Како го облекувате вашето бебе?

Discussion in 'Бебе' started by sweet.woman, Oct 18, 2011.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Леонтинке си пробала да спиеш со хулахопки? Знаеш колку склети мава тоа, освен ако не си навикната тоа нормално, многу е тешко да се издржи, замисли па тоа малото со нежно коженце, зошто бе мамичке така? Фрлај тоа хулахопките, остај го на пижамки и евентуално некои памучни широчки чорапчиња, не термо или некои тесни. Јас зборам лично од мое искуство, на моја кожа, едвај чекам дома да стигнам да ги соблечам хулахопките, склети ме маваат. Меу баш кажуваше дека ја расоблекла малата и многу полесно и спиела, пробај ќе видиш ;)

2. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Ах бре мамички ако се раководиме од тоа јас како спијам и скафандер ќе треба да му облечам на детево :) многу сум зиморлива јас спијам со хулахопки од тенките па пиџами и :!: чорапи тенки обавезно ете тоа е .
    Сега малиот ми е настинат и јас цело време се туфкам да не не е облечен, па дали е премногу облечен па да не се препоти абре памет немам.
    Ајде вечер ке пробам без хулахопки па да видиме како ќе биде.

3. eva11

eva11 Популарен член

ха ха ха леонтина и ти како мене
    кај мене и двете деца уште од бебиња се навикнати да носат холохопчиња боди на долги пижамки и +чорапи на нозете и така спијат јас неосетно ги навикнав да спијат со холохопки сега се големи9 и 5 години и ако не носат холохопки навечер вели керка ми и студело :lol: :lol:

4. stefi23m

stefi23m Популарен член

јас за преку ден не му ставам хулакопки
    го чувам по тренерчиња и едно боди, а за навечер кога тем во спалната е 15 тина степени го облекувам по пижами фротирски најчесто вреќе и го покривам со јорган.

5. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

ние може сме уште малечки ама не користиме хулахопки, само ѕивриња си носиме ;)

stefi23m likes this.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Како ги пуштате децата да одат низ дома, мислам на нозе :) Со чорапи се лизга на ламинат а со оние со кожичка е веќе топло. Има некоја друга алтернатива а јас не ја знам?

7. Li0ness

Li0ness Популарен член

Moeто веќе оди босичко (најчесто) ама кај нас дома е топло. Добра опција се чорапчињата кои долу на стапалчето имаат гумени шари и не дозволуваат ногата да се лизга многу.

Bozica1980 likes this.
  8. katalina

katalina Популарен член

Jas go oblekuvam benkicka,zivricki,corapcinja i spikozni.Mislam deka e dovolno za preku den,ama noke e ladnicko,a mesecinkata moja e nastineta,taka da se mislam da i oblecam i bodence.

9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Чопрапчиња со гумички , иако ги соблака и оди боса ама ладно е за боса да оди по плочкиве дома :|

Bozica1980 likes this.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Фала ви за одговорите, имам дома такви чорапчиња ама сум ги заборавила па добро ме потсетивте. :)

11. pepus

pepus Истакнат член

Ние сме ептен тенко облеченки чорапчиња маичка по кратки без боди или само боди на кратки и едни многу тенки панталончиња ивака жива вода с епраи до денес ја пуштам и климата додекао не е во другата соба зашто збеснавме дома ни е 31 степен

12. pepita82

pepita82 Истакнат член

бебушка моја е во боди на кимоно и тенки шпикозни одозгора ,за спиење исто во боди и пижамчиња и тенки чорапчиња а ја покривам со памучно кебенце ,ако ја облечам во подебели шпикозни ја приметувам дека се поти ,капче и ставам само после бањкање ;)

13. macence85

macence85 Популарен член

Скоро секогаш спиеме со боди одоздола и тенки пижамки на долги одозгора. Во спалната кај што спиеме е секогаш околу 20-22 степени па ја префлам и со тенко кебенце одозгора. Како што се стоплува си мислам да ја оставам да спие на долги надолу и боди по кратки нагоре. Плус секако кебенце.

14. stefi23m

stefi23m Популарен член

денски сме со боди и блузе со куси ракавчиња и долни тренерки
    а за спиење со боди со куси и пижами и го покривам со летно јорганче

15. girl1985

girl1985 Популарен член

Има на пазар најобични сандалки од по 150-200ден што можат и со чорапче ми се гледаа добри за дома и ќе видиме дали ќе ни се покажат практични. Од овие чорапите со гумички имам само еден пар а каде прашав ги повлекле зошто биле дел од зимска роба.

16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Да, не ги продаваат повеќе и мене исто ми одговорија и дека само мали броеви имало од тие чорапи бла бла.
    Ние сега за сега по дома со новите сандали а надвор уште со кондурчиња.
    Ама ќе мора некои папучки, Грл за оние како пластични кломпи што се ми зборуваш?

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Јас би ви препорачала по дома само по чорапчиња или боси нормално кога ќе е многу топло, нема потреба од кондури, сандали и сл. за да може убаво да се формираат табаните

Bozica1980 likes this.
  18. Moira

Moira Популарен член

Ќерка ми е стандард боса, само во зима старите и ставаат од чорапчињата со кожа,па едвај ме дочекува детето за да ги извади со дозвола :D
    Зошто не сакате да ги оставите боси, барем сега е топло? И да се лизнат, еднаш-двапати ќе е тоа, после ќе се научат и ќе можат да се движат на секакви подлоги.

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^Кога е вака топло како деновиве да, ама живеам во куќа па ретко јас шетам боса, некако ладно е :(
    Затоа ги баравме овие чорапчињата ама ете зимска колекција биле :)
    Edit Моира моево е умрено да ми избега босо да шета, ја пуштам кога е топло боса не се лизга а гледам сеа пошто нели е многу голема престана и со обичните чорапи да се лизга.

20. Moira

Moira Популарен член

Леле пуштај ја Божице! Нема поголема среќа за нив од боси да газат, а богами и е препорачано, за правилно формирање на стапалото, како што кажа и славица

DeMelo and Bozica1980 like this.