А мора ли да носи капче? Синко откако е роден не сакаше капче и еве сеуште не сака да носи,па не му ставам. Инаку 2 месеци е.
Јас капче не ставам,ставав само минус кога беше за надвор,на преглед и слично.Дома никогаш им немам ставено,а ни па сега кога беа пријатни температурите,без капче си бевме на сонце.2.5 месеци е
Јас капче ставав до почеток на 3ти месец. Инаку роден беше во март а не е многу топло тогаш. После му ставав само за спиење зашто малку се потеше па да не се здрви му упиваше.за надвор не
Капче ставав првиот месец, после бањање и по 1 саат го вадев. И за надвор кога беше ладно. Сега не ставам.
Јас добив совет на излегување од болница никако без памучно капче. Секогаш се носело за надвор. Дома никако. А како да ја облечам на вакво лудо време не знам на 15 мин врне дожд, па снег, олујни ветрови па потоа сонце. Од дома три дена не сме испаднати. Беше 15 степени сега е 5 грч ладно. Дома е на шпикозни и боди доле, надвор ја шетав во скафандер до 10 степени, потоа само со кебенце покриена на 15 степени и дебели шпикозни и јакна памучна. Хулахопки како облекувате на бебе секоја чест, јас боди преку глава не можам да и облечам, а не пак тоа.
25Ц кога ја бањаме... Да биде потопло.... А инаку е околу 22-23 амбиентална.... Засега е во ред, нема ништо нафрлано.... И ние ставаме капче после капење... И спиеме со него, зашто на вечер се капиме... Обично памучно....
Како ти се облеквиш така и неа облеквија плус еден слој за лепотицата. Јас капче само за надвор користев памучно.
Да тоа и го правам.... Така ми кажаа, а и ја следам доколу менува бои хахахахха - ладно и е . .. - топло и е Се роди со еден куп коса, нема потреба од капа хахахахахаха
Mojata kukla e 2 meseci i 10 dena i taa ne sakase da nosi kapce od pocetok i koga i da i stavev placese no ja naviknav na pamucni kapcinja sto se vrzuvaat
Кога сте дома, нема потреба од капа. Преку главата бебињата си ја регулираат температурата, ќе го претоплиш бебето.
Кај да најдам памучна јакничка по мпжност со копчиња? Малиов има атопочен дерматит и се што ќе го допре а не е памучно лом го праи по лицето
Почнавте ли да облекувате боди на кратки под тренерките/шпикозните? И до кога се носат ѕиврите? Ова за надвор за шетање во количка прашувам. Нели еден слој плус од мајката... Зборам за бебе од 3.5 месеци.
Јас почнав да му облекувам боди на прерамки оваа недела.Над него само тенка блузичка,доле тренерчиња,пантолончиња тенки,и чорапи.Капа не ставам,а ѕиври хулахопки досега никогаш не сум облекла на ниедно од децава.
Малата е сега 2ипол месеца. Си го почитувам правилото еден слој плус од мајката. Јас спијам по пижами, нејзе плус боди одоздола. И ја ставам во swaddle (како се вика ова на мк?), тенко памучно како плик со лепенки. Сабајлево стана испотена. Не многу ама доволно за да осетам кога ја станав. Сега еве седиме со отворена врата од тераса, убаво пријатно е. Сакав да прашам кога може да не ставам повеќе од само шпикозни за дома? Јас еве нагоре сум по кратки сега, ваљда не и треба два слоја веќе...
Твојата проценка е најдобра. Јас ја облакам во еден слој по дома, за спиење и ставам шпикозни и боди на кратки одоздола ама уште малце ќе го избацам бодито. 24 степени ми е на спиење (не, не греам). Преку ден ми е 26 степени, за некое време ќе почнам на кратки да ја облакам. За една недела правиме 3 месеци.
Ќе си почниш прво боди на куси одоздоле па шпикозни или што и да е одозгоре , после на рамчиња ( на кимони ) боди , можиш и директно такво боди да и облакаш ако дома е соодветна темп , мала е за без ништо друго тоа тек накај јули/август. многу е тоа 26 не е убаво , отварај врата прозор 22/23 за периодов е најсоодветно . Кај мене сега е 20 ама и поголеми сме а и ни годе така , никогаш не било повеќе од 23 дома , мене ми е премлака не пак на неа .
Отворено е цело време Зимно време кога греевме не беше толку ама сеа кога има сонце за загрева. А рано ми е за клима да пуштам.
Majki ako moze pomos,zdravje termin mi e do sredina na Juli da se porodam, pa bi sakala soveti od vas. Sto se mi e potrebno kako za pocetok od strana na obleka. Na sto poveke da obrnam vnimanie bodibja spikozni kompletcinja na dolgi ili na kratki. I kako da go oblekuvam pr.prvite 3 meseci neznam ladno ke mu e ili toplo. Sakam da pocnam da si kupuvam nesto ama nez dali kratko ili dolgo aliste. Vi blagodaram na site odnapred