Како го облекувате вашето бебе?

Discussion in 'Бебе' started by sweet.woman, Oct 18, 2011.

1. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Mojata zdravje za mesec dena treba da pristigne. Imam kupeno nes alistenca od se po nesto. Posleden pat zemav od waikiki kompletcinja helanki ili pantaloncinja so gorno kako bluzice ama na kratki.. i doma koga gi pokazav majka mi kaj so ovie na kratki treba spikozni treva dolgo... okej imam 3 4 para spikozni i 3 4 bodinja na dolgi. Aj po doma spikozni kogq ke pocnime da ispagame sig nema u spikozni da ja oblecam. I se nerviram vikam dzabe pari dzabe kupuvanje ako stvarno nis od toa ne se iznosi.
    Za izleguvanje od bilnica mislev toa edno so go zemav pantalonki so girno bluzice na kratki.. e kako na kratki ke izleglo.. i neznam so da praam. Neznam ni kqko da ja oblekuvam kako za dete rodeno vo Juli...

Presrekna likes this.
  2. Presrekna

Presrekna Популарен член

Синко е роден крај на јуни во пеколно лето на +40. Од болница го зедов со долги шпихозни и памучно блузиче. Дома сме во куќа и е посвежо до август го држев со долги и покриено со тенка пелена. Потоа ставивме кратки. Сега ова треба да пристигне август. Имам и со кратки, но тешки дека ќе ги ставиме. Кај нас е посвежо, а преку ден и сонцето е опасно директно на кожа. Подобро тенко со долги да биде.
    И се зависи од детето. Синко ми е зимурлив. Јуни се породи и моја другарка и се долги му ставаше , а бебе само потеше. Се батали и пи боди го држеше. Се е искуство.

Autumn_ likes this.
  3. Emma2

Emma2 Популарен член

Со мајками војна водам за ова... во горно и долно ко пижамки ме тера да ги облакам а јас сакам само на боди на долги и боси нозе,тетра пелена одозгора... ќе сум ги настинела децата :headbang:

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Џемпер е нешто што носиш кога на мајка ти и е ладно :rofl:
    Џабе се расправаш. Мојава ми ги дупна ушите зашо детето сум го изнесувала без капа. Почнав само за кај неа да и ставам капа на малата за да не ми досаѓа, е после зашо си и ставила капа ќе се испоти детето. Додека да се убедиме за капата пројде зимата :rofl:

5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Мојата кога беше ја облакаше како да на северен пол во игло седиме.
    А дома подно греење 25 степени цел стан.

Доле има 40 степени. Бебе може да дехидрира лесно на жештина. Стави ги момите на боди и не ја слушај. Стави им и чаршав не мора тетра.

srekice and Emma2 like this.
  6. Emma2

Emma2 Популарен член

На гости сме им сеа, легна да спие до сеа дежураше за ја да се изнаспијам, па еве ќарив по мое ги облеков :D

srekice and FreeMind like this.
  7. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

И јас да си ја кажам маката со моја свеки.. Значи мислам дека моево дете е најоблечено во цела населба. Нема човек што не ми рече што сте го облекле детево во долги ама она е убедена дека ќе настине на 36С :angel:
    :devil: Навечер кога го шетам само е на кратки ракавчиња, дома и за спиење на долги. Имаме 6 недели

srekice likes this.
  8. duffi

duffi Форумски идол

На долги?
    Не е само свеки крива, ти не дозволувај.
    Лани бебуш беше 2ипол месеци кога почнаа жештиниве. Од старт беше по боди или ромпер.
    Расоблечете го детево, ќе го претоплите.

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Kako be svekrvata ti kazuva za svoe dete? Odma rasoblekuvaj. Ne ke i se objasnuvas nejze.

10. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Coco31 and duffi like this.
  11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Znaci neam samo jas problem so obleka... nie poleka eve vlevame vo 9ti mesec.. kupuvav obleka dolno se mi e pantalonki helancinja gore vodinja na dolgi na kratki maicki na kratki kako kosulce..eee koga mi se krena majka mi kaj ke se nosat ovie bebe na kratki kako treba u spikozni i benkici... aman bre zeno ne se dise sega u juni kamo li juli avgust... gore na kratki u kran slucaj pokrivka so tretra pelena.. nee malo bilo. Odi pa razberi se.

12. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Ајде вака сега у соба ми е 28 степени. Вентилатор дали смее у соба ама на најслабо да не дува директ у бебе. Се сваривме внатре.

Makedonka007 and Elinora like this.
  13. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Da se nadovrzam hahahaa

Attached Files:

Skorpija25 and Ednostaven like this.
  14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Преку ден е само по боди на рамки, навечер на кратки ракави и кратки панталони, за спиење само по боди на рамки.
    Покривам со ептен тенко чаршавче, кое го бутка штом ќе го осети.

И пак е цела со вруќаници на врат.

malasimba and simona_baby like this.
  15. simona_baby

simona_baby Популарен член

Исто.И рачињата.По два пати ги туширам :)

Chanell* likes this.
  16. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Ако не дува накај бебе мислам дека не би сметало,во смисла да настине.
    Ама поради тоа што дува,и автоматски крева прашина,може и да смета.
    Ова според мое лично размислување. Дома се ладиме со клима,наместена на 27° и да дува нагоре. Секако не дува директно кај што седиме.

@Chanell* мојот по цел ден и ноќ е по тенко панучно боди на кратки ракави е, си има такви црвенки ситни брунчиња на вратчето и тук там на грбот. Така почна да се исипува од мај кога почна да се затоплува.

Last edited: Jun 16, 2019
  17. Chanell*

Chanell* Форумски идол

TeddyGrey likes this.
  18. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Не,поминуваат сами. На почетокот кога му беше исипано целото грбче мачкав лесно со јекодерм, сега има многу помалку,па не му мачкам ништо. Сами си поминуваат и излегуваат нови.

babydust likes this.
  19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Следам една апликација и освен што имам информации за секоја недела од бременоста има и статии и форум и буквално се па еве една статија за облекувањето.
    Screenshot_20190616-185148.png Screenshot_20190616-185200.png Screenshot_20190616-185227.png Screenshot_20190616-185238.png Screenshot_20190616-185246.png кого не го мрзи нека чита.

20. t-sweet

t-sweet Популарен член

Сега во жешково само на боди на кратки преку ден,или боди фустанче на прерамки или кратки.Навечер летни пижамчиња.Ретко ја покривам зашто осети ли одма го трга и се буди.Веќе втор ден пуштаме клима за спиење,надвор од собата каде спиеме.Иначе тераме 6 недела.