Mojata zdravje za mesec dena treba da pristigne. Imam kupeno nes alistenca od se po nesto. Posleden pat zemav od waikiki kompletcinja helanki ili pantaloncinja so gorno kako bluzice ama na kratki.. i doma koga gi pokazav majka mi kaj so ovie na kratki treba spikozni treva dolgo... okej imam 3 4 para spikozni i 3 4 bodinja na dolgi. Aj po doma spikozni kogq ke pocnime da ispagame sig nema u spikozni da ja oblecam. I se nerviram vikam dzabe pari dzabe kupuvanje ako stvarno nis od toa ne se iznosi. Za izleguvanje od bilnica mislev toa edno so go zemav pantalonki so girno bluzice na kratki.. e kako na kratki ke izleglo.. i neznam so da praam. Neznam ni kqko da ja oblekuvam kako za dete rodeno vo Juli...
Синко е роден крај на јуни во пеколно лето на +40. Од болница го зедов со долги шпихозни и памучно блузиче. Дома сме во куќа и е посвежо до август го држев со долги и покриено со тенка пелена. Потоа ставивме кратки. Сега ова треба да пристигне август. Имам и со кратки, но тешки дека ќе ги ставиме. Кај нас е посвежо, а преку ден и сонцето е опасно директно на кожа. Подобро тенко со долги да биде. И се зависи од детето. Синко ми е зимурлив. Јуни се породи и моја другарка и се долги му ставаше , а бебе само потеше. Се батали и пи боди го држеше. Се е искуство.
Со мајками војна водам за ова... во горно и долно ко пижамки ме тера да ги облакам а јас сакам само на боди на долги и боси нозе,тетра пелена одозгора... ќе сум ги настинела децата
Џемпер е нешто што носиш кога на мајка ти и е ладно Џабе се расправаш. Мојава ми ги дупна ушите зашо детето сум го изнесувала без капа. Почнав само за кај неа да и ставам капа на малата за да не ми досаѓа, е после зашо си и ставила капа ќе се испоти детето. Додека да се убедиме за капата пројде зимата
Мојата кога беше ја облакаше како да на северен пол во игло седиме. А дома подно греење 25 степени цел стан. Доле има 40 степени. Бебе може да дехидрира лесно на жештина. Стави ги момите на боди и не ја слушај. Стави им и чаршав не мора тетра.
На гости сме им сеа, легна да спие до сеа дежураше за ја да се изнаспијам, па еве ќарив по мое ги облеков
И јас да си ја кажам маката со моја свеки.. Значи мислам дека моево дете е најоблечено во цела населба. Нема човек што не ми рече што сте го облекле детево во долги ама она е убедена дека ќе настине на 36С  Навечер кога го шетам само е на кратки ракавчиња, дома и за спиење на долги. Имаме 6 недели
На долги? Не е само свеки крива, ти не дозволувај. Лани бебуш беше 2ипол месеци кога почнаа жештиниве. Од старт беше по боди или ромпер. Расоблечете го детево, ќе го претоплите.
Znaci neam samo jas problem so obleka... nie poleka eve vlevame vo 9ti mesec.. kupuvav obleka dolno se mi e pantalonki helancinja gore vodinja na dolgi na kratki maicki na kratki kako kosulce..eee koga mi se krena majka mi kaj ke se nosat ovie bebe na kratki kako treba u spikozni i benkici... aman bre zeno ne se dise sega u juni kamo li juli avgust... gore na kratki u kran slucaj pokrivka so tretra pelena.. nee malo bilo. Odi pa razberi se.
Ајде вака сега у соба ми е 28 степени. Вентилатор дали смее у соба ама на најслабо да не дува директ у бебе. Се сваривме внатре.
Преку ден е само по боди на рамки, навечер на кратки ракави и кратки панталони, за спиење само по боди на рамки. Покривам со ептен тенко чаршавче, кое го бутка штом ќе го осети. И пак е цела со вруќаници на врат.
Ако не дува накај бебе мислам дека не би сметало,во смисла да настине. Ама поради тоа што дува,и автоматски крева прашина,може и да смета. Ова според мое лично размислување. Дома се ладиме со клима,наместена на 27° и да дува нагоре. Секако не дува директно кај што седиме. @Chanell* мојот по цел ден и ноќ е по тенко панучно боди на кратки ракави е, си има такви црвенки ситни брунчиња на вратчето и тук там на грбот. Така почна да се исипува од мај кога почна да се затоплува.
Не,поминуваат сами. На почетокот кога му беше исипано целото грбче мачкав лесно со јекодерм, сега има многу помалку,па не му мачкам ништо. Сами си поминуваат и излегуваат нови.
Следам една апликација и освен што имам информации за секоја недела од бременоста има и статии и форум и буквално се па еве една статија за облекувањето. кого не го мрзи нека чита.
Сега во жешково само на боди на кратки преку ден,или боди фустанче на прерамки или кратки.Навечер летни пижамчиња.Ретко ја покривам зашто осети ли одма го трга и се буди.Веќе втор ден пуштаме клима за спиење,надвор од собата каде спиеме.Иначе тераме 6 недела.