве по надвор е со боди на кратки, тренерчиња, чорапки, патики и дуксерче ама со капуљача ако задувка да не мкнам капче. Исто и есента на такви температури така го облакав. Хулахопки зимава не му облеков за надвор, неколку пати дома ептен ладен кога беше подот, а тој си ползи по ламинат.
За дома носиме широк повој, боди-бенкица, чорапчиња, ѕиврички со стапала, шпилхозни, температурата дома ни е 20-25°Ц... Ова по препорака на неонатаолог.... Е сега во четврток сме на вакцина, и не знам како би ја облекла.... Исто вака со плус ќебенце и вреќичка за надвор и капа.... Мислам дека ќе биде доволно...
Многу ти е надолу облечено, само шпикозни доволно е, а и температурата дома ви е многу ако е 25, до 22 треба. Ќе ти се нафрли со мозолчиња од жешко.
Од почеток ја облекував премногу, и ја мотев со ќебенце. Сега сменив, кај нас е топло надвор и има боди на долги, чорапчиња, долга блуска, хеланки и потенко скафандерче, а и капче, зашто знае почесто да подувнува.